Μετά τον καυγά, τελικά βρέθηκαν Αθηνά Μιχαηλίδου και Αννίτα Δημητρίου

Συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας κ. Αθηνά Μιχαηλίδου είχε σήμερα η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτα Δημητρίου συνοδευόμενη από μέλη της ηγεσίας της Παράταξης και Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας της Βουλής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κ. Δημητρίου έθεσε επί τάπητος το σύνολο των ζητημάτων και των εισηγήσεων που παρατέθηκαν στην πρόσφατη δημοσιογραφική διάσκεψη του ΔΗΣΥ για την παιδεία. Με το πέρας της συνάντησης ο Αντιπρόεδρος και Βουλευτής κ. Γιώργος Κάρουλλας δήλωσε τα εξής στους δημοσιογράφους:

«Είχαμε μια εποικοδομητική και εξαιρετική συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας την κ. Αθηνά Μιχαηλίδου ως Δημοκρατικός Συναγερμός, για τα θέματα τα οποία αφορούν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και όχι μόνο. Για τον Δημοκρατικό Συναγερμό τα θέματα παιδείας, της δημόσιας εκπαίδευσης και όχι μόνο, είναι ύψιστη προτεραιότητα. Είναι κάτι το οποίο αφορά τα παιδιά μας, αφορά το μέλλον αυτού του τόπου και το όραμα παιδείας πρέπει να υλοποιείται στο μέγιστο δυνατόν βαθμό και τάχιστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βγήκαν τα σπαθιά ΔΗΣΥ-ΥΠΑΝ με αφορμή τις προτάσεις-«Δεν θα δεχθούμε φίμωση, δεν θα συμβιβαστούμε με την μετριότητα

Ανταλλάξαμε απόψεις στα πλαίσια του διαλόγου και συμφωνήσαμε ότι πρέπει να επιταχυνθεί αυτός ο διάλογος και να γίνει πιο συχνός ως αρμόδιοι Βουλευτές του ΔΗΣΥ για την παιδεία μαζί με την Υπουργό Παιδείας και στην παρουσία της Προέδρου της κ. Αννίτας Δημητρίου. Ανταλλάξαμε απόψεις και για τα ζητήματα τα οποία τέθηκαν και στη δημοσιογραφική Διάσκεψη της προηγούμενης εβδομάδας. Στόχος μας δεν είναι η αντιπαράθεση αλλά η κατάθεση δημιουργικών απόψεων, δημιουργικών εισηγήσεων πάντα προς όφελος του παιδιού.

Σ’ αυτό το κλίμα της δημιουργικότητας, σ’ αυτό το κλίμα της εποικοδομητικής ανταλλαγής απόψεων, ενημερωθήκαμε για τις δράσεις του Υπουργείου για την επιτάχυνση γενικά των αλλαγών που δρομολογεί το Υπουργείο και τις οποίες είχαμε παρουσιάσει και στη δημοσιογραφική μας διάσκεψη έτσι ώστε η δημόσια εκπαίδευση συνεχώς να αναβαθμίζεται και να εκσυγχρονίζεται προς όφελος του παιδιού. Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας, είναι πάρα πολλές και μέσα από συνεργασία και μόνο μπορούμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την κοινωνία του αύριο στην οποία στοχεύουμε και πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι στη λήψη αποφάσεων να έχουμε αυτή την πρόθεση. Να έχουμε εισηγήσεις και προτάσεις, να τις ολοκληρώνουμε και η εκτελεστική εξουσία να τις υλοποιεί προς όφελος πάντα των παιδιών και των αυριανών πολιτών αφού μιλούμε για σχολική εκπαίδευση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απαντά σε Αννίτα η ΥΠΑΝ-«Το κόμμα που κυβέρνησε δέκα χρόνια υποδεικνύει τρόπους χειρισμού της παιδείας

Σε ερώτηση σχετικά με την πορεία υλοποίησης των εισηγήσεων του ΔΗΣΥ, ο κ. Κάρουλλας απάντησε ότι «έχουμε πάρει απαντήσεις για τα 10-12 σημεία τα οποία έχει αναλύσει η Πρόεδρος μας στη δημοσιογραφική διάσκεψη, έχουμε πάρει απαντήσεις για την αύξηση των ολοήμερων σχολείων, ότι θα κατατεθεί ένα σημαντικό ποσό στον προϋπολογισμό για το 2025 για τα κλιματιστικά και πάρα πολλά άλλα. Είμαστε εδώ πάντα εποικοδομητικά προς όφελος της δημόσιας εκπαίδευσης».

Από την πλευρά της η κ. Μιχαηλίδου τόνισε μεταξύ άλλων ότι σήμερα έγινε μια εποικοδομητική συνάντηση η οποία ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό με στόχο την ενημέρωση για τις πολιτικές και τα μέτρα που αφορούν τον εκσυγχρονισμό του σχολείου σε όλες τις βαθμίδες. Η Υπουργός Παιδείας πρόσθεσε πως παρουσίασε τις προτεραιότητες και τα ζητήματα που αφορούν τη σχολική χρονιά και υπογράμμισε πως τα κόμματα είναι συνεργάτες, εφόσον μόνο έτσι, όπως είπε, μπορούμε να πάμε μπροστά και να επιλυθούν τα ζητήματα της Παιδείας. Η κ. Μιχαηλίδου επιπρόσθετα εξέφρασε τις ευχαριστίες της για τις εισηγήσεις που κατέθεσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δώδεκα προτάσεις του ΔΗΣΥ για την Παιδεία

Δειτε Επισης

Προτάσεις Volt μετά την κρίση με την παύση Οδυσσέα-«Ώρα για καθαρό μήνυμα και ριζικές λύσεις»
Πάει για του χρόνου η εξέταση του αιτήματος των εκτοπισμένων Ε/κ από το ΣτΕ
Καλεί σε διάλογο τους πολίτες ο Περδίκης-«Δεν θα μείνουμε να κλαίμε επί ερειπίων»
Μετά τον καυγά, τελικά βρέθηκαν Αθηνά Μιχαηλίδου και Αννίτα Δημητρίου
Μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Θα προσφωνήσει στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ
Νέα επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ για παύση Οδυσσέα-«Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η αμφισβήτηση της απόφασης»
Προκλητικός ο Τούρκος ΥΠΑΜ-«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στην Κύπρο»
Ξεκαθαρίζει πως προχωρά ο εκσυγχρονισμός της Ελεγκτικής ο Χαρτσιώτης-Συναντά Β. Γενικό Ελεγκτή
Στο Υπουργικό ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2025
Από το 2020 στο 2024... Ένας πόλεμος με πολλές μάχες και τίτλοι τέλους με προαναγγελία για νέα αρχή