Νέα επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ για παύση Οδυσσέα-«Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η αμφισβήτηση της απόφασης»

Βολές εξαπέλυσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός προς το ΑΚΕΛ, με αφορμή την εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσει την Κυριακή έξω από το Προεδρικό, μετά την απόφαση για παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη από τα καθήκοντά του ως Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως, «αν πάλι επιδιώκουν να επιβιβαστούν και να οικειοποιηθούν το κύμα της δημοφιλίας του τέως Γενικού Ελεγκτή, μάλλον θα πνίγουν μέσα σε αυτό».

Παράλληλα, ο Δημοκρατικός Συναγερμός θεωρεί πως η αμφισβήτηση της απόφασης για παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, και της δικαστικής εξουσίας από το ΑΚΕΛ, είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα

Σύμφωνα με δήλωση του βουλευτή του ΔΗΣΥ, Δημήτρη Δημητρίου, «οι αποφάσεις των δικαστηρίων μπορούν να κρίνονται, να κατακρίνονται από όλους. Πολίτες και πολιτικά πρόσωπα και κόμματα. Αυτό που είναι επικίνδυνο για τη χώρα και για τη δημοκρατία είναι αυτή η κριτική να εξελίσσεται, να μεταλλάσσεται σε πλήγμα για το κύρος και την υπόληψη των δικαστών και της ανεξάρτητης δικαστικής εξουσίας».

Εμείς, συνεχίζει ο κ. Δημητρίου, «οι βουλευτές, τα πολιτικά πρόσωπα, τα πολιτικά κόμματα έχουμε ρόλο. Να κρίνουμε, αλλά και να διαφυλάξουμε διακριτές τις γραμμές της κριτικής από την αμφισβήτηση των θεσμών».

Επισημαίνει ακόμη ότι, «μπορεί να εξέπληξε το λεκτικό της απόφασης. Εμείς στον Δημοκρατικό Συναγερμό προφανώς σεβόμαστε την απόφαση, λέμε όμως πως η Ελεγκτική Υπηρεσία τα τελευταία δέκα χρόνια ανέβασε τον πήχη και είναι στοίχημα για τον επόμενο Γενικό Ελεγκτή να συνεχίσει στην ίδια πορεία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα

Καταλήγοντας, ο κ. Δημητρίου σημειώνει πως, «αλήθεια, το ΑΚΕΛ τι πραγματικά επιδιώκει και με την όλη στάση του αλλά και με τη διαμαρτυρία που διοργανώνει; Η αμφισβήτηση της απόφασης, άρα και της δικαστικής εξουσίας είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία, το λέμε ξανά. Βεβαίως το ΑΚΕΛ μας συνήθισε σε τέτοιες αντιδράσεις. Όταν δικάζονταν πριν μερικά χρόνια στελέχη του ΑΚΕΛ σε επαρχιακό δικαστήριο, στελέχη της ηγεσίας του ήταν έξω και φώναζαν για πολιτική καταδίκη. Αν πάλι επιδιώκουν να επιβιβαστούν και να οικειοποιηθούν το κύμα της δημοφιλίας του τέως Γενικού Ελεγκτή, μάλλον θα πνίγουν μέσα σε αυτό».

Σημειώνεται ότι, σε αντιπαράθεση ήρθαν ξανά τα δύο κόμματα με αφορμή την απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, με τον ΔΗΣΥ να αναφέρει πως «ο λαϊκισμός και η χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών του κράτους πλήττει πρωτίστως τη δημοκρατία. Καλούμε την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο να δράσουν άμεσα για την ενίσχυση, την ανεξαρτησία, την ομαλή λειτουργία της Ελεγκτικής Υπηρεσίας καθώς και της διασφάλισης της αντικειμενικότητας και του υψηλού επιπέδου του έργου της». Ταυτόχρονα, από πλευράς του το ΑΚΕΛ σημείωσε ότι, «η διαπλοκή και η διαφθορά δεν αντιμετωπίζονται με δηλώσεις, αλλά με πράξεις τις οποίες ποτέ κανείς δεν είδε από μέρους των κυβερνώντων».

Υπενθυμίζεται ότι, εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει για τον ίδιο λόγο και το ΑΚΕΛ την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου στις 16:00 έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, ενώ εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει και το Κίνημα Οικολόγων την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου.

Δειτε Επισης

Κήρυξαν πένθος στα κατεχόμενα για την φωτιά σε ξενοδοχείο στην Τουρκία
Αρνητικός με το πακέτο του Προέδρου ο Τατάρ-Φωνάζει για όλα, ετοιμάζει επιστολή προς τον Γκουτέρες
Συγχαρητήρια επιστολή στον νέο Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων έστειλε η Αννίτα Δημητρίου
Σύγκληση Εθνικού και απαντήσεις για το πακέτο των οχτώ σημείων αναμένει ο Στεφάνου
Οι αλλαγές που προωθούνται για το δικαίωμα ψήφου από τα 17
Την επόμενη εβδομάδα η συνάντηση Μενελάου και Ονάρ για τα σημεία διέλευσης
Πράσινο Υπουργικού για το δικαίωμα ψήφου από τα 17-Η δέσμη με δεκατρείς τροποποιήσεις στη νομοθεσία
«Ιστορική» χαρακτήρισε ο ΠτΔ την απόφαση για έγκριση δικαιώματος ψήφου από τα 17 έτη
Δικαίωμα ψήφου στα 17 και αυτόματη εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους επί τάπητος στο Υπουργικό
Ξαναζωντάνεψε η συζήτηση για το Κυπριακό στο εσωτερικό μέτωπο-Το ΑΚΕΛ, η ΕΔΕΚ και οι διαφωνίες