Κατά μέτωπο επίθεση Οδυσσέα μετά την παύση του-«Σήμερα νίκησε το σύστημα»

Κατά μέτωπο επίθεση κατά πάντων, από την Νομική Υπηρεσία μέχρι τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον νυν Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη, εξαπέλυσε ο Γενικός Ελεγκτής, μετά την απόφαση του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου για παύση του. Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, έκανε λόγο για νίκη του συστήματος απέναντι στον αγώνα της Δημοκρατίας κατά της διαφθοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ

Μάλιστα, ερμηνεύοντας την απόφαση, υπέδειξε εμφατικά, πως εάν συγκριθεί η απόφαση για παύση του, με την απόφαση για παύση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, θα διαπιστώσει, είπε ο κ. Μιχαηλίδης, πως οι χαρακτηρισμοί ήταν χειρότεροι στη δική του περίπτωση.

Τονίζει εξάλλου ότι η επόμενη μέρα θα τον βρει ταγμένο στον αγώνα για πάταξη της διαφθοράς, ωστόσο δεν ξεκαθάρισε εάν θα συνεχίσει τον αγώνα του από τον στίβο της πολιτικής ή με κάποιο άλλο τρόπο.

Στις δηλώσεις του, φανερά συγκινημένος, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, τόνισε αρχικά πως «υπηρέτησα για δέκα χρόνια ως Γενικός Ελεγκτής και φεύγω έχοντας απόλυτα ήσυχη τη συνείδηση μου. Για τέσσερα χρόνια μόλις αποχώρησέ ο Κληρίδης, υπήρξε συντονισμένης προσπάθεια φαγώματός μου, τόσο από τον προηγούμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας, προσπάθεια στην οποία συνετάχθει και ο νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Υποστήριξε εξάλλου ότι «είναι ξεκάθαρο σε μένα ότι ήρθα σε αντιπαράθεση με το σύστημα και σήμερα το σύστημα δια της απόφασης, πέτυχε την καρατόμηση μου, δείχνοντας με ως τον χειρότερο αξιωματούχο που πέρασε ποτέ από την ΚΔ. Αν συγκρίνεται την απόφαση μου, με αυτή του Ρικκου θα δείτε ότι οι χαρακτηρισμούς τη δική μου απόφαση είναι χειρότεροι και από του Ρίκκου».

Με το περιεχόμενο της απόφασης, συνέχισε, «καταργείται ο ρόλος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Η απόφαση αυτή θεωρώ ότι είναι κόλαφος στην ελευθερία λόγου στη χώρα μας. Ακούσατε ότι απολύομαι για το περιεχόμενο ιστοσελίδας. Είναι μια μαύρη μέρα για την Κύπρο και είναι κόλαφος στην απόφαση της κοινωνίας για πάταξη της διαφθοράς. Ο αγώνας μου συνεχίζεται και αν μη τι άλλο από σήμερα είμαι ελεύθερος. Ευχαριστώ τους δικηγόρους μου, ανεξαρτήτως ότι το Δικαστήριο υιοθέτησε πλήρως όσα υπέβαλε η πλευρά του Γενικού Εισαγγελέα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο προσωπικό της Ελεγκτικής-«Σας αγαπώ, λυπούμε»

Σε ότι αφορά στην επόμενη μέρα του, είπε πως τον βρίσκει «ταγμένο στον αγώνα για πάταξη αυτής της γάγγραινας που λέγεται διαφθορά και έχει μεγάλα πλοκάμια. Σήμερα, ελεύθερος μπορώ να λειτουργό χωρίς αυτό τον κορσέ. Υπήρχαν δύο θέματα, ανίκανος και ακατάλληλος, επέλεξε και τις δύο το Δικαστήριο, ότι είμαι ανίκανος και ακατάλληλο. Προφανέστατα νιώθω ότι αδικήθηκα. Νιώθω την υποχρέωση, όπως την ένοιωθα και πριν 26 χρόνια όταν μπήκα στο Δημόσιο, να υπηρετήσω την πατρίδα μου. Δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη εμπλοκή με την πολιτική. Το σύστημα φαίνεται ανίκανο μετά από αυτή την απόφαση». ».

Καταλήγοντας, είπε ότι «σε αυτό τον αγώνα νίκησε το σύστημα και αποτελεί ήττα στον αγώνα της Δημοκρατίας για πάταξη της διαφθοράς».

Δειτε Επισης

Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο στη Σκαρίνου
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Λατσιών-Πέρα Χωρίου Νήσου
Νομικοί αναλύουν την απόφαση για παύση του Οδυσσέα-Εντύπωση προκάλεσε η σκληρότητα του λεκτικού
Επιτυχής η πρώτη εθνική άσκηση κυβερνοασφάλειας
Υπό κράτηση άλλοι τρεις ύποπτοι για τα επεισόδια στο στάδιο «Αλφαμέγα»
Κατάφερε να ξεγελάσει 23χρονη και να της κλέψει το κινητό-Χειροπέδες σε 25χρονο
Βανδαλισμοί στα γραφεία της Ισότητας στη Λευκωσία (pics)