ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ: Παράνομη η πρόταση Δημάρχου Λ/σου για Park & Ride, υποστηρίζει

Ο Δήμαρχος Λεμεσού, Γιάννης Αρμεύτης, "υποσκάπτει" τις επείγουσες ανάγκες ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ, εμμένοντας στην εφαρμογή της πρότασης του για δημιουργία Park & Ride στον Β’ πόλο ανάπτυξης του Πανεπιστημίου, υποστηρίζει σε ανακοίνωση της η Συντεχνία Ακαδημαϊκού Προσωπικού (ΣΑΠ) του ΤΕΠΑΚ, η οποία καλεί το δημοτικό συμβούλιο να καταψηφίσει «την παράνομη», όπως την χαρακτηρίζει, πρόταση.

Το θέμα απασχόλησε έκτακτη συνεδρία της Γραμματείας της ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, και η οποία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει πως «ο Δήμαρχος αγνοώντας παντελώς τις αποφάσεις, τον στρατηγικό προγραμματισμό και τα περιουσιακά δικαιώματα του Πανεπιστημίου, θεωρεί ότι μπορεί να έχει δικαίωμα χρήσης σε χώρο ο οποίος δόθηκε στο Πανεπιστήμιο με απόφαση της Πολιτείας για αποκλειστική χρήση για κάλυψη των ασφυκτικών αναγκών στέγασης».

"Υποσκάπτοντας τις επείγουσες ανάγκες ανάπτυξης του κορυφαίου φορέα παιδείας της πόλης μας (ο Δήμαρχος) εμμένει στην εφαρμογή μιας παράνομης απόφασης πλήττοντας καίρια το αναπτυξιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου», προσθέτει.

Αναφέρει, ακόμη ότι, παρά το γεγονός ότι η επίσημη ηγεσία του Πανεπιστημίου εξήγησε επανειλημμένα, τόσο κατ΄ιδίαν όσο και δημόσια, την αντίθεσή της στην προοπτική αυτή, «ο Δήμαρχος ανεξήγητα εμμένει στη θέση του, εγγράφοντας το θέμα στην ημερήσια διάταξη της προσεχούς συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου της Λεμεσού».

Παράλληλα, συνεχίζει, συνδέοντας το θέμα με το ευρύτερο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Λεμεσού «επιχειρεί συγκεκαλυμμένα να το εντάξει στη σφαίρα της δημόσιας συζήτησης, προσπαθώντας να ανατρέψει κεκτημένα πολλών ετών σκληρής δουλειάς και διαπραγματεύσεων».

Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει η ανακοίνωση, «το εγχείρημά του είναι καταδικασμένο σε αποτυχία και αναμένουμε από το Δημοτικό Συμβούλιο την πανηγυρική καταψήφιση της παράνομης πρότασης».

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της