Έψαχναν γερανό για το σκυβαλοφόρο και δεν έβρισκαν-Ακολουθείται πρωτόκολλο για τα τροχαία

Το τροχαίο ατύχημα με σκυβαλοφόρο όχημα, που είχε σημειωθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας και κατά το οποίο τραυματίστηκε κρίσιμα ο οδηγός του, ενώ παράλληλα παρέλυσε για δώδεκα ολόκληρες ώρες τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας, έφερε στο προσκήνιο προβλήματα που σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν είχαν εντοπιστεί από τους αρμοδίους, ωστόσο δεν δόθηκαν ποτέ -μέχρι σήμερα- οι αναγκαίες λύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραλύει ο αυτοκινητόδρομος μετά από τα τροχαία-Ψάχνουν τη φόρμουλα από το 2022

Το θέμα της φραγής των αυτοκινητοδρόμων, μετά από ένα σοβαρό ατύχημα, πέραν της Βουλής και πιο συγκεκριμένα της Επιτροπής Νομικών που θα ασχοληθεί με το θέμα, όπως γνωστοποίησε ο REPORTER, πονοκεφαλιάζει έντονα και την Αστυνομία, η οποία διαπίστωσε ότι σε τέτοιας φύσεως τροχαία υπάρχει κενό, το οποίο πρέπει να καλυφθεί.

Η Αστυνομία, για να μετακινηθεί το σκυβαλοφόρο, είχε καλέσει όλες τις εταιρείες, ώστε να μισθώσει γερανό, εντούτοις έλαβε αρνητικές απαντήσεις, με αποτέλεσμα να προκύψει καθυστέρηση στη μετακίνηση του και ως εκ τούτου να μην μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για το κοινό.

Ακολούθως, με τη συνδρομή της Εθνικής Φρουράς, το όχημα μετακινήθηκε στη λωρίδα ασφαλείας, ενώ μία ιδιωτική εταιρεία που ανταποκρίθηκε για να βοηθήσει, το απομάκρυνε από τον αυτοκινητόδρομο.

Το τελευταίο περιστατικό με το σκυβαλοφόρο, δημιούργησε την ανάγκη ώστε η Αστυνομία να ανεξαρτητοποιηθεί από τρίτους και να εξεύρει μέσα, ώστε να απομακρύνονται οχήματα ή να καθαρίζεται ο δρόμος νωρίτερα, για διευκόλυνση του κοινού. Ως εκ τούτου, επεξεργάζονται λύσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα, οι οποίες θα τεθούν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί για το θέμα, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις. Δεν είναι ξεκάθαρο, ωστόσο, εάν θα αγοραστεί όχημα ρυμούλκησης ή εάν θα ενοικιαστεί, ή εάν θα εξευρεθεί άλλος τρόπος για επίλυση του προβλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άνοιξε ο φάκελος για μέτρα απόφραξης αυτοκινητόδρομων μετά από τροχαία στη Βουλή

Χειρίζεται με πρωτόκολλο τα τροχαία η Αστυνομία

Στο μεταξύ, εδώ και κάποιο διάστημα η Αστυνομία με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας και του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου, έχει προχωρήσει σε δημιουργία πρωτοκόλλου, το οποίο ετοιμάστηκε και κυκλοφόρησε στα μέλη της Δύναμης, ώστε να ανοίγουν όσο το δυνατόν ταχύτερα οι αυτοκινητόδρομοι και να εξυπηρετείται το κοινό, που πάντοτε ταλαιπωρείται όταν προκύπτουν τέτοια προβλήματα.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή που μίλησε στον REPORTER, στο πρωτόκολλο περιέχονται οδηγίες για προληπτικές και προκαταρκτικές ενέργειες των μελών της Αστυνομίας, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι του οδικού δικτύου, με στόχο να υπάρχει ετοιμότητα ανταπόκρισης.

«Υπάρχουν επίσης πρόνοιες για τις άμεσες ενέργειες των μελών που θα μεταβούν στη σκηνή, την ενημέρωση που θα πρέπει να δίδεται στους εν υπηρεσία αξιωματικούς, τα καθήκοντα του υπεύθυνου στη σκηνή του εκάστοτε επεισοδίου, αλλά και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται όταν χρειάζεται να γίνει εκτροπή των οχημάτων μέσω παρακαμπτήριων δρόμων», σημείωσε η ίδια πηγή.

Επίσης, θα πρέπει να υπάρχει αλληλοενημέρωση με άλλες υπηρεσίες, όπως η Πυροσβεστική, η Υπηρεσία Ασθενοφόρων και το Τμήμα Δημοσίων Έργων, ενώ υπάρχει και πρόνοια να δίδονται κατευθυντήριες γραμμές για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση του κοινού, μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης και άλλων ηλεκτρονικών εφαρμογών της Αστυνομίας.

«Έχουμε ακόμα συγκεκριμένες ενέργειες όταν υπάρχουν νεκροί και σοβαρά τραυματίες. Βέβαια για τέτοια περιστατικά υπήρχε ανέκαθεν συγκεκριμένη διάταξη, ωστόσο, αυτές οι οδηγίες με κάποια αναθεώρηση ενσωματώθηκαν στο πρωτόκολλο».

Σημειώνεται ότι καταγράφονται επίσης οδηγίες για τη διαφύλαξη της σκηνής και τη συνεργασία με τους ανακριτές, τη διαφύλαξη της περιουσίας των εμπλεκομένων, καθώς και τον τρόπο μετακίνησης οχημάτων και καθαρισμού της σκηνής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνεχίζουν να παραλύουν τους δρόμους τα τροχαία-Στα αζήτητα η πρόταση Λεωνίδου

Δειτε Επισης

Συνελήφθη και 24χρονος για τα επεισόδια στο «Άλφαμεγα»
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στον Δήμο Πέγειας
Συνελήφθησαν άλλα τρία πρόσωπα που μπήκαν χωρίς εισιτήριο στο «Άλφαμεγα»
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο για επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Φέρεται να μπήκε παράνομα στο γήπεδο
Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα από Αστυνομία Βρετανικών Βάσεων για παράνομη παγίδευση πτηνών
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν
Υπό κράτηση οι τρείς συλληφθέντες για τα επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Αναζητούν στοιχεία για άλλους 29
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας