Το Ισραήλ σκότωσε ηγετικό στέλεχος της Φάταχ στον Λίβανο-Λιγοστεύουν οι ελπίδες για κατάπαυση του πυρός

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ενέτειναν τα πλήγματά τους στον Λίβανο, σκοτώνοντας χθες ηγετικό στέλεχος του παλαιστινιακού κινήματος Φάταχ.

Για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα στη Λωρίδα της Γάζας, όπου τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 11 άνθρωποι σε βομβαρδισμό πολυκατοικίας, μερικές ώρες μετά τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό 10 παιδιών στον βομβαρδισμό ακόμη ενός σχολείου που είχε μετατραπεί σε καταφύγιο εκτοπισμένων, στην πόλη της Γάζας, σύμφωνα με πληροφορίες για τα δυο συμβάντα που δημοσιοποιήθηκαν αντίστοιχα από το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA και την πολιτική προστασία του θυλάκου.

«Ανάφλεξη στην περιφέρεια»

Η Φάταχ του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς κατηγόρησε το Ισραήλ πως είχε σκοπό, με τη «δολοφονία» του Χαλίλ αλ Μάκντα, να προκαλέσει «ανάφλεξη στην περιφέρεια», ενώ μόλις ολοκληρώθηκε η ένατη περιοδεία του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν στην Εγγύς Ανατολή, χωρίς κάποιο απτό αποτέλεσμα στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει τη σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Μερικές ώρες μετά την αναχώρηση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν «τόνισε πως επείγει η οριστικοποίηση συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων» στον θύλακο σε συνδιάλεξή του με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, γνωστοποίησε ο Λευκός Οίκος. Αναφέρθηκε επίσης στις «επικείμενες συνομιλίες στο Κάιρο για να ξεπεραστούν τα όποια εναπομείναντα εμπόδια», πρόσθεσαν σε λακωνικό δελτίο Τύπου οι υπηρεσίες του, καθώς οι ελπίδες πως θα κλειστεί συμφωνία σβήνουν.

Πηγή: Iefeimerida.gr

Δειτε Επισης

Οικογένειες φεύγουν από το Λίβανο με γιοτ με προορισμό την Κύπρο-«Είδα τα παιδιά μου να τρέμουν»
Νέα στοιχεία για το θάνατο Νασράλα-«Έπαθε ασφυξία από τοξικά αέρια μέσα στο καταφύγιο»
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινή επιδρομή σε καταυλισμό προσφύγων-«Στόχος παλαιστίνιος αξιωματούχος πρώτης γραμμής»
LIVE: Με τους επίλεκτους της Division 98 η εισβολή του Ισραήλ-Παραμένει περιορισμένη η εισβολή
Ευθείες βολές Ερντογάν σε Ισραήλ-«Μια χούφτα ριζοσπαστών σιωνιστών, έβαλαν φωτιά στην περιοχή»
Αναφορές για ισραηλινούς βομβαρδισμούς στα σύνορα και στη νότια Βηρυτό
«Αθώος» δηλώνει ο κατηγορούμενος για απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ
Αντιμέτωπη με την εισβολή... παπαγάλων μια πόλη της Αργεντινής
Προ των πυλών η επόμενη φάση του πολέμου-Πληθαίνουν οι πληροφορίες για επικείμενη κλιμάκωση
Τα δύο τρίτα των κτιρίων στη Λωρίδα της Γάζας έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές