Επιβεβαιώθηκε πως η συντριβή του ελικοπτέρου του Ραϊσί ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος

Η συντριβή του ελικοπτέρου που παρέσυρε στον θάνατο τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί, τον περασμένο Μάιο, αποδίδεται στις άσχημες καιρικές συνθήκες και στο υπερβολικό φορτίο που δυσχέραινε τη δυνατότητα ελιγμών του ελικοπτέρου, μεταδίδει σήμερα το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars επικαλούμενο πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας οι οποίες ενημερώθηκαν σχετικά με το πόρισμα της έρευνας.

«Η έρευνα για τη συντριβή του ελικοπτέρου του αγιατολάχ Ραϊσί έχει ολοκληρωθεί… Θεωρείται απολύτως βέβαιο ότι αυτό που συνέβη ήταν ατύχημα», ανέφερε η πηγή στο Fars, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Το ελικόπτερο συνετρίβη σε βουνοπλαγιά εν μέσω επικίνδυνων καιρικών συνθηκών (σ.σ. ομίχλη και βροχή), αναφέρει το πόρισμα, υπογραμμίζοντας πως το υπερβολικό φορτίο δυσχέραινε τη δυνατότητα ελιγμών. Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η ίδια πηγή στο Fars, η έρευνα έδειξε πως οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο ήταν δύο περισσότεροι από τον αριθμό που προβλέπει το πρωτόκολλο ασφαλείας.

Ο Εμπραχίμ Ραϊσί, ο οποίος θεωρείτο σκληροπυρηνικός και πιθανός διάδοχος του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ, και ο υπουργός Εξωτερικών Χουσεΐν Αμιραμπντολαχιάν ήταν μεταξύ των οκτώ θυμάτων του δυστυχήματος, κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Η αμήχανη άφιξη Μακρόν στον Λευκό Οίκο-Άφαντος ο Τραμπ, δεν τον υποδέχθηκε
Πυρετός διαβουλεύσεων στη Γερμανία-Συνασπισμό με το SPD επιθυμεί ο Φρίντριχ Μερτς
Δεκαοκτάχρονη Αμερικανίδα τουρίστρια γέννησε στο Παρίσι και πέταξε το μωρό από το παράθυρο ξενοδοχείου
Η Μόσχα διαπραγματεύθηκε με την Ουκρανία την απομάκρυνση κατοίκων από το Κουρσκ
Ηγέτες στο Κίεβο για την 3η επέτειο της ρωσικής εισβολής-Κοντά σε deal Ουκρανία-ΗΠΑ για τις σπάνιες γαίες
Τρία χρόνια στη ρωσοουκρανική μάχη-Ένας τριετής άνισος πόλεμος σε αριθμούς
Μήνυμα Λαβρόφ σε Τουρκία-«Πολύ σημαντικό να μη ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ»
Η πρώτη ανάγνωση της επικράτησης Μερτς-«Οι Γερμανοί τιμώρησαν τον προηγούμενο κυβερνητικό συνασπισμό»
Νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, στην επέτειο τριών χρόνων από την εισβολή στην Ουκρανία υιοθέτησε η Ε.Ε.
Σε ποιον «ανήκει» το σώμα του Πάπα μετά το θάνατό του και γιατί δεν μπορεί να γίνει δωρητής οργάνων ο Ποντίφικας