Νέα πυραυλική επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο

Μονάδες της αντιαεροπορικής άμυνας ενεπλάκησαν τις πρώτες πρωινές ώρες για την αναχαίτιση νέας αεροπορικής επιδρομής της Ρωσίας στο Κίεβο, ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση της περιφέρειας της ουκρανικής πρωτεύουσας μέσω Telegram.

Δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσαν πως ακούστηκαν κρότοι όμοιοι με αυτούς συστοιχιών αντιαεροπορικής άμυνας όταν ανοίγουν πυρ.

Την προηγουμένη, το ουκρανικό γενικό επιτελείο αεροπορίας διαβεβαίωσε πως κατέρριψε και τα 11 ρωσικά drones που εξαπολύθηκαν εναντίον της επικράτειας της χώρας.

Στο μεταξύ, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν ότι μονάδες της αντιμετώπισαν δεκάδες επιθέσεις στρατευμάτων της Ρωσίας τη Δευτέρα γύρω από τις κοινότητες Τόρετσκ και Πόκροβσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όπου ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να σημειώνει εδαφικά κέρδη, παρά την ουκρανική επιχείρηση στην Κουρσκ.

Σε ανακοίνωσή του, το ουκρανικό γενικό επιτελείο ανέφερε πως ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν 21 φορές στην περιοχή της Τόρετσκ, προσθέτοντας πως οι εχθροπραξίες συνεχίζονταν, αφού έπεσε η νύχτα.

Έκανε επίσης λόγο για 63 εμπλοκές τη Δευτέρα γύρω από την Πόκροβσκ, σημαντικό κόμβο από πλευράς επιμελητείας. Το μέτωπο της Πόκροβσκ είναι αυτό όπου καταγράφονται οι πιο εντατικές μάχες στην ανατολική Ουκρανία το τελευταίο διάστημα, καταγράφτηκε ρεκόρ εμπλοκών μέσα σε μια εβδομάδα —πιο συγκεκριμένα την περασμένη— πάντα σύμφωνα με το επιτελείο στο Κίεβο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τρία χρόνια στη ρωσοουκρανική μάχη-Ένας τριετής άνισος πόλεμος σε αριθμούς
Μήνυμα Λαβρόφ σε Τουρκία-«Πολύ σημαντικό να μη ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ»
Η πρώτη ανάγνωση της επικράτησης Μερτς-«Οι Γερμανοί τιμώρησαν τον προηγούμενο κυβερνητικό συνασπισμό»
Νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, στην επέτειο τριών χρόνων από την εισβολή στην Ουκρανία υιοθέτησε η Ε.Ε.
Σε ποιον «ανήκει» το σώμα του Πάπα μετά το θάνατό του και γιατί δεν μπορεί να γίνει δωρητής οργάνων ο Ποντίφικας
Βατικανό: Η νύχτα κύλησε ήρεμα, ο πάπας ξεκουράζεται
Συναγερμός στη Γαλλία-Έκρηξη κοντά στο ρωσικό προξενείο στη Μασσαλία
Έφτασε με τρένο στο Κίεβο η Φον ντερ Λάιεν -«Σε αυτή τη μάχη διακυβεύεται και η τύχη της Ευρώπης»
Ζυμώσεις στον ΟΗΕ για το ψήφισμα της τρίτης επετείου από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία
Αρχίζει το παζάρι για τον νέο συνασπισμό και την επανεκκίνηση στη Γερμανία-Ο νικητής Μερτς ψάχνει συμπαίκτες