Δημιουργεί ηλιακό πάρκο ο Δήμος Ακάμα-Εντάσσεται σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα

Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Interreg Euro-MED, συμμετέχει ο Δήμος Ακάμα μέσα από το οποίο προωθεί τη δημιουργία ηλιακού πάρκου.

Ο Δήμος αναμένεται να αξιοποιήσει και άλλα ευρωπαϊκά κονδύλια προς αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ακάμα Μαρίνο Λάμπρου.

Σύμφωνα με τον κ. Λάμπρου, στο πρόγραμμα Interreg Euro-MED συμμετέχουν έξι χώρες και αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ο Δήμος Ακάμα, έχει λάβει έγκριση μετά την υποβολή σχετικής πρότασης με σκοπό τη δημιουργία ηλιακού πάρκου.

Η Τοπική Αρχή έχει εξασφαλίσει έπειτα από την έγκριση της πρότασής της το ποσό του 0,5 εκατομμυρίου ευρώ για τη δημιουργία ηλιακού πάρκου στην περιοχή του Δημοτικού Σταδίου της Πέγειας.

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του ηλιακού πάρκου είναι 33 μήνες.

Ο κ. Λάμπρου ανέφερε πως η Τοπική Αρχή, ετοιμάζει αρκετά σχέδια για αξιοποίηση και άλλων ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Λάμπρου επανέλαβε πως μια από τις προτεραιότητες που θέτει είναι η προώθηση του κατασκευαστικού έργου του δρόμου Τάφοι των Βασιλέων-Πέγεια. Το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο, είπε ο κ. Λάμπρου, που ενώνει την Πάφο με τον Δήμο Πέγειας παραλιακά πρέπει άμεσα να υλοποιηθεί αφού, εξήγησε, πρόκειται για το πιο σημαντικό έργο που θα διευκολύνει τους διερχόμενους οδηγούς.

Επιτακτική ανάγκη χαρακτήρισε ο κ. Λάμπρου και το θέμα της προώθησης της κατασκευής του έργου της μαρίνας της Πάφου. Πρόκειται, συνέχισε, για ένα έργο που θα φέρει αλλαγή στον νέο Δήμο Ακάμα αλλά και ολόκληρη την επαρχία.

Επεσήμανε πως η μαρίνα της Πάφου, χωρητικότητας χιλίων σκαφών, θα δημιουργηθεί σε μια έκταση 155.000 τ.μ. εκ των οποίων τα 40.000 τ.μ. θα χρησιμοποιηθούν για οικιστική τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη, ενώ άλλα 2.500 τ.μ. θα στεγάσουν άλλες υπηρεσίες, όπως ιατρεία και χώρους υποδοχής. Αυτό θα συμβάλει στην ανάπτυξη του ναυτικού τουρισμού με όλα τα οφέλη για την ευρύτερη περιοχή, συμπλήρωσε.

Ακολούθως, αναφέρθηκε και στην προώθηση του θέματος του δασικού πάρκου και σημείωσε πως πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα ώστε να δώσει πνοή και ανάπτυξη στις κοινότητες του Ακάμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στο Λιμάνι Λεμεσού ξανά το αμερικανικό πολεμικό σκάφος USS–WASP
Επιχείρηση απομάκρυνσης πέραν των 500 Αυστραλών από τον Λίβανο δια μέσου της Κύπρου
Δεν λέει να φθινοπωριάσει-Σταθερά στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Έφτασαν ακόμη 38 Κύπριοι από τη Βυρητό-Καλύφθηκε από τη ΚΔ το κόστος μετάβασης
Στα μαχαίρια και πάλι συντεχνίες και ΟΚΥπΥ-Κρίση χωρίς τέλος η υπογραφή της συλλογικής σύμβασης
Το μήνυμα Θεοδοσίου για τις νέες αρμοδιότητές της-«Σκοπός μας να εγκύψουμε στα θέματα ευημερίας ζώων»
Μ. Παναγιώτου: Η κυβέρνηση επιδιώκει να προσδώσει νέα δυναμική στους αγρότες
Στην κυκλοφορία δρόμος στο Τσέρι, ανακοίνωσαν τα Δημόσια Έργα με άλλα έργα σε δρόμους
Δεν αποδέχονται ως έχει το προσχέδιο συλλογικής σύμβασης εργασίας ΟΚΥπΥ οι συντεχνίες
Διαψεύδει τα περί απόρριψης της πρότασής του από συντεχνίες ο ΟΚΥπΥ