Παρίστανε τον τραπεζικό λειτουργό και απέσπασε 200,000 ευρώ από 67χρονο

Νέα υπόθεση διαδικτυακής απάτης και απόσπασης μεγάλου χρηματικού ποσού, διερευνά η Αστυνομία, μετά από καταγγελία που υπέβαλε σήμερα στο ΤΑΕ Πάφου, άντρας ηλικίας 67 ετών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, με βάση τα όσα κατήγγειλε ο 67χρονος στο ΤΑΕ, τον περασμένο Ιούλιο, προέβη σε μεταφορά χρηματικού ποσού ύψους 200,000 ευρώ, από τον τραπεζικό λογαριασμό του, σε λογαριασμό που πίστευε ότι ανήκει σε τράπεζα του εξωτερικού, με σκοπό την αγορά και επένδυση σε τραπεζικά ομόλογα. Όπως ωστόσο διαπίστωσε αργότερα, ο λογαριασμός στον οποίο απέστειλε τα χρήματα, δεν ανήκει στο τραπεζικό ίδρυμα, αλλά σε άγνωστο του πρόσωπο, που τον εξαπάτησε.

Ο 67χρονος είχε σε προηγούμενο χρονικό διάστημα αναζητήσει και εντοπίσει μέσω διαδικτύου το συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο σε τραπεζικά ομόλογα και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – e-mail, επικοινώνησε με πρόσωπο που του παρουσιάστηκε ως λειτουργός του τραπεζικού ιδρύματος και που χρησιμοποιούσε λογαριασμό e-mail σχεδόν πανομοιότυπο με το πραγματικό e-mail του τραπεζικού ιδρύματος. Μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο ύποπτος ανάφερε στον 67χρονο τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο ο 67χρονος απέστειλε το ποσό των 200 χιλιάδων ευρώ, για την αγορά ομολόγων, ωστόσο αργότερα αντιλήφθηκε ότι αυτός δεν είναι ο τραπεζικός λογαριασμός του τραπεζικού ιδρύματος, αλλά ανήκει σε άγνωστο του, ύποπτο δικαιούχο.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Πάφου.

Με αφορμή και αυτή τη νέα υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης, η Αστυνομία καλεί εκ νέου το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στις ηλεκτρονικές συνδιαλλαγές του.

Σε αυτή τη μορφή απάτης οι δράστες, δημιουργούν και χρησιμοποιούν e-mail, που είναι σχεδόν πανομοιότυπα με αυτά ενός πραγματικού φυσικού ή νομικού προσώπου, συνεργάτη ή εταιρείας. Μέσω επικοινωνίας με το πλαστό e-mail και προσποιούμενοι ότι είναι το ενδιαφερόμενο φυσικό ή νομικό πρόσωπο, συνεργάτης ή εταιρεία, οι δράστες ισχυρίζονται ότι έχει αλλάξει ο τραπεζικός λογαριασμός τους και ζητούν όπως οι οποιεσδήποτε συναλλαγές ή πληρωμές, γίνονται σε νέο λογαριασμό, τα στοιχεία του οποίου αναφέρουν.

Για αποφυγή εξαπάτησης του, το κοινό καλείται να είναι πάντοτε πολύ προσεκτικό. Προτρέπεται όπως, προτού προχωρήσει σε τέτοιες συναλλαγές, να επικοινωνεί τηλεφωνικώς με τους συνεργάτες ή εταιρείες, για επαλήθευση. Τέτοια επικοινωνία θα πρέπει να γίνεται πάντα μέσω αριθμών τηλεφώνου, που χρησιμοποιήθηκαν σε παλαιότερες συνομιλίες με τους συνεργάτες ή εταιρείες, ή μέσω αριθμών τηλεφώνου που είναι γνωστοποιημένοι.

Δειτε Επισης

Μετέφεραν κρατούμενους στην νέα πτέρυγα των Κεντρικών αλλά... δεν άνοιγε η υπερσύγχρονη πόρτα
Τα περί απόπειρας φόνου από Χαρτσιώτη για κατοχή ναυτικής φωτοβολίδας, η απόφαση Πιτταρίδης και τα... πυροτεχνήματα
Μακροπρόθεσμο το «Αμάλθεια»-Συστηματοποιείται η επόμενη φάση εφαρμογής με το δρομολόγιο Κύπρος-Ashdod-Γάζα
Τούρκος εκτελεστής κρύφτηκε σε φορτηγό και πέρασε στα κατεχόμενα από Τουρκία-Θα εκτελούσε ιδιοκτήτη τράπεζας
Ενέκρινε πρόταση για μικρές αστικές υποθέσεις το Υπουργικό-Πρωτοφανής πρόνοια για συνεδρία με διαμεσολάβηση
Ίλιγγος από το «πόθεν έσχες» της 38χρονης πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης-Έχει προσωπική περιουσία 400 εκατομμυρίων ευρώ
Ο 43χρονος στη Βρετανία που σκότωσε στο ξύλο την 10χρονη κορή του Σάρα, δέχθηκε επίθεση μέσα στη φυλακή
Το Υπουργικό αναβάθμισε το ρόλο του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου
Τελέστηκε η κηδεία του Άλεξ Ευθυβούλου-«Θρύλος για τους δημοσιογράφους»
Ξεκάθαρη η Κυβέρνηση για τουρκο-συριακή ΑΟΖ-«Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα προστατεύονται από το διεθνές δίκαιο»