Κοινό βίντεο με Τουρκοκύπριο influencer έκανε ο Φειδίας Παναγιώτου και γέμισε αρνητικά σχόλια

Κοινό βίντεο με τον Τουρκοκύπριο influencer Urban Cypriot ανάρτησε ο Φειδίας Παναγιώτου, σε μία προσπάθεια να στείλουν μηνύματα για το Κυπριακό, ενημερώνοντας το κοινό τους, στην αγγλική γλώσσα, πως η Κύπρος είναι η τελευταία μοιρασμένη χώρα στην Ευρώπη.

Κάτω από το βίντεο υπάρχουν αρκετά αρνητικά σχόλια, κυρίως για την επιλογή της ημέρας που αναρτήθηκε, στα οποία αναγράφονται αναφορές όπως «ντροπή» και επισημαίνεται η δεύτερη εισβολή και η δολοφονία του Σολωμού Σολωμού από χρήστες. Κάποια σχόλια είναι και υβριστικού περιεχομένου, ενώ λίγα φαίνεται να επικροτούν την απόφαση του ευρωβουλευτή.

Στο βίντεο συστήνεται ο μεν Φειδίας ως ο πιο γνωστός Ε/κ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο δε Urban Cypriot ως ο πιο γνωστός Τ/κ, ενώ διακρίνονται τα πρόσωπά τους στην κάθε πλευρά της διαχωριστικής γραμμής.

Ακολούθως, ο Τ/κ influencer δηλώνει πως πέρασαν 60 χρόνια από τότε που τα ΗΕ ήρθαν στην Κύπρο για «να μας εμποδίσουν να σκοτώσουμε ο ένας τον άλλον», ενώ ο ευρωβουλευτής σημειώνει πως πέρασαν 50 χρόνια από τότε που ο τουρκικός στρατός κατέλαβε το 38% του νησιού. Οι δύο διαδικτυακές προσωπικότητες συναντώνται τελικά στο οδόφραγμα της Λήδρας και σχολιάζουν ότι παρά το γεγονός πως το νησί είναι μικρό, χρειάζεται να δείχνουμε τα διαβατήριά μας για να περάσουμε στην άλλη πλευρά.

Το σημείο του βίντεο που ενδεχομένως να συζητηθεί περισσότερο, είναι όταν ο Urban Cypriot αναφέρει πως «στη βόρεια πλευρά με έμαθαν να μισώ αυτόν τον τύπο» και ο Φειδίας Παναγιώτου απαντά πως «σε αυτή την πλευρά μου έμαθαν τη μισή ιστορία και με χειραγώγησαν να σε μισώ και εσένα». Προειδοποιούν, μάλιστα, ότι αν ξεκινήσει ένας νέος πόλεμος, ίσως μας κάνουν να σκοτώσουμε ο ένας τον άλλον.

«Ο κόσμος κινείται τόσο γρήγορα αλλά η Κύπρος παραμένει κολλημένη με αυτόν το πρόβλημα για τόσα πολλά χρόνια», σημειώνει ο ευρωβουλευτής, χωρίς οποιαδήποτε άλλα σχόλια ή προτάσεις.

Δειτε Επισης

Ικανοποίηση Ε. Χαραλαμπίδου για αλλαγή στάσης ΚΣ ΟΑΣΕ ως προς τη Μ. Ανατολή
Τη σημαντικότητα δημόσιων επενδύσεων για Κύπρο υπογράμμισε η Χ. Ερωτοκρίτου
Στη σημασία της Πολιτικής Συνοχής αναφέρθηκε ο Α. Καυκαλιάς στη Βουδαπέστη
Συνέχιση συνεργασίας για μεταναστευτικό συμφώνησαν Υφ. Μετανάστευσης-Πρόεδρος ΕΔΕΚ
Σ. Στεφάνου: Λύση ΔΔΟ ή διχοτόμηση το διακύβευμα για το ΑΚΕΛ
Με προσδοκία για επανέναρξη των συνομιλιών μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο ΠτΔ-Όσα θέτει στο τραπέζι
Κ. Ιωάννου: Δεν τρέφουμε υπέρμετρες αξιώσεις για την άτυπη συνάντηση στη Ν. Υόρκη
Προκαλεί λίγο πριν την τριμερή ο Τατάρ-«Η ομοσπονδία τελείωσε, στόχος η λύση δύο κρατών»
Οι φόβοι Ερντογάν για επίθεση Ισραήλ σε Τουρκία-Στοχοποιεί τη Δύση για την αιματοχυσία στη Μέση Ανατολή
Στην κόψη του ξυραφιού η Μέση Ανατολή-Το μομέντουμ του Νετανιάχου και το ρίσκο για το Ισραήλ