Το USS Wasp… τσίμπησε το ΑΚΕΛ-Αντιπαράθεση με την Κυβέρνηση για την παρουσία αμερικανικών δυνάμεων

Αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και του ΑΚΕΛ, με αφορμή την έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή και την παρουσία αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Κύπρο. Το κόμμα της Αριστεράς κάλεσε την Κυβέρνηση να συναισθανθεί τους κινδύνους για την ασφάλεια της χώρας που προκαλεί και πολλαπλασιάζει την εμπλοκή της Κύπρου, κατηγορώντας την ότι μας καθιστά μέρος του προβλήματος.

Ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης κούνησε το δάκτυλο στο ΑΚΕΛ, τονίζοντας πως «ως Κυπριακή Δημοκρατία παραμένουμε μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος και αυτό το αναγνωρίζει η διεθνής κοινότητα. Υπέδειξε, παράλληλα, πως αν αυτό που πραγματικά μας ενδιαφέρει είναι η διαφύλαξη και η προστασία της χώρας μας, αυτό θα πρέπει να αντικατοπτρίζεται και στο ωφέλιμο των δημόσιων μας τοποθετήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Σε ετοιμότητα η Κύπρος λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή-«Ανθρωπιστικός ο ρόλος μας»

Το ΑΚΕΛ σε ανακοίνωσή του τόνισε πως «το εκρηκτικό πολεμικό κλίμα στην περιοχή εγκυμονεί τεράστιους και κυριολεκτικά θανάσιμους κινδύνους για την ασφάλεια όλων των κρατών και των λαών στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Ολόκληρη η γειτονιά μας απειλείται με μια γενικευμένη ανάφλεξη με ανυπολόγιστες και δραματικές συνέπειες».

Υποστήριξε πως, σε αυτό το σκηνικό, «η συνεχιζόμενη συγκέντρωση αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στο νησί μας, εντός κι εκτός βρετανικών βάσεων, εντείνει τους κινδύνους και τις ανησυχίες».

«Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη οφείλει να αναλογιστεί τους κινδύνους που δημιουργούνται για την χώρα και τον λαό μας από τη συνεχιζόμενη συγκέντρωση ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στο νησί μας, στα πλαίσια των πολεμικών σχεδιασμών κι επιχειρήσεών τους. Με την συναίνεσή της σε αυτή την εμπλοκή της Κύπρου, η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη καθιστά την χώρα μας μέρος του προβλήματος», υπέδειξε το κόμμα της αντιπολίτευσης.

«Το ΑΚΕΛ καλεί την κυβέρνηση να συναισθανθεί τους κινδύνους για την ασφάλεια της χώρας που προκαλεί και πολλαπλασιάζει αυτή η εμπλοκή και η εξυπηρέτηση των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ. Όπως έχουμε επανειλημμένα υπογραμμίσει, όσοι δεν συγκινούνται για τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού, ας συναισθανθούν τους κινδύνους για την ασφάλεια του κυπριακού λαού», ανέφερε περαιτέρω.

«Το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει ότι ο ρόλος της Κύπρου πρέπει να είναι γέφυρα ειρήνης και ανθρωπιστικής βοήθειας, όχι ορμητήριο ξένων στρατών. Η Κύπρος πρέπει να ενώσει τη φωνή της με όλους στη διεθνή κοινότητα που εργάζονται για αποκλιμάκωση της έντασης, παύση των εχθροπραξιών και του ισραηλινού πολέμου στη Γάζα ώστε να ανοίξει ο δρόμος για λύση στο παλαιστινιακό στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, για μόνιμη ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή μας», κατέληξε.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, απάντησε πως «η κρισιμότητα των στιγμών επιβάλει σοβαρότητα και νηφαλιότητα», προσθέτοντας πως ο ωφέλιμος ανθρωπιστικός ρόλος της χώρας μας τυγχάνει αναγνώρισης διεθνώς.

«Θα αναμέναμε από το ΑΚΕΛ να μην υιοθετεί αβίαστα εσφαλμένες απόψεις που στοχεύουν να βλάψουν την χώρα μας», τόνισε. «Ως Κυπριακή Δημοκρατία παραμένουμε μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος και αυτό το αναγνωρίζει η διεθνής κοινότητα. Αν αυτό που πραγματικά μας ενδιαφέρει είναι η διαφύλαξη και η προστασία της χώρας μας, αυτό θα πρέπει να αντικατοπτρίζεται και στο ωφέλιμο των δημόσιων μας τοποθετήσεων», κατέληξε ο εκπρόσωπος.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ ήρθε λίγη μετά την ανακοίνωση πως πραγματοποιεί προγραμματισμένη επίσκεψη στο λιμάνι της Λεμεσού από χθες Πέμπτη το αμφίβιο πλοίο USS Wasp (LHD 1) των ΗΠΑ με την 24η Εκστρατευτική Μονάδα Πεζοναυτών (MEU) Ειδικής Επιχειρησιακής Ικανότητας (SOC).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στη Λεμεσό το αμφίβιο πλοίο USS Wasp του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού

Δειτε Επισης

Πρώτη συνάντηση με τη Φον ντερ Λάιεν είχαν οι υποψήφιοι για τη νέα Κομισιόν
Διαβεβαίωση αρμόδιας επιτροπής ΕΚ για Επιτρόπους-«Θα ενεργήσουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες»
Επίσπευση διαδικασίας για αναθεώρησης νομοθεσίας ΡΙΚ ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
ΠτΔ: Ο Κρανιδιώτης ήταν κυνηγός του ονείρου και θιασώτης του εφικτού
Τον ερχόμενο Μάρτιο το συνέδριο του ΡΤΚ-Ξανά υποψήφιος ο Έρχουρμαν
Διεθνές ενδιαφέρον για την απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη (pics)
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας
Αντιδράσεις κομμάτων και πολιτικών προσώπων στην απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη
Σήκωσε το γάντι η Κυβέρνηση και απάντησε στα πυρά Οδυσσέα σε ΠτΔ-«Απορρίπτουμε αυτή την αντίληψη»