Την σύγκληση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού ζητά ο Χρίστος Τριανταφυλλίδης

Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μέσω της οποίας του ζητά την σύγκληση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού, απέστειλε ο Χρίστος Τριανταφυλλίδης. Σημειώνεται ότι ο κ. Τριανταφυλλίδης διορίστηκε μέλος της ομάδας κατόπιν σχετικής πρότασης του ΔΗΣΥ, γι’ αυτό και κοινοποίησε την επιστολή του και στην Αννίτα Δημητρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, επ’ ευκαιρία της πρότασης του ΓΓ των ΗΕ να συγκαλέσει τριμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη, χαιρετίζει την άμεση θετική αντίδραση του Προέδρου. «Έχει πλειστάκις λεχθεί, ορθά, ότι μόνο δια μέσω της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων δύναται να λυθεί το Κυπριακό πρόβλημα με τρόπο που θα οδηγηθεί η πατρίδα μας στην απελευθέρωση και επανένωση της», σημείωσε.

«Ο λόγος που σας αποστέλλω τη παρούσα – παρ ́ όλο που ομολογώ θα μπορούσε να είχε σταλεί και ενωρίτερα εν όψει και πάλι κάποιων εξελίξεων, πλην όμως όχι τόσο σοβαρών όσο η παρούσα- είναι δια να εκφράσω την ανησυχία και τον προβληματισμό μου δια τη μη σύγκλιση, έστω και μια φορά, της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού η οποία αποτελείται από πρόσωπα με εξειδικευμένες γνώσεις και πείρα, υποδειχθέντα από Πολιτικά Κόμματα εις τα οποία αποταθήκατε προς το σκοπό αυτό. Ο υποφαινόμενος έχει τη τιμή να έχει υποδειχθεί από τον Δημοκρατικό Συναγερμό», εξήγησε.

«Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε, έχω την έντονη πεποίθηση ότι η συλλογική σοφία είναι πολύ καλύτερη της ατομικής και με βάση το σκεπτικό αυτό αλλά και το γεγονός ότι οι εξελίξεις είναι κρίσιμες σας παρακαλώ όπως συγκαλέσετε άμεσα την Πολιτική Ομάδα Κυπριακού δια ενημέρωση των μελών της και την έκφραση εκ μέρους αυτών απόψεων και προβληματισμών που μπορεί σ ́ εσάς, που είσαστε ο μοναδικός τελικός κριτής του πρακτέου, να αποδειχθούν χρήσιμες», ανέφερε περαιτέρω ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Αυτό, επεσήμανε, ισχύει ακόμη και στη παρούσα περίπτωση που όπως διαφαίνεται ο ηγέτης της Τουρκοκυπριακής Κοινότητας, επιλέγει να μην ανταποκριθεί θετικά εις τη πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα. «Ακόμη και με αυτό το δεδομένο, ο από πλευράς μας τρόπος αντίδρασης είναι και πάλι ζήτημα κρίσιμο και με τη δική του σημασία», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Ο Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε Βρετανό Υφυπουργό για το Κυπριακό
Τουρκικό ισλαμικό κόμμα κατηγορεί τον Ερντογάν για «ανταλλάγματα» στο Κυπριακό
Διαψεύδει τον Τατάρ η Κυβέρνηση-Μόνος του έθετε το θέμα των σφετεριστών, αρνήθηκε ο Πρόεδρος
Συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου για προώθηση συμμετοχής στους «ευρωπαϊκούς διαδρόμους»
Νέο βίντεο από τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς-Η στιγμή που το τανκ ανοίγει πυρ και τον σκοτώνει
Ικανοποίηση συντεχνιών για τη ψήφιση αυξήσεων, απογοήτευση για ισχυρισμούς βουλευτών
Η ίδια η Μοσάντ έφτιαξε και «πούλησε» τους βομβητές που διέλυσαν τη Χεζμπολάχ
Αύξηση 30% στα τροχαία δυστυχήματα-«Χρειάζεται να ενισχύσουμε το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης»
Εγκρίθηκε από το Συνταγματικό έφεση κατά της απόρριψης αίτησης ασύλου λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού
Τραβάει το σκοινί με τους Τούρκους το Ισραήλ-«Πάρτε πίσω τον βιαστή και δολοφόνο φίλο σας, Σινουάρ»