Στο Κακουργιοδικείο 25χρονη για τον ξυλοδαρμό του συντρόφου της-Εξοργίστηκε όταν είδε φωτογραφίες

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ενώπιον του Κακουργιοδικείου, θα καθίσει 25χρονη από την Αίγυπτο, η οποία συνελήφθη για αδικήματα βίας και στέρηση της ελευθερίας του συντρόφου της, ο οποίος προχώρησε σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας κατά την καταχώρηση της υπόθεσης, το περιστατικό βίας σημειώθηκε προ εβδομάδων, όταν η νεαρή κοπέλα, βρήκε φωτογραφίες του συντρόφου της με άλλες γυναίκες. Ο παραπονούμενος σε κατάθεση του στην Αστυνομία, ανέφερε πως η σύντροφος του εξοργίστηκε όταν βρήκε τις φωτογραφίες, παρά το γεγονός πως ο ίδιος, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, της εξήγησε πως πρόκειται για φίλες του.

Όπως ανέφερε στους ανακριτές ο Σύρος παραπονούμενος, η σύντροφος του, στη θέα των φωτογραφιών, θύμωσε και άρχισε να σπάει πράγματα στο σπίτι, ανάμεσα τους και την τηλεόραση. Ακολούθως, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, η σύντροφος του τον απείλησε, λέγοντας του ότι θα του κάνει κακό και θα βάλει άλλους ανθρώπους να του κάνουν ζημιά στα πόδια, ώστε να μην μπορεί να κινηθεί. Ακολούθως, η κατηγορούμενη, φέρεται να του επιτέθηκε, αρπάζοντας τον από το λαιμό, ενώ τον κτύπησε και να τον μαχαίρωσε, προκαλώντας τους ελαφρά τραύματα.

Παράλληλα, όπως κατήγγειλε, η νεαρή του στέρησε την ελευθερία του, κρατώντας τον στο σπίτι, ενώ όπως ισχυρίστηκε, του προκάλεσε ζημιά και στην μοτοσικλέτα του, την οποία ήθελε να πουλήσει.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, μετά το περιστατικό, ο Σύρος παραπονούμενος βρέθηκε με ένα φίλο του, ο οποίος τον μετέφερε στο Νοσοκομείο, καθώς έφερε τραύματα. Προς αυτή την κατεύθυνση, κατατέθηκε ως τεκμήριο στο Δικαστήριο, η γνωμάτευση από τους ιατρούς και τους νοσοκόμους των πρώτων βοηθειών.

Κατά την διάρκεια της αγόρευσης της η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, κα. Αβραμίδου, αφού αναφέρθηκε στα γεγονότα, επεσήμανε πως η κατηγορούμενη θα πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την έναρξη της δικαστικής διαδικασίας. Όπως εξήγησε, πρόκειται για σοβαρά αδικήματα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία που εμπλέκει την κατηγορούμενη, ενώ σημείωσε ότι είναι ορατό το ενδεχόμενο φυγοδικίας, καθώς όπως είπε ,η 25χρονη εξέφρασε και στο παρελθόν την πρόθεση να φύγει από την Κύπρο.

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης, Γιώργος Λοΐζου, επεσήμανε πως η πελάτισσα του κατά τη διάρκεια της δικής της κατάθεσης στην Αστυνομία, ανέφερε πως έχει και η ίδια εκδορές, προσκομίζοντας ιατρικό πιστοποιητικό, ενώ όπως είπε, έδωσε διαφορετικούς ισχυρισμούς για το συμβάν στο σπίτι, σημειώνοντας ότι, «την στιγμή της κατ’ ισχυρισμόν επίθεσης, ήταν μόνο οι δυο τους στο σπίτι, άρα είναι ο λόγος της εναντίον του δικού του».

Επιπρόσθετα, ο Λοΐζου, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο φυγοδικίας, λέγοντας πως δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος, καθώς η πελάτισσα του έχει πρόταση για δουλειά, ενώ αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό το οποίο όπως είπε, δείχνει τις προθέσεις της 25χρονης. «Μετά το περιστατικό, ο παραπονούμενος της είπε ότι προχώρησε σε καταγγελία, λέγοντας της πως την ενημερώνει για να φύγει και αν φύγει θα αποσύρει την καταγγελία, ωστόσο, η ίδια δεν έφυγε, έμεινε εδώ». Περαιτέρω ο συνήγορος ανέφερε ότι μπορεί η πελάτισσα του να καταβάλει εγγύηση ύψους οκτώ χιλιάδων ευρώ, να παραδώσει τα ταξιδιωτικά της έγγραφα και να τεθεί στον κατάλογο stop lit.

Ακολούθως η υπεράσπιση αναφέρθηκε και στην καταγγελία του παραπονούμενου για στέρηση της ελευθερίας του, με τον δικηγόρο να σημειώνει πως τις ίδιες μέρες που λέει ότι του στερήθηκε η ελευθερία του, πήγε στη δουλειά και συναντήθηκε με φίλους του.

Το Δικαστήριο, αφού άκουσε τις δυο πλευρές, επεφύλαξε την απόφαση του, σε σχέση με το εάν θα παραμείνει υπό κράτηση ή όχι μέχρι την δίκη η κατηγορούμενη.

Η 25χρονη βρίσκεται αντιμέτωπη με τις κατηγορίες των απειλών, της πρόκλησης σωματικής βλάβης και της στέρησης της ελευθερίας άλλου προσώπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Εν αναμονή της επιστημονικής γνωμάτευσης το Συνοδικό-Δεν αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες μέρες
Μοιραίο μπάνιο για γυναίκα στη Λεμεσό-Ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα
Στο κελί για τρεις μέρες η 25χρονη που λήστεψε και παρέσυρε με το όχημά της τον 89χρονο
Επιχείρησε να πηδήξει σε πισίνα από μπαλκόνι και τραυματίστηκε-Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
Συνελήφθη 60χρονος που καταζητείτο για θανατηφόρο που σημειώθηκε το 2006
Γυναίκα έκλεψε το πορτοφόλι 89χρονου στην Ορόκλινη-Τον παρέσυρε με το όχημά της και τον εγκατέλειψε
Έσπασαν κάθε ρεκόρ τα ρατσιστικά περιστατικά το 2023-Επιθέσεις για καταγωγή και σεξουαλικό προσανατολισμό
Οδεύει προς... καταδίκη το e-justice, δεν επιλύονται τα προβλήματα-«Αγορεύσεις» για την τύχη του συστήματος
Άναψε φωτιές και φούντωσε πρόωρη προεδρολογία η παύση Οδυσσέα-Σεναριολογία με φόντο το 2028
Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών