Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών: Επιτακτική ανάγκη η εξόντωση του νέου ηγέτη της Χαμάς

«Ο διορισμός του αρχιτρομοκράτη Γιαχία Σινουάρ ως νέου ηγέτη της Χαμάς, αντικαθιστώντας τον Ισμαήλ Χανίγια, είναι ακόμη ένας επιτακτικός λόγος για να τον εξοντώσουμε σύντομα και να εξαφανίσουμε αυτήν την απαίσια οργάνωση από προσώπου γης», έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Ο ορισμός του Γιαχία Σινουάρ στην ηγεσία της Χαμάς έρχεται την ώρα που η κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή φαίνεται ότι είναι προ των πυλών, καθώς αναμένεται η απάντηση του Ιράν στη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη, αλλά και της Χεζμπολάχ για τον θάνατο του Νο2 της οργάνωσης, Φουάντ Σουκρ.

Ο Γιαχία Σινουάρ θεωρείται ο «αρχιτέκτονας» των επιθέσεων της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και έχει χαρακτηριστεί «τρομοκράτης» από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ποιος είναι ο Γιαχία Σινουάρ

Ο Γιαχία Σινουάρ αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής και στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, με καταγωγή από την Γάζα, ενώ εξελέγη επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων της οργάνωσης και επικεφαλής της το 2017. Είχε συλληφθεί από τις ισραηλινές αρχές σε αρκετές περιπτώσεις κατά το παρελθόν, ενώ απελευθερώθηκε σε ανταλλαγή κρατουμένων το 2011.

Το όνομά του προστέθηκε στην αντίστοιχη λίστα τρομοκρατών από τις ΗΠΑ το 2015, ενώ η Βρετανία είχε ήδη αποφασίσει σειρά κυρώσεων εναντίον του όπως και για αλλους ανώτερους αξιωματούχους της Χαμάς, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Επίσης, ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου έχει ζητήσει να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του -όπως και του Μπενιαμίν Νετανιάχου και του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ- για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σχετιζόμενα με τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: lifo

Δειτε Επισης

Ο αυτοαποκαλούμενος «πιο cool δικτάτορας του κόσμου» Ναγίμπο Μποκελέ που επηρεάζει τον Λευκό Οίκο
ΒΙΝΤΕΟ: Σειρά εκρήξεων στο Κουρσκ της Ρωσίας-Αναφορές για θύματα και ζημιές σε πολυκατοικίες
ΒΙΝΤΕΟ: Άγρια επίθεση Τραμπ σε δημοσιογράφο του CNN για το μεταναστευτικό-«Είστε άρρωστοι»
Έφοδος της Αστυνομίας σε οικία 24χρονου-Εντόπισε όπλο και 350 κροτίδες
Η έξαρση της νεανικής παραβατικότητας, οι επί τροχάδιν έλεγχοι για λαμπρατζιές και η είσοδος κροτίδων μέσω κατεχομένων
Η έκπληξη με υποψηφιότητα Χαμπουλά στη Λεμεσό και οι τέσσερις σίγουροι του ΕΛΑΜ-Παίρνει σειρά ο Παπαχαραλάμπους
Θωράκισαν τα σχολεία ενόψει Πάσχα-Κάμερες, φρουροί και περιπολίες για αποφυγή βανδαλισμών
Ξεκολλά η θανατική ανάκριση για τον Αλέξανδρο-Μετά το αλαλούμ τελικά στάλθηκαν τα δείγματα DNA στην Αγγλία
Πολίτης προχώρησε σε 31 καταγγελίες για παρανομίες σε υποστατικό του και ερευνήθηκε μόλις μια φορά
Ο Τραμπ επιρρίπτει και πάλι ευθύνες στον Ουκρανό πρόεδρο για τον πόλεμο με τη Ρωσία