Ζελένσκι: Η Ουκρανία διαθέτει περισσότερα χρήματα για πυραυλικό πρόγραμμα

Η Ουκρανία έχει διαθέσει πρόσθετη χρηματοδότηση για το εγχώριο πυραυλικό της πρόγραμμα, δήλωσε την Τρίτη ο Πρόεδρός της, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς η χώρα προσπαθεί να μειώσει το χάσμα στις δυνατότητες με τη Ρωσία, η οποία διαθέτει μια σειρά από όπλα μεγάλου βεληνεκούς.

Η Ουκρανία, η οποία έχει δώσει προτεραιότητα στην παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών μεγάλης εμβέλειας από την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022, προσπάθησε να αναπτύξει την εγχώρια παραγωγή όπλων της, όπως ο Neptun, ένας ουκρανικός πύραυλος κατά πλοίων που μπορεί επίσης να επιτεθεί σε χερσαίους στόχους.

"Διατέθηκε πρόσθετη χρηματοδότηση στο πυραυλικό μας πρόγραμμα. Έρχονται περισσότεροι πύραυλοι εγχώριας παραγωγής", έγραψε ο Ζελένσκι στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, ωστόσο δεν έδωσε επιπλέον λεπτομέρειες.

Τον Ιούλιο, ο Ουκρανός ηγέτης είχε πει ότι το Κίεβο εργάζεται για να μειώσει την εξάρτησή του από πυραύλους, συμπεριλαμβανομένων αυτών που χρησιμοποιούνται για την αεράμυνα, τους οποίους προμηθεύεται από τους συμμάχους του.

Το Κίεβο στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στη στρατιωτική βοήθεια από τους δυτικούς εταίρους του καθ' όλη τη διάρκεια του πολέμου. Έχει πιέσει τη Δύση να του επιτρέψει να χρησιμοποιήσει τα όπλα που προμηθεύεται για να χτυπήσει βαθιά μέσα στη Ρωσία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι των Γερμανικών Εκλογών
Έκτακτη σύνοδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για άμυνα και Ουκρανία αρχές Μαρτίου
Σχηματισμό Κυβέρνησης το συντομότερο δυνατό ζητά ο Φρίντριχ Μερτς-Η πρώτη τοποθέτηση Σολτς
Οι κρίσιμες εκλογές στη Γερμανία και οι προσδοκίες των αγορών για περισσότερες δαπάνες
Προβάδισμα Μερτς και CDU δείχνει το πρώτο Exit Poll στη Γερμανία-Αρχίζει η καταμέτρηση ψήφων
«Βαρόνους του χάους» χαρακτήρισε τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων ο Ερντογάν
«Το Ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία»-Τρόμος στους Τούρκους για την άνοδο του ακροδεξιού AfD
Ντυμένοι αποκριάτικα αλλά και… γυμνοί προσήλθαν οι Γερμανοί στις κάλπες
Μητέρα και γιος δολοφονήθηκαν πριν 45 χρόνια-Η υπόθεση εξιχνιάστηκε τώρα
Ο Ισραέλ Κατζ καλεί τους IDF να προετοιμαστούν για «παρατεταμένη» παραμονή στη Δυτική Όχθη