Κατέθεσαν στην Ιερά Σύνοδο sms με κατήγορο οι μοναχοί, μιλούν και για φωτογραφίες-«Κάποτε ήμουν νέα και ωραία»

Συνεχίζεται το οργιώδες παρασκήνιο γύρω από το σκάνδαλο της Ιεράς Μονής του Οσίου Αββακούμ, με την μια καταγγελία να διαδέχεται την άλλη, την ώρα που οι έρευνες της Αστυνομίας δεν έχουν ολοκληρωθεί για όλες τις πτυχές της υπόθεσης, ενώ από την άλλη σε εκκρεμότητα παραμένει το κατηγορητήριο της Εκκλησιαστικής Ανακριτικής Επιτροπής σε βάρος των εμπλεκόμενων μοναχών.

Την ώρα που το στρατόπεδο των Αρχιμανδριτών άρχισε να δίνει στοιχεία στην Αστυνομία σε σχέση με τους ισχυρισμούς για τα χρήματα που παρέδιδαν στην Μητροπολίτη Ταμασού, χωρίς μέχρι στιγμής να καταθέσουν οι βασικοί πρωταγωνιστές, οι δικηγόροι των μοναχών επανέρχονται, αποστέλλοντας νέα επιστολή στην Ιερά Σύνοδο, με την οποία αμφισβητούν την αξιοπιστία του βασικού μάρτυρα κατηγορίας, στον οποίο καταλογίζουν ηθικά παραπτώματα.

Πρόκειται για την δεύτερη ένσταση που υποβάλλεται το τελευταίο διάστημα, χωρίς ωστόσο να λάβουν απάντηση, με τους δικηγόρους σε ανακοίνωση τους προ ημερών, να καταγγέλλουν περιφρόνηση από πλευράς Ιεράς Συνόδους, στην οποία ωστόσο απέστειλαν νέα επιστολή.

Σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους, η υπεράσπιση των μοναχών επανήλθε εγείροντας εκ νέου θέμα που αφορά την κατ’ ισχυρισμό αναξιοπιστία κατηγόρου και συγκεκριμένα του μοναχού, ο οποίος ήταν το πρόσωπο, που σύμφωνα με τις καταθέσεις, ενημέρωνε τον Μητροπολίτη Ησαΐα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το ζήτημα που εγείρεται μέσα από νέα καταγγελία, είναι αυτό του ανεπίληπτου κατηγόρου, κάτι το οποίο, όπως αναφέρεται, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για το έγκυρο και αποδεκτό της κατηγορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χοντραίνει ο... ιερός πόλεμος-Καταγγελία κατά «μεσάζοντα» για ηθικά παραπτώματα, λόγος για sms και φωτογραφίες

Μεταξύ άλλων, στην νέα τους ένσταση, δεν στρέφει τα πυρά της μόνο στον μοναχό - κατήγορο, αλλά και στον Μητροπολίτη Ησαΐα, καθώς, όπως ισχυρίζονται, «απαραίτητη προϋπόθεση για το έγκυρο και αποδεκτό της κατηγορίας ή των κατηγοριών ήταν η προηγούμενη εξέταση από τον αποδέκτη της καταγγελίας Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα, του ανεπίληπτου του κατηγόρου, όπως επιβάλλουν οι ιεροί κανόνες, ιδίως δε στην συγκεκριμένη περίπτωση που ο καταγγέλλων ιερομόναχος ανήκει στην κανονική δικαιοδοσία του, κάτι που δεν έπραξε».

Επιπρόσθετα, η πλευρά των μοναχών, επαναφέρει στο προσκήνιο τον τρόπο που ο υπό αναφορά μάρτυρας συνέλεξε το υλικό για να αποδείξει τα όσα καταγγέλλει, λέγοντας ότι, η συλλογή του υλικού έγινε παράνομα και μάλιστα όπως σημειώνουν, αυτό έγινε με την παρότρυνση του Μητροπολίτη Ησαΐα.

Από εκεί και πέραν, η πλευρά των μοναχών αμφισβητεί την αξιοπιστία του μάρτυρα, τον οποίον κατήγγειλαν για σεξουαλική παρενόχληση, ισχυριζόμενοι πως υπέπεσε σε ηθικά παραπτώματα, παραθέτοντας στην Ιερά Σύνοδο διάλογο, που έγινε μέσω της εφαρμογής Viber, μεταξύ του ιδίου και μοναχού της Μονής Αββακούμ.

Συγκεκριμένα, ενώπιον της Ιεράς Συνόδου, κατατέθηκε ο εξής διάλογος:

Πρώην μοναχός: ΚΑΠΟΤΕ ΗΜΟΥΝ ΝΕΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ. ΤΩΡΑ.....ΤΙΠΟΤΑ

Μοναχός Ιεράς Μονής: Έχει το τούτο το αντερί;

Πρώην μοναχός: Ναι

Μοναχός Ιεράς Μονής: Σου κάνει ακόμα;

Πρώην μοναχός : Όχι

Μοναχός Ιεράς Μονής: Θέλω το

Πρώην μοναχός: Δεν σε φορεί. Εσύ είσαι ποκαλάμη

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πέραν από τα μηνύματα, στην κατοχή της πλευρά της αδελφότητας της Μονής Αββακούμ υπάρχει και φωτογραφικό υλικό, το οποίο, οι δικηγόροι δηλώνουν έτοιμοι να προσκομίσουν ενώπιον των Συνοδικών, εκ των οποίων κάποιοι, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, θεωρούν πως εγείρονται ζητήματα τα οποία πρέπει να εξεταστούν.

Στο λεκτικό της ένστασης σημειώνεται περαιτέρω, πως ο μοναχός - κατήγορος δεν πληροί τις προϋποθέσεις του αδιάβλητου και ανεπίληπτου καταγγέλλοντος κατά τους ιερούς κανόνες, σημειώνοντας πως, «ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας δεν εξέτασε ως όφειλε το ανεπίληπτο του βίου και το ακατηγόρητο του καταγγέλλοντος ιερομονάχου. Επειδή, οι κατηγορίες του καταγγέλλοντος, που είναι διαβεβλημένος και έχει επιλήψιμο βίο, δεν γίνονται δεκτές αλλά απορρίπτονται, όπως επιτάσσουν οι ιεροί κανόνες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο κάδρο των ερευνών για τους ισχυρισμούς περί €450.000 σε Ησαΐα τραπεζικός λογαριασμός στο εξωτερικό

Η πλευρά των μοναχών, μέσω της ένστασης της ζητά την σύγκλιση έκτακτης Ιεράς Συνόδου, προκειμένου αυτή να συζητηθεί, ενώ πηγαίνουν και ένα βήμα παρακάτω, σημειώνοντας πως εάν η ένσταση γίνει αποδεκτή, τότε θα διαπιστωθεί το άκυρο της όλης μέχρι σήμερα διαδικασίας ενώπιον των εκκλησιαστικών οργάνων και ως εκ τούτου να διαταχθεί η παύση περαιτέρω ενεργείας, αλλά και η απαλλαγή των δυο Αρχιμανδριτών, όσον αφορά τα εκκλησιαστικά υπό διερεύνηση αδικήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ουδέν μεμπτό έδειξε η έρευνα για τους αστυνομικούς στα τεκταινόμενα της Μονής-Επίκεινται οι διώξεις για τα CCTV

Δειτε Επισης

Συνελήφθη και 24χρονος για τα επεισόδια στο «Άλφαμεγα»
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στον Δήμο Πέγειας
Συνελήφθησαν άλλα τρία πρόσωπα που μπήκαν χωρίς εισιτήριο στο «Άλφαμεγα»
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο για επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Φέρεται να μπήκε παράνομα στο γήπεδο
Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα από Αστυνομία Βρετανικών Βάσεων για παράνομη παγίδευση πτηνών
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν
Υπό κράτηση οι τρείς συλληφθέντες για τα επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Αναζητούν στοιχεία για άλλους 29
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας