Ο Ζελένσκι σε μυστική τοποθεσία με φόντο τα μαχητικά F-16 από τις ΗΠΑ-«Τα καταφέραμε»

Τις πρώτες του δηλώσεις με φόντο τα F-16 που παρέλαβε το Κίεβο από τις ΗΠΑ, έκανε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Τα F-16 στην Ουκρανία. Τα καταφέραμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε μια τελετή σε μυστική τοποθεσία, πλαισιωμένος από τα αεροσκάφη, όπως αναφέρει το BBC.

Ο ίδιος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τη Δανία, την Ολλανδία και τις ΗΠΑ που βοήθησαν στην παράδοση των αεροσκαφών μετά από 18 μήνες αναμονής – αν και πρόσθεσε ότι χρειάζονται πολλά περισσότερα.

Η άφιξή τους σηματοδοτεί ένα κρίσιμο ορόσημο για την ενίσχυση των δυνατοτήτων της πολεμικής αεροπορίας της Ουκρανίας, η οποία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε παλιά αεροσκάφη σοβιετικής εποχής.

Ο Ζελένσκι προχώρησε σε δηλώσεις, σε τοποθεσία που παραμένει μυστική, με φόντο τα μαχητικά αεροσκάφη.

zelenski (1)

zelenski (2)

zelenski (3)

zelenski (4)

Ρωσία: Θα καταρριφθούν τα F-16

Η Ρωσία λίγες ημέρες νωρίτερα είχε δηλώσει πως τα αεροσκάφη F-16 που έχει υποσχεθεί η Δύση στην Ουκρανία θα «καταρριφθούν», διευκρινίζοντας πως τα μαχητικά αυτά, ορισμένα από τα οποία έχουν ήδη παραδοθεί, θα έχουν μικρό αποτέλεσμα στο πεδίο της μάχης.

«Δεν υπάρχει μαγικό φάρμακο ούτε [είναι] πανάκεια και οι αεροπορικές δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου δεν θα έχουν αυτή την πανάκεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Τα αεροσκάφη αυτά (…) θα καταρριφθούν. Όμως, βέβαια, οι παραδόσεις αυτές μπορεί επίσης να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην πορεία των γεγονότων στο μέτωπο», πρόσθεσε.

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Το πρωί η συνέχεια των ερευνών για τα αίτια της νέας φονικής πυρκαγιάς με θύμα τον 32χρονο Μενέλαο
Οι κρίσιμες εκλογές στη Γερμανία και οι προσδοκίες των αγορών για περισσότερες δαπάνες
Προβάδισμα Μερτς και CDU δείχνει το πρώτο Exit Poll στη Γερμανία-Αρχίζει η καταμέτρηση ψήφων
Αμφισβητεί το πόρισμα Hellenic Train ο σύμβουλος των οικογενειών θυμάτων-«Επιστημονική φαντασία»
Κοντά στη λύση του μυστηρίου για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου-Οι μαρτυρίες για τον χαρακτήρα του
«Βαρόνους του χάους» χαρακτήρισε τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων ο Ερντογάν
«Το Ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία»-Τρόμος στους Τούρκους για την άνοδο του ακροδεξιού AfD
Ντυμένοι αποκριάτικα αλλά και… γυμνοί προσήλθαν οι Γερμανοί στις κάλπες
Μητέρα και γιος δολοφονήθηκαν πριν 45 χρόνια-Η υπόθεση εξιχνιάστηκε τώρα
Ο Ισραέλ Κατζ καλεί τους IDF να προετοιμαστούν για «παρατεταμένη» παραμονή στη Δυτική Όχθη