Πυρά ΑΚΕΛ-«Κολοσσιαίων διαστάσεων διασυρμός της χώρας από ένα ακόμα φαγοπότι της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού»

Για κολοσσιαίων διαστάσεων διασυρμό της χώρας από «ένα ακόμα φαγοπότι της κυβέρνησης Αναστασιάδη - Συναγερμού», κάνει λόγο το ΑΚΕΛ, για το τερματικό στο Βασιλικό.

Σε γραπτή δήλωση του μέλους Π.Γ. ΑΚΕΛ & Επικεφαλής Τομέα Οικονομίας Χ. Πολυκάρπου, αναφέρεται ότι, «η απαίτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να ζητήσει από την Κυπριακή Δημοκρατία τα €69 εκ που δόθηκαν για την κατασκευή του τερματικού για το Φυσικό Αέριο στο Βασιλικό αποτελούν ακόμα ένα κολοσσιαίων διαστάσεων διασυρμό της χώρας διεθνώς, όμοιο με την περίπτωση των χρυσών διαβατηρίων».

Και τότε και σήμερα, σημειώνεται, «οι ίδιοι πρωταγωνιστές – η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού με εξέχων μέλος το Νίκο Χριστοδουλίδη- αφού έκαναν την αξιοπιστία της χώρας κουρέλι, φορτώνουν στην κοινωνία το κόστος των σκανδαλωδών αποφάσεων τους. Το έργο για την έλευση φυσικού αερίου καθυστερεί, ενώ πέραν των χρημάτων που ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο κίνδυνος είναι στο τέλος να χαθεί η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και να φορτωθεί η κοινωνία όλο το κόστος για την ολοκλήρωση του έργου».

Το ΑΚΕΛ, προστίθεται, «θα επιμένει ότι η κυβέρνηση οφείλει να κινηθεί προς δυο κατευθύνσεις. Πρώτο, στην διασφάλιση της ανάκτησης του πλοίου Προμηθέας ώστε να προχωρήσει άμεσα ο σχεδιασμός για έλευση του Φυσικού Αερίου, με ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων στο Βασιλικό. Δεύτερο, να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη τους πρωταγωνιστές από ένα ακόμα φαγοπότι της κυβέρνησης Αναστασιάδη – Συναγερμού. Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη χρειάζεται να αφήσει στην άκρη τα μεγάλα λόγια και να περάσει επιτέλους στις πράξεις, αφού στο τέλος είναι με βάση την υλοποίηση των δυο στόχων που θα κριθεί».

Δειτε Επισης

Από το 2020 στο 2024... Ένας πόλεμος με πολλές μάχες και τίτλοι τέλους με προαναγγελία για νέα αρχή
Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»