Απαγορεύτηκε στους κτηνοτρόφους της Ρουμανίας να αφήνουν πρόβατα και κατσίκια στα βοσκοτόπια για 3 εβδομάδες

Την απαγόρευση στους κτηνοτρόφους της Ρουμανίας να αφήνουν πρόβατα και κατσίκες σε βοσκοτόπια για τρεις εβδομάδες, επέβαλε το υπουργείο Υγείας της χώρας, λόγω της επιδημίας της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών.

Σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Κτηνιατρικής και Ασφάλειας Τροφίμων (ANSVSA) της Ρουμανίας, έχουν καταγραφεί 37 ενεργά κρούσματα της νόσου στη χώρα, εκ των οποίων ο μεγαλύτερος αριθμός (34) βρίσκεται στην Τουλσέα (στα σύνορα με την Ουκρανία), ενώ συνολικά έχουν εντοπιστεί 218.756 μολυσμένα αιγοπρόβατα στη χώρα.

«Ο υπουργός Φλοριάν Μπαρντού και ο επικεφαλής της ANSVSA Αλεξάντερ Μπικού συναντήθηκαν με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων και συζήτησαν την κατάσταση, προκειμένου να βρουν από κοινού λύσεις στο πρόβλημα. Οι αξιωματούχοι κάλεσαν τους κτηνοτρόφους να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ιδίως να σταματήσουν τη μετακίνηση των ζώων, για τις επόμενες τρεις εβδομάδες για την εξάλειψη της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών. Με τη σειρά τους, οι αγρότες διαβεβαίωσαν ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να απομονώσουν τα κρούσματα και να σταματήσουν την εσωτερική μετακίνηση των ζώων», αναφέρεται σε μήνυμα που δημοσιεύθηκε στη σελίδα του ρουμανικού Υπουργείου Γεωργίας στο Facebook.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης πώς θα συνεχιστούν οι εξαγωγές αμνοεριφίων υπό τις τρέχουσες επιδημιολογικές συνθήκες. Ο Ρουμάνος υπουργός Γεωργίας σημείωσε ότι οι αρχές διαθέτουν όλους τους απαραίτητους μοχλούς για την προστασία των κτηνοτρόφων και ότι «υπάρχουν λύσεις για όλους, αλλά είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ότι η ασθένεια αναπτύσσεται σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα».

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

BINTEO: Πήγαν να απαγάγουν την κόρη επιχειρηματία στο Παρίσι-Ήταν μαζί με των δύο ετών γιο της
Επιμένει ο Ζελένσκι για την ανάγκη παρουσίας Τραμπ στην Τουρκία-«Θα δώσει ένα επιπλέον κίνητρο στον Πούτιν»
Φρίκη στη Βραζιλία-Συνελήφθησαν 25χρονη και σύντροφός της για τον βιασμό και τον φόνο 20μηνου βρέφους
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ακυρώνει την απόφαση της Κομισιόν να αποκρύψει τα μηνύματα φον ντερ Λάιεν-Μπουρλά
Σε ισχύ η εκεχειρία στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ και Κίνας-Οι δεσμοί που αίρονται και τα σημεία τριβής που παραμένουν
Νέα ισραηλινή διαταγή απομάκρυνσης κατοίκων από βόρειο τμήμα Γάζας
Σε τεντωμένο σχοινί οι ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας στην Τουρκία, κυρώσεις αν δεν πάει ο Πούτιν
Διαβεβαιώσεις Τραμπ-«Έχουμε πλαίσιο πολύ γερής συμφωνίας με την Κίνα»
Άρχισε η ακρόαση για το αν θα απελευθερωθούν οι αδελφοί Μενέντεζ
Τουλάχιστον 21 νεκροί εξαιτίας κατανάλωσης νοθευμένων αλκοολούχων ποτών στην Ινδία