Έρευνα για βασανιστήρια κρατουμένων σε φυλακές του Ισραήλ ζητά η Πρεσβεία Παλαιστίνης

Διεθνή έρευνα για «εγκλήματα βασανιστηρίων» κατά Παλαιστινίων κρατουμένων από το Ισραήλ και άμεση διεθνή παρέμβαση για να σταματήσουν ζητά η Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Κύπρο.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, η Πρεσβεία καταδικάζει τα «εγκλήματα κατά του παλαιστινιακού λαού» και ζητά «να συσταθεί μια ανεξάρτητη διεθνή ερευνητική επιτροπή για να εξετάσει τα φρικτά και βάναυσα εγκλήματα που διαπράχθηκαν και διαπράττονται ακόμα και σήμερα από την ισραηλινή κατοχική δύναμη εναντίον Παλαιστινίων αιχμαλώτων».

Προστίθεται ότι «αυτά που διαπράττει η ισραηλινή δύναμη κατοχής εναντίον χιλιάδων απαχθέντων, μεταξύ αυτών γυναίκες και παιδιά, από τη Λωρίδα της Γάζας στη στρατιωτική βάση Sde Timan χαρακτηρίζονται ως εγκλήματα πολέμου».

«Ο λαός της Παλαιστίνης έρχεται αντιμέτωπος με το αδίστακτο πρόσωπο του κράτους του Ισραήλ όσον αφορά τις ανθρώπινες αξίες της ζωής. Όλοι οι αιχμάλωτοι που απελευθερώθηκαν  από τη στρατιωτική βάση του Sde Timan έδειξαν σαφή σημάδια βασανιστηρίων και κακοποίησης», σημειώνεται.

Είναι απαραίτητο, όπως αναφέρεται, να στραφεί η προσοχή του κόσμου, των Ηνωμένων Εθνών και των οργανισμών ανθρωπίνων δικαιωμάτων προς αυτά τα «κολαστήρια κράτησης» και τους «αιχμαλώτους σε αυτά».

«Αυτό που συμβαίνει ισοδυναμεί με σιωπηλή γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων μέσα στις ισραηλινές φυλακές, καθώς και συνέχεια της γενικότερης γενοκτονίας που συντελείται κατά ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού», καταλήγει το δελτίο Τύπου της Πρεσβείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επιστρέφει στα «ανοιχτά μέτωπά» του ο Τραμπ-Τα μηνύματα που στέλνει σε Χάρβαντ, Ευρώπη και Apple
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επισημοποίησε την άρση των κυρώσεων σε βάρος της Συρίας
Επιθέσεις της Ρωσίας με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Κίεβο
Τουλάχιστον πέντε νεκροί από τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων ετών στην Αυστραλία
Ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε τέσσερα διατάγματα για την αναγέννηση της πυρηνικής ενέργειας
Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια λεηλατήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας
Με πτώση έκλεισαν τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια μετά τη νέα «βόμβα» Τραμπ για δασμούς
Επίθεση με μαχαίρι στο Αμβούργο με τουλάχιστον 12 τραυματίες-Συνελήφθη μία γυναίκα
Μπλόφα ή πραγματική απειλή;-Η Ευρώπη «ζυγίζει» τη δασμολογική πολιτική Τραμπ
Δικαστικό χαστούκι στον Τραμπ για την απαγόρευση των εγγραφών ξένων φοιτητών στο Χάρβαρντ