Ο Ζελένσκι στην πρώτη γραμμή του μετώπου στο Χάρκοβο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε τη Δευτέρα (29/7) ότι επισκέφθηκε την πρώτη γραμμή του μετώπου στην περιοχή Βοβτσάνσκ στην νοτιοανατολική περιοχή του Χαρκόβου κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, μια περιοχή όπου οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν να προωθηθούν.

Τα ρωσικά στρατεύματα άνοιξαν νέο μέτωπο βόρεια της περιοχής τον Μάιο, διεισδύοντας γρήγορα έως 10 χιλιόμετρα. Ο ουκρανικός στρατός αργότερα ανέκοψε την επίθεση, μία από τις κύριες κατευθύνσεις της οποίας ήταν να προωθηθούν προς την πόλη Βοβτσάνσκ.

«Χάρκοβο, μέτωπο. Το προωθημένο διοικητήριο των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, στην περιοχή του Βοβτσάνσκ», έγραψε ο Ζελένσκι στο Telegram.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε παράλληλα με τη δήλωση του, ο Ζελένσκι φαίνεται να απονέμει κρατικά βραβεία σε στρατιώτες και να τους σφίγγει το χέρι.

Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε ότι η Ρωσία συνέχισε να διεξάγει αεροπορικές επιδρομές στις παραμεθόριες περιοχές της περιοχής και ότι τις τελευταίες 24 ώρες οι δυνάμεις του Κιέβου απέκρουσαν έξι επιθέσεις κοντά στο Βοβτσάνσκ και στο χωριό Χλιμπόκε, σε απόσταση περισσότερων των 30 χιλιομέτρων στα δυτικά.

Ο Ζελένσκι κατά την επίσκεψη του στο Χάρκοβο επισκέφθηκε επίσης την πόλη Ντερχάτσι που βρίσκεται περίπου 15 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του Χαρκόβου, αναφέρεται στην δήλωση του. Και οι δύο οικισμοί έχουν γίνει συχνά στόχος ρωσικών επιθέσεων με πυραύλους και κατευθυνόμενες βόμβες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Στις κάλπες οι Γερμανοί, κρίσιμες οι εκλογές-Οι υποψήφιοι, οι ενδεχόμενες συνεργασίες και τα «αγκάθια»
Νεκρό οκτάχρονο κορίτσι μετά από ναυάγιο με 21 μετανάστες στον Παναμά
Σε κρίσιμη κατάσταση ο Πάπας Φραγκίσκος-Ενημέρωση από το Βατικανό
Γυναίκα έχει ταξιδέψει σε 60 χώρες–Για ποιο μέρος δεν θέλει ούτε να ακούσει
ΒΙΝΤΕΟ: Φέρεται να φώναξε «Αλλαχού Άκμπαρ» ο δράστης πριν την επίθεση στη Γαλλία
Eπίθεση σε αγορά στη Γαλλία με ένα νεκρό και πολλούς τραυματίες
Εκλογές στη Γερμανία-Τι δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση της Bild
Με γραπτό κείμενο θα απευθυνθεί στους πιστούς την Κυριακή ο Πάπας Φραγκίσκος
Η Ζιζέλ Πελικό, μία από τις Γυναίκες της Χρονιάς του περιοδικού Time
Νέα έρευνα την Τουρκία εναντίον Ιμάμογλου για πλαστό πτυχίο