Πέντε νεκροί σε βομβαρδισμούς της Ρωσίας στην Ουκρανία-Ένας νεκρός στην άλλη πλευρά των συνόρων

Ρωσικοί βομβαρδισμοί στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον πέντε αμάχους χθες Σάββατο σε περιφέρειες της Ουκρανίας, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Στη Χερσώνα (νότια) σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι, ένας στην ομώνυμη πρωτεύουσά της, ο δεύτερος έξω από την πόλη, ο τρίτος στην κοινότητα Μπερισλάβ, στο βόρειο τμήμα της.

Η Χερσώνα είχε καταληφθεί από τον ρωσικό στρατό τις πρώτες μέρες της εισβολής του το 2022, όμως ουκρανικά στρατεύματα ανέκτησαν μεγάλα τμήματά της αργότερα εκείνη τη χρονιά. Έκτοτε οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να πλήττουν συχνά ουκρανικές θέσεις εκεί.

Στη Σούμι (βορειοανατολικά), 14χρονος σκοτώθηκε και άλλοι 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επίθεση με ρουκέτες στην μικρή πόλη Χλούχιβ, σύμφωνα με την ουκρανική εισαγγελία. Επλήγησαν διαμερίσματα, σπίτια, εκπαιδευτική δομή, κατάστημα και οχήματα χθες μετά το μεσημέρι. Έξι από τους τραυματίες είναι παιδιά.

Στο Χάρκοβο (επίσης βορειοανατολικά), ο στρατιωτικός περιφερειάρχης Όλεχ Σινεχούμποφ γνωστοποίησε ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε όταν βομβαρδίστηκε σπίτι όπου διέμενε, κοντά στην πόλη Τσουχούιβ.

Στην άλλη πλευρά των συνόρων, στη ρωσική περιφέρεια Μπιέλγκοροντ (νοτιοδυτικά), ο Βιτσισλάβ Γκλάντκοφ ανακοίνωσε πως ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, δύο τραυματίστηκαν και σπίτια υπέστησαν ζημιές σε ουκρανικούς βομβαρδισμούς.

Παράλληλα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε πως καταλήφθηκε ακόμη ένα χωριό στην ανατολική Ουκρανία, όπου συνεχίζεται η βραδεία προέλαση των ρωσικών δυνάμεων.

Αυτή που «απελευθερώθηκε» ήταν «η κοινότητα Λοζουβάτσκε», ανατολικά της πόλης Πόκροβσκ, όπου σημειώνονται ρωσικά εδαφικά κέρδη με συγκριτικά μεγαλύτερη ταχύτητα από ό,τι αλλού τους τελευταίους μήνες.

Η Ρωσία αποσπά, αν και με βραδύ ρυθμό, εδάφη μετά την αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης του καλοκαίρι του 2023 και την πτώση της Αβντιίβκας, πόλης-οχυρού, τον Φεβρουάριο.

Από την άλλη, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν χθες πως εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον διυλιστηρίων και τριών αεροδρομίων της Ρωσίας (σε Σαράτοφ, Ριάζαν, Μουρμάνσκ), ενώ έγινε «σαμποτάζ» σε ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα, ένα στη Σαμάρα, άλλα δυο στην περιφέρεια της Μόσχας.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Για αποκλεισμό από ευρ. αμυντικά προγράμματα κάνει λόγο το τουρκικό ΥΠΑΜ δείχνοντας προς Ελλάδα
Ελεύθεροι οι δύο που συνελήφθησαν για την επίθεση στο οίκημα της Ομόνοιας-Απορρίφθηκε το αίτημα της Αστυνομίας
Πήρε θέση ο Μητσοτάκης για τη Γάζα-«Να σταματήσει το Ισραήλ τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, δεν μένουμε σιωπηλοί»
Καρογιάν για Οδυσσέα-«Ο πόλεμος ενάντια στη διαφθορά δεν προωθείται με κουτσομπολιό ή φωτοβολίδες κρότου λάμψης»
Η ΕΕ εγκρίνει νέα αμυντική συμφωνία που ενδιαφέρει την Τουρκία, σύμφωνα με τουρκικά Μέσα
Πιθανόν στο Βατικανό τον Ιούνιο η νέα συνάντηση αντιπροσωπειών για το ουκρανικό
Ζημιές σε κτίρια από τον σεισμό στην Κρήτη-Έσπασαν εκθέματα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου
Απαντά στις κατηγορίες της Ιεράς Συνόδου ο Τυχικός-Πολύωρη η συνεδρία
Μαθητές κουκουλοφόροι πίσω από τη φωτιά στο σχολείο στη Λεμεσό-Έκαψαν ελαστικά και έριχναν κροτίδες
Για οικονομικές διαφορές και διαφωνία για γυναίκα τα μαχαιρώματα στο Παραλίμνι-Υπό τετραήμερη κράτηση ο 65χρονος