Ο ηγέτης των Χούθι απειλεί με αντίποινα το Ισραήλ μετά την επίθεση με εννέα νεκρούς στη Χοντέιντα

Ο ηγέτης των σιιτών ανταρτών Χούθι της Υεμένης απείλησε σήμερα ότι το υεμενίτικο κίνημα θα προβεί σε αντίποινα για τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Χοντέιντα της Υεμένης, δήλωσε ο ηγέτης της οργάνωσης που υποστηρίζεται από το Ιράν σε τηλεοπτική ομιλία του σήμερα.

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν στρατιωτικούς στόχους των Χούθι κοντά στο λιμάνι της Χοντέιντα το Σάββατο, σκοτώνοντας τουλάχιστον εννέα ανθρώπους και τραυματίζοντας 87, μια ημέρα μετά την επίθεση των Χούθι με drone στο Τελ Αβίβ, που άφησε έναν νεκρό.

«Τα αντίποινα είναι αναπόφευκτα», προειδοποίησε ο Αμπντούλ Μαλίκ αλ Χούθι.

Οι επιθέσεις των σιιτών ανταρτών στο Ισραήλ, που σύμφωνα με τους ίδιους γίνονται σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, θα συνεχιστούν και οι αντάρτες δεν θα αποθαρρύνονται από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, πρόσθεσε.

«Ό,τι κάνει η πλευρά του ισραηλινού εχθρού θα φέρει περισσότερο κίνητρο για εκδίκηση», είπε ο αλ Χούθι.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι των Γερμανικών Εκλογών
Έκτακτη σύνοδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για άμυνα και Ουκρανία αρχές Μαρτίου
Σχηματισμό Κυβέρνησης το συντομότερο δυνατό ζητά ο Φρίντριχ Μερτς-Η πρώτη τοποθέτηση Σολτς
Οι κρίσιμες εκλογές στη Γερμανία και οι προσδοκίες των αγορών για περισσότερες δαπάνες
Προβάδισμα Μερτς και CDU δείχνει το πρώτο Exit Poll στη Γερμανία-Αρχίζει η καταμέτρηση ψήφων
«Βαρόνους του χάους» χαρακτήρισε τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων ο Ερντογάν
«Το Ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία»-Τρόμος στους Τούρκους για την άνοδο του ακροδεξιού AfD
Ντυμένοι αποκριάτικα αλλά και… γυμνοί προσήλθαν οι Γερμανοί στις κάλπες
Μητέρα και γιος δολοφονήθηκαν πριν 45 χρόνια-Η υπόθεση εξιχνιάστηκε τώρα
Ο Ισραέλ Κατζ καλεί τους IDF να προετοιμαστούν για «παρατεταμένη» παραμονή στη Δυτική Όχθη