Έξαλλοι οι Παριζιάνοι καθώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες δυσκολεύουν τις μετακινήσεις τους-«Είμαστε σαν φυλακισμένοι»

Την οργή των Παριζιάνων έχουν προκαλέσει τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που ξεκινούν την Παρασκευή, καθώς οι 44 χιλιάδες μεταλλικές μπάρες, οι οποίες έχουν ήδη στηθεί εμποδίζοντας την πρόσβαση από το Λούβρο μέχρι το Ιλ Σεν Λουί, δυσχεραίνουν την καθημερινότητά τους.

Οι γαλλικές αστυνομικές αρχές, που έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις τα τελευταία χρόνια, είναι αποφασισμένες να μην αφήσουν τίποτα στην τύχη και να προστατεύσουν με οποιοδήποτε τρόπο τους τουρίστες και τους αθλητές που θα βρίσκονται στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το Politico, με τους σταθμούς του μετρό να είναι κλειστοί και τις λωρίδες κυκλοφορίας στους δρόμους να προορίζονται αποκλειστικά για ολυμπιακή χρήση, οι κάτοικοι θα υποστούν μια δοκιμασία.

1

Οι περιορισμοί θα είναι πιο αυστηροί πριν από την τελετή έναρξης την Παρασκευή όπου για πρώτη φορά, έπειτα από από τρεις αιώνες, θα γίνει παρέλαση με σκάφη στον ποταμό Σηκουάνα. Την τελευταία φορά που έγινε κάτι ανάλογο ήταν στο γαμήλιο πάρτι της κόρης του Λουδοβίκου του 15ου, σχολιάζει το Politico.

«Είναι η μεγαλύτερη πρόκληση ασφαλείας για κάθε χώρα σε περίοδο ειρήνης», είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλ Νταρμανέν.

Πριν από την τελετή έναρξης, οι περισσότερες γέφυρες που συνδέουν τις δύο πλευρές του Σηκουάνα θα είναι κλειστές.

2

Περιορισμένη είναι η πρόσβαση και στο κέντρο της «πόλης του φωτός». Μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι θα μπορούν με την επίδειξη μιας ειδικής κάρτας να βρεθούν στην περιοχή που έχει αποκλειστεί και περιλαμβάνει το Λούβρο, την Παναγία των Παρισίων και τον Πύργο του Άιφελ.

Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, έγιναν πάνω από 200.000 αιτήματα για την παροχή της ειδικής κάρτας.

Στους δρόμους του Παρισιού θα βρίσκονται σε καθημερινή βάση περισσότεροι από 30.000 αστυνομικοί, ενώ την ημέρα της τελετής έναρξης θα κυκλοφορούν στη γαλλική πρωτεύουσα 45 χιλιάδες χωροφύλακες και αστυνομικοί μαζί με 10 χιλιάδες στρατιώτες.

Εκτός από τους μόνιμους κατοίκους, έξαλλοι είναι και οι καταστηματάρχες που υποστηρίζουν ότι χάνουν χρήματα. «Το Παρίσι είναι άδειο», λέει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής ενός βιβλιοπωλείου κοντά στο Παλέ Ρουαγιάλ.

Την έντονη δυσφορία του εκφράζει και ο ταξιτζής Ανπντελκαμπέρ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει χάσει τα μισά του έσοδα. «Η κατάσταση είναι αφόρητη, νιώθουμε σαν φυλακισμένοι. Η οργάνωση είναι κακή», σημειώνει την ώρα που οδηγοί που δεν έχουν την ειδική κάρτα δεν μπορούν να διασχίσουν το ιστορικό κέντρο.

Από την πλευρά τους, οι τουρίστες βλέπουν με θετικό μάτι την κατάσταση που επικρατεί στο Παρίσι. Ο Νταν, η Έιμι και η κόρη τους, Κλόε ταξίδεψαν από το Σακραμέντο της Καλιφόρνια για να επισκεφτούν τη γαλλική πρωτεύουσα, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Παρόλο που τους απαγορεύτηκε η πρόσβαση στη γκρίζα ζώνη, καθώς δεν ήξεραν ότι χρειάζονταν έναν ειδικό κωδικό QR, η αμερικανική οικογένεια δεν παραπονιέται. «Eίναι μια εξαιρετική εμπειρία και είμαστε εντυπωσιασμένοι από το πόσο ωραίοι είναι οι άνθρωποι. Πρέπει να είσαι έτοιμος ότι θα υποστείς κάποια ταλαιπωρία, είναι δεδομένο για ένα κορυφαίο γεγονός όπως αυτό», δήλωσε η Κλόε. «Και το φαγητό είναι πραγματικά υπέροχο!», πρόσθεσε.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

«Θαρραλέα απόφαση η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης κατά Νετανιάχου και Γκάλαντ»
Νέα στοιχεία για τον θάνατο του βρέφους στη Ελλάδα-«Γεννήθηκε με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις»
Σχεδόν 1,000 περιστατικά βίας κατά γυναικών το 2022-2023-Στις 41 οι γυναικοκτονίες μέσα σε δέκα χρόνια
Νέος συναγερμός στη Βρετανία-Εκκενώθηκε ο σταθμός Γιούστον λόγω ύποπτου αντικειμένου
Ικανοποίηση για την αναβάθμιση της Κύπρου από Moody's-«Μεγαλύτερη αξία λόγω γεωπολιτικών κινδύνων»
Έτοιμος για την απεργία των γιατρών ο ΟΚΥπΥ-«Διατηρεί ανοιχτή την πόρτα του διαλόγου»
ΒΙΝΤΕΟ: Οι IDF εξαπέλυσαν νέες επιθέσεις στη Βηρυτό με στόχο κέντρα διοίκησης της Χεζμπολάχ
ΒΙΝΤΕΟ: Ψάχνουν σημάδια ζωής στα συντρίμμια πολυκατοικίας που βομβαρδίστηκε από το Ισραήλ
Καλύτερο το νέο μοντέλο που προωθείται για τους ΕΟΑ-«Χρειάζεται να γίνουν πολλά»
Μετά από ημέρες κλιμάκωσης, ποιες μπορεί να είναι οι επόμενες κινήσεις του Πούτιν