Μετά την απόφαση της ΚΟΠ παραπέμπει σε νομοθεσία του 2008 για ασφάλεια στα γήπεδα ο Χαρτσιώτης

Επιθυμία της Αστυνομίας είναι η απόλυτη ασφάλεια στα γήπεδα, μετά την απόφαση της ΚΟΠ για μετακίνηση οπαδών στα γήπεδα, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης αναμένει εντός της ημέρας τις τοποθετήσεις της Ομοσπονδίας για αυστηροποίηση των ποινών.

Σε δηλώσεις του στο κρατικό κανάλι ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως, «ούτε και η τελική χρυσή τομή της δοκιμαστικής περιόδου για ένα μήνα, δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή από την ΚΟΠ, τότε η Αστυνομία καθήκοντος θα πρέπει να εφαρμόσει την υφιστάμενη νομοθεσία του 2008, που αφορά την πρόληψη και καταστολή της βίας στους αθλητικούς χώρους, η οποία δίνει συγκεκριμένα κλειδιά και συγκεκριμένες λύσεις σε περιπτώσεις όπου παρουσιάζονται φαινόμενα παραβατικότητας, βίας ή ακόμα όταν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες ότι επίκειται κάποια τέτοια επεισόδια».

Παράλληλα πρόσθεσε πως, «με βάση τη συγκεκριμένη νομοθεσία, εφόσον εφαρμοστεί σοβαρά και αυστηρά, θα πρέπει να την αντιληφθούν και να τη δουν με ιδιαίτερο σκεπτικό οι υπεύθυνοι των σταδίων, οι ιδιοκτήτες των σταδίων αλλά και τα σωματεία. Προβλέπεται ότι πριν από την έναρξη κάθε αγώνα ο υπεύθυνος του αγώνα και του σταδίου, παραδίδει στον υπεύθυνο της Αστυνομίας σχετική βεβαίωση και πιστοποιητικό, με το οποίο εγγυάται την ασφάλεια διεξαγωγής του αγώνα».

«Αυτό δεν γινόταν πάντα. Να σας πω τι γινόταν, γιατί εύλογα κάποιος θα ρωτήσει γιατί δεν γινόταν. Δεν γινόταν γιατί τα σωματεία και η ΚΟΠ από τον Μάρτιο του 2023 είχαν δώσει υποσχέσεις, αλλά και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι φορείς είτε είναι οι ομοσπονδίες, είτε είναι οτιδήποτε άλλο, για υλοποίηση των έργων και των δράσεων, ώστε εμείς με τη σειρά μας δείχναμε μια κατανόηση στο να διεξάγονται οι αγώνες, να διεξάγονται έστω με τις υπερβάλλουσες προσπάθειες της Αστυνομίας για να δώσουμε την ευκαιρία στου υπευθύνους των σταδίων να προβούν σε όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα, μέτρα τα οποία έπρεπε, με όλο τον σεβασμό, να ληφθούν από το 2008. Δεν έχουν γίνει αυτά που έπρεπε να γίνουν ως δράσεις, για να μιλάμε για ασφαλέστερη, τουλάχιστον, διεξαγωγή αγώνων», ανέφερε ακόμη.

Ερωτηθείς εάν στην περίπτωση που ο υπεύθυνος του σταδίου εγγυηθεί την ασφάλεια του σταδίου και των οπαδών και τελικά ξεσπάσουν επεισόδια θα είναι ποινικά υπεύθυνος, «μα ακριβώς αυτές είναι οι προβλέψεις και οι πρόνοιες του νόμου. Βεβαίως οποιοσδήποτε αναλαμβάνει δυνάμει μιας νομοθεσίας, κάποιες υποχρεώσεις είναι αυτονόητο ότι σε περίπτωση μη υλοποίησης, αυτιών των υποχρεώσεων ή μη εφαρμογής ή μη αποτελεσματικότητας, υπόκειται και σε κάποιες συνέπειες. Παρά ταύτα εγώ επαναλαμβάνω ότι, επειδή κάποιοι λένε ότι αυτή είναι εύκολη λύση για την Αστυνομία και είναι ευθυνοφοβία της Αστυνομίας. Προς Θεού, η Αστυνομία είναι παρούσα οποτεδήποτε χρειαστεί. Έχουμε την πολυτέλεια να κινητοποιούμε μηχανοκίνητες μονάδες και αντιοχλαγωγικούς ουλαμούς, ολόκληρη τη δύναμη γι' αυτή την κατάσταση, απλά και μόνο γιατί η μόνη υπεύθυνη είναι η Αστυνομία;».

Δειτε Επισης

Εκβιάζουν πολίτες με δήθεν πορνογραφικό βίντεο-Ζητούν χρήματα για να μην το δημοσιεύσουν
Στην Κύπρο Αμερικανοί ειδικοί για καταπολέμηση οικονομικού εγκλήματος
Απορρίπτει τα περί στημένης διακοπής η Αστυνομία-«Δεν είναι θέμα αδυναμίας»
Απευθείας επίθεση Υπουργείου Δικαιοσύνης σε ΚΟΠ-«Να σταματήσει να κρύβεται»
Έμφραγμα μυοκαρδίου κατέδειξε η νεκροτομή του άτυχου Άλκη
Απάντησε για την φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων σε στέγη ηλικιωμένων η Ευαγγέλου-«Λύση ανάγκης»
Βγάζει offside την Αστυνομία η ΚΟΠ-«Καμία σχέση τα επεισόδια με το μέτρο απαγόρευσης φιλάθλων»
ΒΙΝΤΕΟ: Καταγγελία για ξυλοδαρμό οπαδού σε αμαξίδιο από ΜΜΑΔίτες
Μπορούσε ή δεν μπορούσε, ήθελε ή δεν ήθελε η Αστυνομία να αποτρέψει τα τεκταινόμενα στο Άλφαμεγα;
Συνελήφθησαν για επιθετικά όργανα και κλοπιμαία δύο νεαροί στην Πάφο