Χειροπέδες σε δύο εργαζόμενους για τις αναθυμιάσεις στην πισίνα ξενοδοχείου-Ο ένας ήταν φροντιστής δωματίου

Στη σύλληψη δύο προσώπων προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με τις αναθυμιάσεις λόγω εργασιών που διεξάγονταν σε πισίνα ξενοδοχείου στη Γεροσκήπου, το απόγευμα της Δευτέρας, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο 26 άτομα, 12 ενήλικες και 14 παιδιά.

Μιλώντας στο κρατικό κανάλι ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου ανέφερε πως, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 56χρονου και ενός 28χρονου.

Πρόκειται για 28χρονο που φέρεται να τοποθέτησε τα υγρά χημικά στην πισίνα και τον προϊστάμενο του ηλικίας 56 χρόνων.

Όπως είπε ο κ. Ανδρέου, τοποθετήθηκαν στο κανάλι υπερχείλισης δυο ειδών χημικά σε υγρή μορφή για συντήρηση του νερού, με αποτέλεσμα η ένωση των δυο χημικών ουσιών να προκαλέσει τις έντονες αναθυμιάσεις.

«Ο 28χρονος, συνελήφθη και για δεύτερο αδίκημα, αυτό της παράνομης απασχόλησης κατ' παράβαση των ωρών άδειας εργασίας του. Ήταν νόμιμος εκεί αλλά είχε προσληφθεί για άλλα θέματα».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι, ο 28χρονος αλλοδαπός είχε προσληφθεί για την ιδιότητα του φροντιστή δωματίου και όχι του φροντιστή της πισίνας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας δήλωσε ότι, «πέραν της παράνομης απασχόληση για τον 28χρονο, τόσο ο ο ίδιος, όσο και ο 56χρονος έχουν συλληφθεί για αδικήματα στη βάση δικαστικών ενταλμάτων που αφορούν τις ενέργειες επικίνδυνης πράξης, χωρίς την καταβολή εύλογης φροντίδας, απερίσκεπτων και αμελών πράξεων, που προκαλούν σωματική βλάβη».

Δύο παιδιά κρατήθηκαν για νοσηλεία

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥΠΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο πως, μετά το περιστατικό έγινε άμεση ενεργοποίηση του σχεδίου δράσης του Οργανισμού, για έκθεση ατόμων σε χημικούς παράγοντες και το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου τέθηκε σε ετοιμότητα.

Ομάδα γιατρών και νοσηλευτών ενεργοποίησε τα σχετικά πρωτόκολλα και παρείχε τη δέουσα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα 26 άτομα που διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο με αναπνευστική δυσχέρεια.

Τα 24 πήραν εξιτήριο, αφού τους παρασχέθηκε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ 2 παιδιά, ηλικίας 8 και 9 ετών, κρατήθηκαν για νοσηλεία.

Λήφθηκαν καταθέσεις και τεκμήρια

Όπως ανέφερε ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Επιχειρήσεων Πάφου Μιχάλης Νικολάου, λήφθηκαν γραπτές καταθέσεις από διάφορα πρόσωπα, καθώς και διάφορα τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις.

Συνήθως είπε ο κ. Νικολάου δεν γίνεται η συντήρηση της πισίνας τέτοια ώρα, αλλά πριν ή μετά την χρήση της από τους πελάτες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται να κρίθηκε αναγκαίο να τοποθετηθούν εκτάκτως τα χημικά συντήρησης γιατί κατά την μέτρηση διαφάνηκε χαμηλό ποσοστό χλωρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Εκβιάζουν πολίτες με δήθεν πορνογραφικό βίντεο-Ζητούν χρήματα για να μην το δημοσιεύσουν
Στην Κύπρο Αμερικανοί ειδικοί για καταπολέμηση οικονομικού εγκλήματος
Απορρίπτει τα περί στημένης διακοπής η Αστυνομία-«Δεν είναι θέμα αδυναμίας»
Απευθείας επίθεση Υπουργείου Δικαιοσύνης σε ΚΟΠ-«Να σταματήσει να κρύβεται»
Έμφραγμα μυοκαρδίου κατέδειξε η νεκροτομή του άτυχου Άλκη
Απάντησε για την φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων σε στέγη ηλικιωμένων η Ευαγγέλου-«Λύση ανάγκης»
Βγάζει offside την Αστυνομία η ΚΟΠ-«Καμία σχέση τα επεισόδια με το μέτρο απαγόρευσης φιλάθλων»
ΒΙΝΤΕΟ: Καταγγελία για ξυλοδαρμό οπαδού σε αμαξίδιο από ΜΜΑΔίτες
Μπορούσε ή δεν μπορούσε, ήθελε ή δεν ήθελε η Αστυνομία να αποτρέψει τα τεκταινόμενα στο Άλφαμεγα;
Συνελήφθησαν για επιθετικά όργανα και κλοπιμαία δύο νεαροί στην Πάφο