Περηφάνια, συγκίνηση, χαρά-Οι άριστοι των αρίστων στον REPORTER για το απόλυτο 20 στις Παγκύπριες

Το απόλυτο 20 πέτυχαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις δώδεκα μαθητές, από τις περίπου πέντε χιλιάδες που συμμετείχαν. Δώδεκα μαθητές ξεχώρισαν ανάμεσα στα υπόλοιπα παιδιά, καθώς μέσα σε δύσκολες συνθήκες έφτασαν στην πρωτιά και πλέον βλέπουν τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς να αποδίδουν και να μην πάνε χαμένοι.

Πρόκειται για μαθητές από Λύκεια της Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου, τα οποία στέλνουν το ξεκάθαρο μήνυμα πως με υπομονή, σκληρή δουλειά αλλά πάνω από όλα πίστη, ο καθένας μας μπορεί να πετύχει ένα μεγάλο στόχο.

Σε δηλώσεις τους στον REPORTER μιλούν για το πως κατάφεραν να φθάσουν στην πρωτιά, τη συνταγή της επιτυχίας αλλά και τα πρώτα συναισθήματα αντικρίζοντας τα αποτελέσματα.

Αντωνία Παναγιώτου

Έκπληκτη η Αντωνία Παναγιώτου από το Λύκειο Άγιου Ιωάννη, η οποία δεν περίμενε ένα τέτοιο αποτέλεσμα.

Όπως είπε, «νιώθω έντονη έκπληξη, γιατί ειδικά μετά από τις αντιδράσεις που ακολούθησαν μετά τα γραπτά, δεν περίμενα να πρωτεύσω σε ένα πλαίσιο που έδωσα δεύτερο. Νιώθω έκπληκτη μετά τα από αυτά τα γεγονότα, δεν το περίμενα».

Για το πώς κατάφερε να φθάσει στην πρωτιά είπε ότι, «η επιτυχία οφείλεται στις τεχνικές που ακολούθησα, όχι παρά μόνο να διαβάζω μεγάλα χρονικά διαστήματα. Γνωρίζω καλά τον εαυτό μου και το πού πρέπει να εστιάσω και που όχι. Επίσης οφείλεται στο πως διατύπωνα τις απαντήσεις μου».

«Δεν ήμουν αρκετά σίγουρη, περίμενα με έκπληξη τα αποτελέσματα. Δεν ήξερα τι ακριβώς να περιμένω, μετά και τις φετινές αντιδράσεις για τα γραπτά, οι οποίες ήταν ιδιαίτερες, λόγω των ερωτήσεων αλλά και για το περιεχόμενο τους», πρόσθεσε.

ANTONIA

Νικόλας Κεφαλωνίτης

Ο πρωτεύσαντας Νικόλας Κεφαλωνίτης, δεν κατέστη δυνατό να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση κι αυτό επειδή εκπροσωπεί την Κύπρο στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Φυσικής, που πραγματοποιείται στο Ισφαχάν του Ιράν. Ο πατέρας του, Παύλος Νεοφύτου, μιλώντας στον REPORTER ανέφερε πως ο Νικόλας, όταν του ανακοίνωσαν ότι ήταν ανάμεσα στους δώδεκα που κατέκτησαν το απόλυτο είκοσι είχε μία συνεσταλμένη αντίδραση.

«Αυτός είναι ο Νικόλας. Είναι ένα ταπεινό μωρό, συνεσταλμένο και χαμηλών τόνων. Ο ίδιος δεν το περίμενε, όμως εμείς το περιμέναμε επειδή βλέπαμε την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια στο σχολείο. Ήταν πάντα πρώτος στην τάξη, ήταν σημαιοφόρος».

Αναφερόμενος στο σύστημα που ακολουθούσε ο Νικόλας στο διάβασμα, ο κ. Νεοφύτου σημείωσε πως έκανε ένα πειθαρχημένο, συστηματικό διάβασμα, όμως είχε και ελεύθερο χρόνο, για να μπορεί να ισορροπήσει τα δύο. Μάλιστα, ο Νικόλας έχει και μπάντα με τους φίλου του.

Σημειώνεται πως ο Νικόλας εξασφάλισε θέση στο Τμήμα της Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, κάτι που σημαίνει ότι εξετάστηκε στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, που ήταν στο μοναδικό μάθημα που το γραπτό ήταν αρκετά απαιτητικό. «Έγραψε 20 στα Μαθηματικά ο Νικόλας, όμως ήταν ένα δύσκολο γραπτό. Κατάφερε να είναι συγκεντρωμένος και μας είπε ότι σε σύγκριση με άλλα γραπτά, από τις προηγούμενες χρονιές, τον δυσκόλεψε αρκετά».

Όσον αφορά στο κατά πόσο θα κρατήσει την θέση που εξασφάλισε, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως το πιθανότερο είναι ότι δεν θα την κρατήσει, καθώς στόχος του είναι να καταφέρει να σπουδάσει στην Ελλάδα ή στο MIT στην Αμερική.

Νάγια Ιωάννου

Χαρά και ευχαρίστηση είναι τα συναισθήματά αυτή τη στιγμή διακατέχουν την Νάγια Ιωάννου από το Παγκύπριον Γυμνάσιο.

Όπως δήλωσε, «νιώθω σίγουρα χαρά. Νιώθω ότι οι κόπου μας επικυρωθήκαν. Η αλήθεια περίμενα θα πήγαινα καλά».

Για τον τρόπο τον οποίο έφθασε στο επιθυμητό αποτέλεσμα είπε πως, «το πιο σημαντικό είναι η συστηματικότητα. Από την πρώτη Λυκείου μέχρι την τρίτη Λυκείου, να μην τα αφήνεις να γίνονται βουνό. Να προσπαθείς και να είσαι συστηματικός.

Για το ψυχολογικό κομμάτι πως το αντιμετωπίζει η ίδια είπε ότι, «σε ένα εικοσιτετράωρο πρέπει να χαλαρώνεις και να ψυχαγώγησε σωστά. Να ξεφεύγεις λίγο και να τα διαχειρίζεσαι σωστά».

Χαρά Αλκμήνη Αλβανιτοπούλου

«Είμαι πολύ χαρούμενη και βαθιά συγκινημένη, νιώθω ότι οι κόποι μου έπιασαν τόπο. Οι προσπάθειες μας ανταμείβονται«», ήταν τα πρώτα λόγια της Χαράς Αλκμήνης Αλβανιτοπούλου από το Λύκειο Αραδίππου.

«Η αλήθεια ότι παρακολουθούσα στην τάξη, για να έχω χρόνο το απόγευμα. Συμμετείχα σε διάφορες δραστηριότητες. Δεν είναι μόνο το διάβασμα», δήλωσε για τον τρόπο που η ίδια εφάρμοζε για να προετοιμαστεί για τις Παγκύπριες.

Για το ψυχολογικό κομμάτι και πως η ίδια το αντιμετώπιζε είπε πως, «με την μουσική, παίζοντας πιάνο. Γενικά με διάφορα πράγματα που με κάνουν να νιώθω χαρούμενη. Είχα στήριξη από την οικογένεια μου, από το σχολείο».

xara alkmini

Νεφέλη Ζαχαρίου

Χαρά, περηφάνια και δικαίωση, αυτά είναι τα συναισθήματα της Νεφέλης Ζαχαρίου, η οποία κατάφερε μέσα από σκληρή δουλειά, όχι μόνο να επιτύχει στις Παγκύπριες Εξετάσεις αλλά να είναι ανάμεσα στις πρώτες των πρώτων.

H Νεφέλη Ζαχαρίου, ανέφερε πως νιώθει δικαιωμένη, καθώς όπως είπε,« είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, οι κόποι μας απέδωσαν καρπούς. Για να είμαι ειλικρινής ανέμενα – ήλπιζα σε αυτά τα αποτελέσματα γιατί διάβασα πάρα πολύ καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, η οποία ήταν πολύ δύσκολη».

Παράλληλα, η Νεφέλη, επεσήμανε πως στερεύθηκε κάποιες εξόδους και στιγμές διασκέδασης, ωστόσο, ανταμείφθηκε. Όπως είπε, στόχος της ήταν να περάσει ψυχολογία και το πέτυχε.

Όπως, είπε η Νεφέλη, παρά το γεγονός ότι χαίρετέ που πέτυχε είσοδο στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ωστόσο, πρώτη της επιλογή είναι να σπουδάσει στην Ελλάδα.

cats

Χριστίνα Χριστοφίδου

Με το σωστό σύστημα την κατάλληλη ισορροπία, ανάμεσα στο διάβασμα και τη ξεκούραση, η Χριστίνα Χριστοφίδου, κατάφερε να επιτύχει στις Παγκύπριες Εξετάσεις και να είναι στις πρώτες των πρώτων.

Όπως ανέφερε η νεαρή μαθήτρια, νιώθει συγκινημένη για το γεγονός ότι πέτυχε τον στόχο της γιατί όπως είπε, «πάντα έχω υψηλούς στόχους και κοπίασα πάρα πολύ για να πετύχω τον στόχο μου και είμαι χαρούμενη».

Αναφορικά, με το αν είχε κάποιο σύστημα που ακολούθησε για να διαβάζει, η Χριστίνα σημείωσε πως, «όλες τις χρονιές διάβαζα αρκετά, αλλά φέτος ακόμη περισσότερο. Αυτό που έκανα ήταν να έχω ισορροπία, ανάμεσα στο διάβασμα και την ξεκούραση, τον ύπνο, τη γυμναστική, γιατί αυτά είναι πολύ σημαντικά για να μπορώ να τα καταφέρω».

Όπως ανέφερε η Χριστίνα Χριστοφίδου, η οποία πέρασε στη σχολή «Κλασικών σπουδών και φιλοσοφίας», θα αποδεχτεί τη θέση.

CHRISTINA

Δειτε Επισης

Νέα στοιχεία για τον θάνατο του βρέφους στη Ελλάδα-«Γεννήθηκε με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις»
Σχεδόν 1,000 περιστατικά βίας κατά γυναικών το 2022-2023-Στις 41 οι γυναικοκτονίες μέσα σε δέκα χρόνια
Στο κόκκινο η αγωνία για το Ουκρανικό-Ο Πούτιν ξεκινά μαζική παραγωγή του ασταμάτητου πυραύλου
ΒΙΝΤΕΟ: Εγκαινιάστηκαν τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά 2024-2025
Ικανοποίηση για την αναβάθμιση της Κύπρου από Moody's-«Μεγαλύτερη αξία λόγω γεωπολιτικών κινδύνων»
Έτοιμος για την απεργία των γιατρών ο ΟΚΥπΥ-«Διατηρεί ανοιχτή την πόρτα του διαλόγου»
ΒΙΝΤΕΟ: Ψάχνουν σημάδια ζωής στα συντρίμμια πολυκατοικίας που βομβαρδίστηκε από το Ισραήλ
Ν. Χριστοδουλίδης: Σε σύνδεση πολιτισμού με οικονομική ανάπτυξη στοχεύει η Κυβέρνηση
Καλύτερο το νέο μοντέλο που προωθείται για τους ΕΟΑ-«Χρειάζεται να γίνουν πολλά»
Μετά από ημέρες κλιμάκωσης, ποιες μπορεί να είναι οι επόμενες κινήσεις του Πούτιν