Υπ. Άμυνας: Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη συνέχιση του αγώνα

Φέτος, 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή, παρά το γεγονός ότι η τουρκική αδιαλλαξία αποτελεί διαχρονικά το μεγαλύτερο εμπόδιο στις προσπάθειες μας για επίλυση του κυπριακού προβλήματος και παρά την απογοήτευση και τις συνεχείς προκλήσεις της τουρκικής πλευράς, για εμάς δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη συνέχιση του αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση του τόπου μας, ανέφερε ο Υπουργός Άμυνας, Βασίλης Πάλμας στον επιμνημόσυνο λόγο στο τρισάγιο πεσόντων Τεθωρακισμένων που διοργανώνεται από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Εφέδρων Τεθωρακισμένων.

«Επιθυμούμε την επανέναρξη των συνομιλιών ώστε, μέσω ενός ειλικρινούς διαλόγου να καταλήξουμε σε λύση του κυπριακού προβλήματος στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και των αρχών και αξιών της ΕΕ. Επιδιώκουμε μια λύση δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική για όλους τους νόμιμους κατοίκους αυτού του τόπου. Η υφιστάμενη στρεβλή κατάσταση πραγμάτων δεν γίνεται αποδεκτή και δεν μπορεί να αποτελέσει τη λύση του προβλήματος της πατρίδας μας», τόνισε.

Ο κ. Πάλμας είπε ότι απορρίπτουμε κατηγορηματικά, ως απαράδεκτη και επικίνδυνη, την αλλαγή της βάσης λύσης που επιδιώκει η Άγκυρα με την πρότασή της για δύο κράτη.

«Υποκλινόμενοι στο μεγαλείο και τη θυσία των ηρωικώς πεσόντων υπερασπιστών μας, δίνουμε την υπόσχεση πως δεν θα λησμονήσουμε το παρελθόν μας, δεν θα επιτρέψουμε να ξεθωριάσουν οι μνήμες και δεν θα αποστρατευτούμε από τον αγώνα μας μέχρι τη στιγμή της τελικής δικαίωσης».

Υποσχόμαστε, είπε, ότι με ομοψυχία, σύνεση, αποφασιστικότητα και ορθολογισμό θα συνεχίσουμε τον αγώνα που διεξάγουμε για να προσφέρουμε το μέλλον ελευθερίας, ειρήνης, ασφάλειας και προόδου, που αξίζει στην Κύπρο και στον λαό μας.

Το 1974, ανέφερε, οι λεβέντες των Τεθωρακισμένων απάντησαν ταχέως στο κάλεσμα για υπεράσπιση της πατρίδας. Άφησαν πίσω τις οικογένειες και τα παιδιά τους και ορθώνοντας το μπόι απέναντι στον άνομο εισβολέα πολέμησαν με πίστη και αποφασιστικότητα για τις αξίες και τα ιδανικά του ελληνισμού, πρόσθεσε. «Είδαν τη μισή τους πατρίδα να κατασπαράσσεται από τα νύχια του Τούρκου κατακτητή».

Σημείωσε, τέλος, ότι το Μνημείο που έχει αφιερωθεί στη μνήμη τους, ως φορέας διατήρησης της ιστορικής αλήθειας και μεταλαμπάδευσης στις επόμενες γενιές των αξιών της υπευθυνότητας, της ανιδιοτέλειας, της αυταπάρνησης και της ανδρείας, παραδίδει μαθήματα πίστης και αφοσίωσης προς την πατρίδα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ για τη χερσαία επιχείρηση κατά της Χεζμπολάχ-Διέρρευσαν οι πρώτες λεπτομέρειες
Στην τελική ευθεία οι προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις αξιωματούχων
Δεν πρόλαβε να αναλάβει ο Αρναούτης και έστησαν ήδη ηλεκτρονική απάτη με το όνομά του
Ενημέρωσε το ΑΚΕΛ για τα επόμενα βήματα για ηλεκτρική διασύνδεση και Βασιλικό ο Υπουργός Ενέργειας
Από 15 Οκτωβρίου δεν θα χρειάζονται βίζα οι Κύπριοι στην Κίνα
Περισσότερες πράξεις για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας ζήτησε ο Πρόεδρος από Αρναούτη και Σταύρου
Η Φιλίππα Χριστοδουλίδη δεν υπέβαλε αίτηση για οποιοδήποτε επίδομα, διευκρίνισε η Κυβέρνηση
Κατατέθηκαν νέα sms στο Συνοδικό από συνομιλίες με Ησαΐα-«Τα γράφω στα αρχι...ερατικά μου ενδύματα»
Ανησυχεί πως η Κύπρος μπορεί να καταστεί στόχος ο Τατάρ
Νεκρός 57χρονος που κατέπεσε από το μπαλκόνι της κατοικίας του