Κυπριακό, σφετερισμό ε/κ περιουσιών και μεταναστευτικό συζήτησαν Καρογιάν-Ανδρουλάκης

Κυπριακό, σφετερισμός ε/κ περιουσιών και μεταναστευτικό βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν σήμερα ο Προέδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Καρογιάν και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

«Με το ΠΑΣΟΚ μας συνδέει διαχρονική συνετή και σοβαρή συνεργασία σε πολλά επίπεδα με πολλούς κοινούς αγώνες», ανέφερε, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΗΠΑ, ο Πρόεδρος του κόμματος, Μάριος Καρογιάν, καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στα κεντρικά γραφεία της ΔΗΠΑ στη Λευκωσία.

Κατά τη συνάντηση Μάριος Καρογιάν και Νίκος Ανδρουλάκης επαναδιατύπωσαν την αμοιβαία δέσμευσή τους για την εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, βασισμένη στα ψηφίσματα του ΟΗΕ, το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ, Μάριος Καρογιάν, αναφέρθηκε στη σημασία της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, κάνοντας λόγο για μια «δύσκολη περίοδο με πολλές προκλήσεις και κινδύνους που ελλοχεύουν και πως χρειάζεται περισσότερο από ποτέ σύνεση, ενότητα και όραμα αλλά και αποφυγή διχαστικών λογικών».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, σημείωσε πως «δεν πρέπει να υπάρξει δυσπραγία ούτε να αφήσουμε και άλλο το χρόνο να πάει χαμένος γιατί υπάρχει κίνδυνος για ντε φάκτο διχοτόμηση που σε τέτοια περίπτωση θα δημιουργήσει κίνδυνο για τον κυπριακό ελληνισμό».

Μάριος Καρογιάν και Νίκος Ανδρουλάκης, αντάλλαξαν ακόμη απόψεις για την αντιμετώπιση του σφετερισμού ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα, για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος με το μεταναστευτικό, αλλά και για την απαξίωση των πολιτών προς το πολιτικό σύστημα.

Η συνάντηση, όπως αναφέρεται, ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση για συνέχιση του διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ των δύο παρατάξεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κοινές προκλήσεις και να προωθηθούν οι κοινές αξίες της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης.

Εκ μέρους της Δημοκρατικής Παράταξης, στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκτός από τον Πρόεδρο Μάριο Καρογιάν, η Αντιπρόεδρος Αντιγόνη Περικλέους Παπαδοπούλου, ο Βουλευτής Μαρίνος Μουσιούττας και ο Εκπρόσωπος Τύπου Αντρέας Θεμιστοκλέους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ερχιουμάν: Η επιλογή είναι μεταξύ ομοσπονδίας και αδιεξόδου, όχι λύσης δύο κρατών
Τέλη Νοεμβρίου η δεύτερη διακυβερνητική σύνοδος Κύπρου και Ελλάδας
Συνεχίζουμε τον αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση επαναβεβαίωσε η ΠτΔ στα εγκαίνια έκθεσης στην Αθήνα
Οι συλλήψεις για σφετερισμό συνεχίζουν να συζητούνται εκτενώς στα κατεχόμενα
Πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης τον Οκτώβριο επιβεβαίωσαν τα Ηνωμένα Έθνη
Επικαιροποίησαν την απόφαση τους για GSI οι ρυθμιστικές αρχές
Βρετανοί βουλευτές έκαναν δωρεάν ταξίδια στα κατεχόμενα και ακολούθως ερωτήματα υπέρ του ψευδοκράτους
Υποδέχθηκε τη Σακελλαροπούλου ο ΠτΔ-«Άριστες οι σχέσεις, αλλά πάντα μπορούμε να κάνουμε περισσότερα»
Στην τελική ευθεία οι προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις αξιωματούχων
Ενημέρωσε το ΑΚΕΛ για τα επόμενα βήματα για ηλεκτρική διασύνδεση και Βασιλικό ο Υπουργός Ενέργειας