Παγκόσμιο black out σε τράπεζες, αεροπορικές και ΜΜΕ λόγω προβλήματος στα Windows

Επιχειρήσεις όπως τράπεζες, αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί και σούπερ μάρκετ σε όλο τον κόσμο τέθηκαν εκτός λειτουργίας μετά την εμφάνιση οθονών σφάλματος (blue screen of death) σε σταθμούς εργασίας Windows σε όλο τον κόσμο.

Οι χρήστες στην Αυστραλία άρχισαν να αναφέρουν προβλήματα νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, δηλώνοντας ότι είχαν αποκλειστεί από τους σταθμούς εργασίας τους. Οι αυστραλιανές τραπεζικές εφαρμογές και τα συστήματα των σούπερ μάρκετ επηρεάστηκαν επίσης. Οι αυστραλιανοί ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί Australian Broadcasting Corporation και Sky News επιβεβαίωσαν ότι αντιμετώπιζαν δυσκολίες μετάδοσης ως αποτέλεσμα.

Η διακοπή λειτουργίας φαίνεται να επηρεάζει τους υπολογιστές Windows σε παγκόσμιο επίπεδο. Χρήστες στο subreddit της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Crowdstrike ανέφεραν προβλήματα στην Ινδία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νέα Ζηλανδία.

Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Downdetector, η βλάβη επηρεάζει πολλές τράπεζες και εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

«Έχω ενημερωθεί για μια μεγάλης κλίμακας τεχνική βλάβη που επηρεάζει αριθμό επιχειρήσεων και υπηρεσιών σε όλη την Αυστραλία σήμερα το απόγευμα», επεσήμανε μέσω Χ η Μισέλ ΜακΓκίνες, της αυστραλιανής υπηρεσίας κυβερνοασφάλειας.

«Οι τρέχουσες πληροφορίες υποδεικνύουν ότι η βλάβη αυτή συνδέεται με τεχνικό πρόβλημα της πλατφόρμας λογισμικού που χρησιμοποιούν οι εταιρείες που έχουν επηρεαστεί», πρόσθεσε η ίδια.

Η ΜακΓκίνες τόνισε ότι "δεν υπάρχουν πληροφορίες που να υπονοούν ότι πρόκειται για περιστατικό συνδεόμενο με την κυβερνοασφάλεια».

Η κρατική ραδιοτηλεόραση της Αυστραλίας ABC ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει «μεγάλη τεχνική βλάβη», χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.

Το αεροδρόμιο της Μελβούρνης ενημέρωσε τους πελάτες ότι «αντιμετωπίζει ένα παγκόσμιο τεχνολογικό πρόβλημα που επηρεάζει τις διαδικασίες check-in για ορισμένες αεροπορικές εταιρείες» και συμβούλεψε τους επιβάτες να «δώσουν λίγο επιπλέον χρόνο για το check-in».

Η American Airlines, η United και η Delta ζήτησαν από την αμερικανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) να καθηλωθούν όλες οι πτήσεις.

Η FAA κάλεσε τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να ενημερώσουν τους πιλότους που βρίσκονται στον αέρα ότι οι αεροπορικές εταιρείες αντιμετωπίζουν επί του παρόντος προβλήματα επικοινωνίας. Καμία πτήση της American, της United ή της Delta δεν θα απογειωθεί.

Το Sky News στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε ότι δεν βγήκε στον αέρα το πρωί της Παρασκευής, με την παρουσιάστρια αθλητικών εκπομπών του Sky News Jacquie Beltrao να γράφει στο X: «Προφανώς δεν είμαστε στον αέρα - προσπαθούμε».

Πηγή: Protothema

Δειτε Επισης

Βασιλιάς Κάρολος στο ιταλικό κοινοβούλιο-Η ειρήνη δεν μπορεί ποτέ να θεωρείται δεδομένη
Αδιανόητο τροχαίο στην Ινδονησία-Ακολούθησε το GPS και έπεσε από γέφυρα
Ο «μεγάλος ασθενής» Μπάιντεν και ο Ομπάμα «τάισαν» τη Χάρις στον Τραμπ
Ο Τραμπ εκτοξεύει τους δασμούς στην Κίνα στο 125% - Τους μειώνει στο 10% για 90 μέρες στον υπόλοιπο κόσμο
Θρίλερ στην Κολομβία-Βρέθηκε διαμελισμένος μέσα σε βαλίτσα 42χρονος Ιταλός επιστήμονας
Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν λίγο πριν από τις συνομιλίες για το πυρηνικό του πρόγραμμα
Το μήνυμα Μητσοτάκη στον Τραμπ-«Εμπορική συμφωνία win-win μεταξύ Ευρώπης και HΠΑ»
ΒΙΝΤΕΟ: Στους 124 οι νεκροί από την κατάρρευση οροφής σε κλαμπ στον Άγιο Δομίνικο
Ταξιδιωτική σύσταση από το Πεκίνο για τους Κινέζους που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ
Ψηφίστηκαν από την ΕΕ τα αντίμετρα στους δασμούς Τραμπ-Σε ισχύ από τις 15 Απριλίου