Ισραηλινά πλήγματα σε Λίβανο-Γάζα με θύματα στελέχη παλαιστινιακών οργανώσεων

Συνεχίζονται οι ισραηλινές επιθέσεις με drone στον νότιο Λίβανο, με επίκεντρο τα περίχωρα της Τύρου, ως επίσης και βορειότερα, στην κοιλάδα Μπεκάα, όπως αναφέρουν λιβανικά μέσα. Σύμφωνα με το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο «Αλ-Αραμπία Αλ-Χάνταθ», κατά τη διάρκεια ισραηλινής επίθεσης με drone στην κοιλάδα Μπεκάα σκοτώθηκε ο Μοχάμαντ Τζιαμπάρα, ηγετικό στέλεχος της ισλαμιστικής ένοπλης οργάνωσης Αλ-Τζαμάα Αλ-Ισλαμίγια. Παράλληλα, το λιβανικό τηλεοπτικό κανάλι Αλ-Τζιαντίντ μετέδωσε βίντεο από ισραηλινή επίθεση drone σε κωμόπολη πλησίον της Τύρου με τουλάχιστον έναν τραυματία.

Στη Γάζα η κατάσταση παραμένει τεταμένη. Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα το πρωί ο ισραηλινός στρατός και η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφαλείας «Σιαμπάκ», εξουδετερώθηκε κατά τη διάρκεια σημερινής χερσαίας επιχείρησης στην Πόλη της Γάζας ο επικεφαλής των ναυτικών δυνάμεων της οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ, χωρίς ωστόσο η συγκεκριμένη πληροφορία να έχει ακόμα επιβεβαιωθεί από την παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το ισραηλινό κρατικό ραδιόφωνο, ένοπλοι της Χαμάς εκτόξευσαν πυρά όλμων κατά ανθρωπιστικού κομβόι που κινείτο στον οδικό άξονα μεταφοράς ανθρωπιστικού υλικού στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας στρατιώτης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κρεμλίνο: Θα εξετάσουμε την πρόταση για εκεχειρία 30 ημερών στην Ουκρανία, αλλά έχουμε τη δική μας θέση
Το Kονκλάβιο εκ των έσω-Καρδινάλιος αποκαλύπτει τι συνέβαινε στην ψηφοφορία για τον Πάπα
Η Ινδία κατηγορεί το Πακιστάν ότι παραβίασε την εκεχειρία–Εκρήξεις ακούγονται στη Σριναγκάρ
Έσωσαν φοιτητή από το Φούτζι δύο φορές σε τέσσερις μέρες-Τη δεύτερη επειδή επέστρεψε για το... κινητό του
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εκεχειρία Ινδίας και Πακιστάν-«Αποφάσισαν πλήρη και άμεση κατάπαυση του πυρός»
Αντίποινα και 13 νεκροί από επιθέσεις ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν-Στα θύματα και ένα παιδί
Απόπειρα δολοφονίας του με αρσενικό αποκάλυψε ο Τούρκος ΥΠΕΞ
Μακρόν και Μερτς προειδοποιούν τη Ρωσία από το Κίεβο-«Θα υπάρξουν σκληρές κυρώσεις»
ΒΙΝΤΕΟ: Τοξικό νέφος χλωρίου στην Καταλονία–Έκκληση σε πάνω από 160.000 κατοίκους να μείνουν στο σπίτι
Ο Μακρόν ζήτησε τη διεξαγωγή άμεσων συνομιλιών μεταξύ Κιέβου και Μόσχας