Μάρτυρας και η θυγατέρα του αστυνομικού που δικάζεται για βιασμό-Περιστατικά πέντε ετών, φοβόταν η μητέρα της

Όχι μόνο η σύζυγος, αλλά και η ίδια του η θυγατέρα, είναι οι εκ των βασικών μαρτύρων κατηγορίας εναντίον του αστυνομικού που παραπέμφθηκε σε δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου για υπόθεση βιασμού και βίας στην οικογένεια, με το πρωτόδικο Δικαστήριο να διατάζει την κράτηση τους ως υπόδικος, μέχρι την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας, αφού ένα από τα βασικότερα επιχειρήματα που τέθηκαν από την Κατηγορούσα Αρχή, ήταν πως υπάρχει ορατός κίνδυνος επηρεασμού μαρτυρίας.

Άγνωστες πτυχές της υπόθεσης ήρθαν στο φως στα πλαίσια της εξέτασης της έφεσης που καταχώρησε ο αστυνομικός, ο οποίος προσβάλλει την απόφαση της κράτησης του μέχρι την δίκη, ζητώντας όπως αφεθεί ελεύθερος υπό όρους, με τον συνήγορο υπεράσπισης του, Ανδρέα Γιαλελή, να αναφέρει μεταξύ άλλων κατά την προφορική του αγόρευση, πως θα μπορούσε να διασφαλιστεί η παρουσία του πελάτη του ενώπιον Δικαστηρίου, με διαφορετικό τρόπο, ενώ επικαλέστηκε το καθαρά ποινικό μητρώο του.

Με την αγόρευση της η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες της υπόθεσης, θέλοντας να δείξει τον κίνδυνο επηρεασμού μαρτύρων αλλά και την παραβατική συμπεριφορά του κατηγορούμενου, λέγοντας μεταξύ άλλων, πως δεν πρόκειται για ένα περιστατικό, αλλά για διάφορα, τα οποία επεσυνέβησαν από το 2019 μέχρι τον Ιούνιο του 2024, οπότε το θύμα βρήκε το θάρρος να μιλήσει και να προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία, αφού προηγουμένως ένιωθε φόβο.

Μάλιστα, στις αναφορές για τον φόβο που ένιωθε η κατηγορούμενη, ο πρόεδρος του Εφετείο υπέβαλε την εξής ερώτηση: «Πέντε χρόνια ένιωθε φόβο και σε κάποια στιγμή, δεν ένιωθε και αποφάσισε να καταγγείλει;».

Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, θέλησε να αναφέρει πως μάρτυρας στην υπόθεση, δεν είναι μόνο η σύζυγος του αστυνομικού, αλλά και η θυγατέρα του, η οποία, όπως ανέφερε, ήταν το πρόσωπο που έπεισε την μητέρα της για να προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία. Πράγμα, που δεν έκανε προηγουμένως η μητέρα της, αφού όπως αναφέρθηκε, ένιωθε φόβο και σκεφτόταν το ένα από τα παιδιά του, που έχει αυτισμό και ως εκ τούτου, βρισκόταν σε ευάλωτη θέση.

Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, η θυγατέρα του αστυνομικού, ήταν αυτόπτης μάρτυρας σε διάφορα περιστατικά, τα οποία, όπως υπέδειξε η Κατηγορούσα Αρχή, ήταν επαναλαμβανόμενο και η αιτία της καταγγελίας, δεν ήταν η εξωσυζυγική σχέση του κατηγορούμενου, την οποία αποκάλυψε η παραπονούμενη.

Περαιτέρω, έγινε αναφορά στην κατάθεση της θυγατέρας του αστυνομικού, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε πως η μητέρα της ένιωθε ντροπή που το παιδί της ήταν αυτόπτης μάρτυρας σε περιστατικά, ενώ όταν τα πράγματα ξέφυγαν ακόμη περισσότερο, αποφάσισε να προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία.

«Εκεί δεν φοβόταν πλέον;», ήταν επίσης ακόμη ένα ερώτημα που υπέβαλε ο πρόεδρος του Εφετείου στην εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής, η οποία απάντησε πως η παραπονούμενη ακόμη φοβάται, δεδομένου πως βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική διαδικασία. Είναι για αυτό το λόγο, που όπως ανέφερε, υπάρχει κίνδυνος επηρεασμού μαρτυρίας από πλευράς κατηγορούμενου, με επίκληση τον γιο της παραπονούμενης που έχει αυτισμό.

Ήταν η θέση της εκπροσώπου της Εισαγγελίας, πως ορθά το πρωτόδικο Δικαστήριο προσέγγισε το ζήτημα και διέταξε την προφυλάκιση του κατηγορούμενου, στην βάση της όψης της μαρτυρίας, λέγοντας επίσης πως ήδη έγινε προσπάθεια επηρεασμού μαρτυρίας, παραπέμποντας το Εφετείο σε αναφορές όπου ο αστυνομικός φέρεται να είπε σε άλλα πρόσωπα, πριν την υποβολή της καταγγελίας, πως θα κάνει διάφορες ενέργειες, σε περίπτωση που η παραπονούμενη μιλήσει.

Το Εφετείο, αφού άκουσε τα όσα τέθηκαν ενώπιον του, τόσο από πλευράς Κατηγορούσας Αρχής, όσο και από τον συνήγορο υπεράσπισης του, επιφύλαξε την απόφαση του, με την οποία θα κριθεί η προφυλάκιση του κατηγορούμενου μέχρι την δίκη, η οποία ορίστηκε τον Οκτώβριο.

Υπενθυμίζεται πως μετά την καταγγελία της παραπονούμενης, ο αστυνομικός τέθηκε υπό κράτηση, ενώ σε βάρος του, πέραν της ποινικής υπόθεσης, προωθείται και πειθαρχική διαδικασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε δίκη ο αστυνομικός για τον βιασμό της συζύγου του-Την απειλούσε πως θα την σκοτώσει εάν μιλήσει

Δειτε Επισης

Συνελήφθη και 24χρονος για τα επεισόδια στο «Άλφαμεγα»
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στον Δήμο Πέγειας
Συνελήφθησαν άλλα τρία πρόσωπα που μπήκαν χωρίς εισιτήριο στο «Άλφαμεγα»
Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο για επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Φέρεται να μπήκε παράνομα στο γήπεδο
Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα από Αστυνομία Βρετανικών Βάσεων για παράνομη παγίδευση πτηνών
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν
Υπό κράτηση οι τρείς συλληφθέντες για τα επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Αναζητούν στοιχεία για άλλους 29
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»
Κατακεραύνωσε και έπαυσε τον Οδυσσέα το Συμβούλιο-Καταπέλτης η απόφαση
Κατά μέτωπο επίθεση Οδυσσέα μετά την παύση του-«Σήμερα νίκησε το σύστημα»