Αναβολή παρουσίασης στη Βουλή προτεραιοτήτων Ουγγρικής Προεδρίας

Αναβλήθηκε την Τρίτη η συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών για τις προτεραιότητες της Ουγγρικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2024 (Ιούλιος-Δεκέμβριος) αφού σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Χάρη Γεωργιάδη, η πρέσβης της Ουγγαρίας στην Κύπρο ζήτησε όπως η συνεδρία διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Ήταν προγραμματισμένο η Πρέσβης της Ουγγαρίας στην Κύπρο να παρουσιάσει την Τρίτη στην Επιτροπή Εξωτερικών τις προτεραιότητες της Ουγγρικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, όμως, η Πρέσβης ζήτησε όπως η συνεδρία διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Ο ίδιος είπε ότι της ανέφερε ότι για να είναι κλειστή η συνεδρία πρέπει να συντρέχουν ορισμένοι λόγοι, και ότι δεν τίθεται στην συγκεκριμένη περίπτωση θέμα εθνικής ασφάλειας.

Η βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου εξέφρασε κατά την συνεδρία την «απογοήτευση» του κόμματός της, για το γεγονός ότι δεν πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη συζήτηση γιατί, όπως είπε, ανέμεναν να θέσουν στην Πρέσβη «την απαράδεκτη παρουσία» του Πρωθυπουργού της Ουγγαρίας και του Τουρκοκύπριου ηγέτη στην πρόσφατη σύνοδο των Τουρκογενών Κρατών.

Εξάλλου, σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρία, η κ. Ερωτοκρίτου ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι, το ΔΗΚΟ, στις διάφορες συνόδους που θα συμμετάσχει εκ μέρους της Κυπριακής Βουλής κατά τη διάρκεια της εξάμηνης Προεδρίας της Ουγγαρίας στη Βουδαπέστη θα θέτει το θέμα της εν λόγω παραβίασης από τον Ούγγρο Πρωθυπουργό ενώ θα το θέσει και κατά την ημέρα που θα διενεργηθεί τελικά η επίσκεψη της Πρέσβεως της Ουγγαρίας και η συνάντηση της με τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών της Κυπριακής Βουλής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Λύση στο θέμα του καλωδίου έχει ο Τατάρ-Προτείνει ηλεκτρική διασύνδεση με την Τουρκία
Έπιασαν τόπο οι απειλές των Τούρκων στο Netflix-Μόνο στην Ελλάδα θα προβληθεί το Famagusta
Δημοσιοποίησε και το ΕΛΑΜ τους κοινοβουλευτικούς του συνεργάτες
Παίζει για τα χαρτοφυλάκια Μεσογείου ή Περιβάλλοντος το όνομα του Καδή
Τέλος τα εκλογικά βιβλιάρια, θα ψηφίζουμε και με άδεια οδήγησης-Οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο
Συνεχίζεται η συζήτηση για τον Τατάρ στα κατεχόμενα
Ελάχιστοι οι Ε/κ που έχουν καταφύγει στην "επιτροπή ακίνητης περιουσίας"
Με ΕΕ και ΟΗΕ απαντά η Κυβέρνηση στις προκλήσεις κατοχικού καθεστώτος
Κλείδωσε η τριμερής των ΥΠΕΞ Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου στη Νέα Υόρκη
Τους 28 Κοινοβουλευτικούς Συνεργάτες του δημοσιοποίησε ο ΔΗΣΥ