Το ξεκάθαρο μήνυμα Χριστοδουλίδη στο FBI-«Nα μην υπάρχει καμιά σκιά για το όνομα της Κύπρου»

Στις στενές σχέσεις με τις ΗΠΑ, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, υποδεχόμενος την Τρίτη, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Βοηθό Εκτελεστικό Διευθυντή του FBI Μάικλ Νόρντγουελ.

Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για τη βοήθεια που προσφέρει το FBI στις κυπριακές αρχές προς διαλεύκανση κάποιων υποθέσεων πολιτογραφήσεων.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις, που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας ότι η συνεργασία των δύο χωρών εκτείνεται σε όλους τους τομείς.

Σημείωσε, επίσης, ότι η ενίσχυση των διμερών σχέσεων αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης και εξήρε τον ρόλο της Πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Κύπρο προς την κατεύθυνση της εμβάθυνσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Μετά τη συνάντηση, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η συνάντηση ήταν εποικοδομητική και στη διάρκειά της έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις εργασίες που κάνει το FBI στην Κύπρο και για τη βοήθεια που προσφέρει στις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, ώστε να διαλευκανθούν κάποιες υποθέσεις, αλλά και το όνομα της Κύπρου να είναι καθαρό σε όλη την υφήλιο.

Κληθείς να αναφερθεί στις υποθέσεις αυτές, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «πρόκειται για υποθέσεις για τις οποίες έχουν κληθεί (οι Αμερικανοί) να συνεισφέρουν στη διερεύνηση τους, ώστε να μην υπάρχει καμιά σκιά για το όνομα της Κύπρου και να διαφυλαχθεί το όνομα της ως χώρα παροχής υπηρεσιών, διότι είναι ένα μεγάλο κομμάτι της κυπριακής οικονομίας η παροχή υπηρεσιών και δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία σκιά.

«Και αυτό είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο κλιμάκιο του FBI, ότι στόχος του είναι να μην υπάρχει καμιά σκιά για το όνομα της Κύπρου», ανέφερε.

Εξάλλου ο ίδιος ο κ. Νόρντγουελ σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, παρουσία της Πρέσβειρας των ΗΠΑ Τζούλι Φίσερ ανέφερε ότι σκοπός της συνάντησης ήταν να μιλήσει με τον Πρόεδρο για τη σημαντική συνεργασία που έχουν οι ΗΠΑ και το FBI με την Κυπριακή Δημοκρατία και τους ανθρώπους της Κύπρου, καθώς και την Αστυνομία.

«Μιλήσαμε για τρόπους ενίσχυσης και περαιτέρω συνεργασίας καθώς προχωράμε στο μέλλον», ανέφερε.

Ο ανώτερος αξιωματούχος του FBI ερωτηθείς εάν η συνάντηση ήταν παραγωγική, είπε ότι ήταν πλήρως παραγωγική, προσθέτοντας ότι γνωρίζει ότι ο Πρόεδρος είναι αφοσιωμένος στη σχέση με τις ΗΠΑ και στην περαιτέρω συνεργασία.

«Αναγνωρίζοντας πώς είμαστε πιο δυνατοί μαζί, συνεργαζόμαστε καθώς προχωράμε στο μέλλον», ανέφερε.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με τα επόμενα βήματα, είπε ότι η συνάντηση έγινε για «να αξιολογήσουμε πού βρισκόμαστε τώρα, τη δουλειά που έγινε τους τελευταίους μήνες και για να αναπτύξουμε ένα σχέδιο για το μέλλον», υποδεικνύοντας ότι πρόκειται για μια συνεχή διαδικασία και μια συζήτηση που γίνεται με τις κυπριακές αρχές μέσω και της Πρεσβείας.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Λύση στο θέμα του καλωδίου έχει ο Τατάρ-Προτείνει ηλεκτρική διασύνδεση με την Τουρκία
Δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής του Συνοδικού Δικαστηρίου-Πρέπει να παραστούν οι μοναχοί
Εβδομήντα παιδιά εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την πυρκαγιά σε κοιτώνα σχολείου στην Κένυα
Έπιασαν τόπο οι απειλές των Τούρκων στο Netflix-Μόνο στην Ελλάδα θα προβληθεί το Famagusta
Με τον Βαβούσκο θα δοκιμάσουν να παρουσιαστούν οι μοναχοί-Δεν τους ανέλαβε ο νέος δικηγόρος
Έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους στην Τουρκία, λόγω απειλής για βόμβα
Οι επιστημονικές εξετάσεις θα καταδείξουν τα αίτια θανάτου του μουμιοποιημένου άντρα
Δημοσιοποίησε και το ΕΛΑΜ τους κοινοβουλευτικούς του συνεργάτες
Επιχείρηση διάσωσης 27χρονου που υπέστη επιληπτικό επεισόδιο στη θάλασσα
Μοιραία βουτιά για 87χρονο-Ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα στην Πάφο