Πρόστιμο 17 χιλιάδες και διάταγμα κατεδάφισης υποστατικών από το Δικαστήριο των Βάσεων

Δυο πρόσωπα κρίθηκαν ένοχα για ανέγερση στον Ύψωνα, παράνομων υποστατικών και λειτουργία μη αδειούχας επιχείρησης, με το δικαστήριο των Βρετανικών Βάσεων να επιβάλλει συνολικό πρόστιμο 17.600 ευρώ και να εκδίδει διάταγμα κατεδάφισης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ΒΒ, δυο πρόσωπα φέρεται να αγνόησαν τις επίσημες προειδοποιήσεις, από τον Έπαρχο των ΒΒ Ακρωτηρίου, για κατεδάφιση δυο παράνομων κτιρίων και η υπόθεση κατέληξε στο δικαστήριο.

Τον περασμένο μήνα, το δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα κατεδάφισης για τις παράνομες κατασκευές, ενώ επέβαλε πρόστιμο στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου και στον διευθυντή της παράνομης επιχείρησης €4.400 και €13.200 αντίστοιχα. 

Σε περίπτωση που δεν υλοποιηθεί η απόφαση του δικαστηρίου εντός δυο μηνών, θα απαγγελθεί νέα κατηγορία στα δυο πρόσωπα, προστίθεται.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο έπαρχος των ΒΒ Ακρωτηρίου, Νίκος Μυλωνάς, που ήταν υπεύθυνος της υπόθεσης, επικρότησε το έργο της ομάδας του που επέφερε την καταδίκη και σημείωσε ότι «η βαριά τιμωρία αντικατοπτρίζει τις πολλές ώρες, που πέρασε το προσωπικό του Διοικητηρίου και οι Εισαγγελείς για την αναφορά, τη διερεύνηση και την προσαγωγή αυτής της υπόθεσης ενώπιον του δικαστηρίου».

«Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι τηρείται ο νόμος και η τάξη στις κοινότητες των ΒΒ και θέλουμε να αποτρέψουμε παράνομες δραστηριότητες όπως αυτές», είπε και πρόσθεσε ότι «εάν οι πολίτες εξασφαλίσουν την κατάλληλη πολεοδομική και οικοδομική άδεια, δεν χρειάζεται να ανησυχούν». 

Δειτε Επισης

Κλείσιμο λωρίδων λόγω έργων στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού
Δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής του Συνοδικού Δικαστηρίου-Πρέπει να παραστούν οι μοναχοί
Με τον Βαβούσκο θα δοκιμάσουν να παρουσιαστούν οι μοναχοί-Δεν τους ανέλαβε ο νέος δικηγόρος
Οι επιστημονικές εξετάσεις θα καταδείξουν τα αίτια θανάτου του μουμιοποιημένου άντρα
Επιχείρηση διάσωσης 27χρονου που υπέστη επιληπτικό επεισόδιο στη θάλασσα
Μοιραία βουτιά για 87χρονο-Ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα στην Πάφο
Νέα διαδικτυακή απάτη-Δημοσιεύουν βίντεο με επώνυμα πρόσωπα και καλούν τον κόσμο να επενδύσει
Χειροπέδες σε δεύτερο πρόσωπο για την κλοπή ταμειακής από περίπτερο
Απουσιάζει από το χώρο διαμονής του στη Λευκωσία 13χρονος (pic)
Χάθηκαν τα ίχνη 15χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λευκωσία (pic)