Ζήτησε από τους «πίκρηδες» να το κόψουν η Αννίτα-«Ό,τι ανήκει στο παρελθόν να μένει εκεί»

Ενώπιον του ενδεχομένου αναβίωσης στη δημόσια σφαίρα της αντιπαράθεσης Νίκου Αναστασιάδη και Αβέρωφ Νεοφύτου βρίσκεται η πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, η οποία προσπάθησε να βάλει ένα τέρμα στη συζήτηση σε παρέμβασή της. Η κ. Δημητρίου βρίσκεται σε μία φάση που προσπαθεί να εξαλείψει την εσωστρέφεια από την παράταξή της, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει με το πλάνο της και φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι τέτοιου είδους δημόσιες συζητήσεις αποτελούν πισωγύρισμα σε αυτό το πλαίσιο.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Σίγμα, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Νίκου Αναστασιάδη, στις οποίες αποκάλεσε τον τέως πρόεδρο του ΔΗΣΥ «πικραμένο» και προτού απαντήσει πίσω ο Αβέρωφ Νεοφύτου ότι «πικραμένοι είναι οι χιλιάδες που σε εμπιστεύτηκαν κάποτε», η κ. Δημητρίου τόνισε πως «είναι καλά να λέγονται λιγότερα ή και να μην λέγεται τίποτα, το οποίο ανήκει στο παρελθόν» και ζήτησε «να αφήσουμε πίσω τις πικρίες».

Κληθείσα να σχολιάσει τις αναφορές του κ. Αναστασιάδη, ο οποίος επί της ουσίας απαντούσε σε προηγούμενες δηλώσεις του κ. Νεοφύτου, η κ. Δημητρίου δήλωσε πως «ο καθένας έχει το δικαίωμα να καταθέτει την άποψή του». «Εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι είναι καλύτερα τη δεδομένη στιγμή, με την κατάσταση που έχουμε να διαχειριστούμε, αν νοιαζόμαστε και για τον ΔΗΣΥ, αν νοιαζόμαστε και την Κύπρο μας, να λέγονται λιγότερα ή ό,τι ανήκει στο παρελθόν να μένει εκεί», πρόσθεσε.

«Όλο αυτό το διάστημα βλέπουμε εκατέρωθεν πυρά, βλέπουμε διαφορετικές αναγνώσεις ή ερμηνείες δηλώσεων ή ετεροχρονισμένες, θα έλεγα, δηλώσεις. Πού βρισκόμασταν τόσο καιρό όλοι για κάποια επίμαχα ζητήματα που τώρα λέμε κάποια πράγματα; Δεν ήμασταν εκεί; Πώς βοηθάμε την παράταξή μας; Ρητορικά ρωτώ, για να κάνω και εγώ τη ψυχοθεραπεία μου», είπε η κ. Δημητρίου.

Υπενθυμίζεται ότι, μιλώντας στο podcast του ΑΝΤ1 και κληθείς να απαντήσει σε αναφορές του κ. Νεοφύτου, ο Νίκος Αναστασιάδης απάντησε «δεν θέλω να ασχολούμαι με πικραμένους. Η πικρία, αν θέλετε ένα αίσθημα απογοήτευσης, δεν μπορεί να καθοδηγεί τον πολιτικό λόγο. Παρά τα όσα ακούω, έμαθα να σιωπώ». Ακολούθως τόνισε πως «δεν μπορεί από αισθήματα πικρίας να παίρνεις αποφάσεις».

Το πρωί της Τρίτης, ο Αβέρωφ Νεοφύτου απάντησε στις αναφορές αυτές, με ανάρτησή του στο Χ, γράφοντας τους στίχους του Αναγνωστάκη: Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε…/Τάχα η θέλησή σου λίγη/ τάχα ο πόνος σου μεγάλος/ η ζημιά ήτανε στο ζύγι/ πάντα φταίει κάποιος άλλος. Ακολούθως σχολίασε πως «πικραμένοι είναι οι χιλιάδες που σ’ εμπιστεύτηκαν κάποτε. Πικρό είναι το ποτήρι της διχοτόμησης, που κινδυνεύει να πιει όλος ο Ελληνισμός. Πικρό είναι το ψέμα με τον μπαμπούλα του ΑΚΕΛ. Πικρό θα είναι και το φως της ιστορίας, από το οποίο κανένα σκοτεινό πρόσωπο δεν μπορεί να ξεφύγει».

Σημειώνεται ότι την ανάρτηση Αβέρωφ Νεοφύτου έκανε retweet και ο Μακάριος Δρουσιώτης, ο οποίος, ωστόσο, δεν προέβη σε περαιτέρω σχόλια.

Η αναβίωση της συζήτησης είναι, πάντως, ξεκάθαρη, καθώς σε αυτήν άρχισαν σιγά σιγά να μπαίνουν και άλλα στελέχη του ΔΗΣΥ. Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Νίκος Τορναρίτης έκανε παρέμβαση με στίχους του Διονύσιου Σολωμού, για τη «δολερή διχόνοια», που περιλαμβάνουν την στροφή «Ἀπὸ στόμα ὁποὺ φθονάει,/ Παλληκάρια, ἂς μὴν ’πωθῆ,/ Πῶς τὸ χέρι σας κτυπάει/ Τοῦ ἀδελφοῦ τὴν κεφαλή».

Σε δική του ανάρτηση στο Χ, ο Κρις Τριανταφυλλίδης, ο οποίος είναι γνωστός για τις θέσεις του εναντίον του Νίκου Αναστασιάδη, έγραψε αναφερόμενος στον τέως Πρόεδρο: «Είπατε αναφερόμενος στον κ Αβερωφ Νεοφυτου ότι «….δεν θέλετε να ασχολείστε με πικραμένους….» Υποτιμητική η τοποθέτηση σας. Πικραμένος είναι σίγουρα αλλά πιστεύω όχι τόσο διότι έχασε την εκλογική μάχη αλλά διότι τον πρόδωσαν και μαχαίρωσαν πισώπλατα όχι τόσο εκείνα τα μέλη του Κόμματος που φανερά δούλεψαν ενάντιο του και δεν στήριξαν την υποψηφιότητα του παρ όλο που αυτή ήταν- σωστά λανθασμένα δεν έχει σημασία- η επίσημη επιλογή του Κόμματος αλλά κυρίως εκείνοι που παρουσιάζονταν επίσημα και με θέρμη ότι στήριζαν την υποψηφιότητα του αλλά στη πραγματικότητα ενεργούσαν ενάντιο αυτής. Την μαχαίρωσαν πισώπλατα όπως προανάφερα».

«Σας λέει τίποτα αυτό κ Αναστασιαδη.;; Ρωτώ δηλαδή μήπως ξέρετε κάτι εσείς», πρόσθεσε. «Άραγε η Πρόεδρος του Κόμματος θα αναφερθεί και σ αυτούς μέσα στις αναφορές/αποκαλύψεις της-αν τελικά τις κάνει όπως τη κάλεσα- ως λόγο για την κατάσταση που επικρατεί στο Κόμμα και αποτελεί τροχοπέδη στις προσπάθειες της για ανόρθωση του;; Το κυριότερο λόγο κατά τη γνώμη μου», πρόσθεσε.

Δειτε Επισης

Λύση στο θέμα του καλωδίου έχει ο Τατάρ-Προτείνει ηλεκτρική διασύνδεση με την Τουρκία
Δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής του Συνοδικού Δικαστηρίου-Πρέπει να παραστούν οι μοναχοί
Εβδομήντα παιδιά εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την πυρκαγιά σε κοιτώνα σχολείου στην Κένυα
Έπιασαν τόπο οι απειλές των Τούρκων στο Netflix-Μόνο στην Ελλάδα θα προβληθεί το Famagusta
Με τον Βαβούσκο θα δοκιμάσουν να παρουσιαστούν οι μοναχοί-Δεν τους ανέλαβε ο νέος δικηγόρος
Έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους στην Τουρκία, λόγω απειλής για βόμβα
Οι επιστημονικές εξετάσεις θα καταδείξουν τα αίτια θανάτου του μουμιοποιημένου άντρα
Δημοσιοποίησε και το ΕΛΑΜ τους κοινοβουλευτικούς του συνεργάτες
Επιχείρηση διάσωσης 27χρονου που υπέστη επιληπτικό επεισόδιο στη θάλασσα
Μοιραία βουτιά για 87χρονο-Ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα στην Πάφο