Ταρίφες από 300 μέχρι 6000 ευρώ έδωσαν στη Metamax-Οι καταγγελίες δίνουν στίγμα για νέες συλλήψεις

Από μερικές εκατοντάδες, μέχρι πολλές χιλιάδες ευρώ φαίνεται ότι επένδυσαν οι περίπου τριάντα παραπονούμενοι που κατήγγειλαν στην Αστυνομία εξαπάτησή τους, από την Metamax, η οποία έκλεισε τις προηγούμενες μέρες, αφήνοντας εκτεθειμένους χιλιάδες πρόσωπα σε όλο τον κόσμο, που έβαλαν χρήματα με απώτερο σκοπό να κερδίσουν από την εταιρεία «πυραμίδα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, τα πρόσωπα από την Κύπρο που υπέβαλαν παράπονα στην Αστυνομία, ενημέρωσαν τις Αρχές ότι επένδυσαν από 300 μέχρι και 6000 ευρώ στην πυραμίδα και στο τέλος έχασαν τα χρήματά τους λόγω των εξελίξεων που σημειώθηκαν, με την κατάρρευση της εταιρείας.

Πάντως, οι Αρχές επιχειρούν, μέσα από τα παράπονα που λαμβάνουν να σχηματίσουν το συνολικό ποσό που έχασαν οι πολίτες, ωστόσο λόγω του γεγονότος ότι συνεχώς μεταβαίνουν στην Αστυνομία νέα πρόσωπα για να υποβάλουν καταγγελία, αυτό δεν μπορεί να καταστεί εφικτό τη δεδομένη στιγμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Στην αλυσίδα απάτης των 15.000 προσώπων ο πρώην αστυνομικός-Παρουσιαζόταν ως ηγέτης στην Κύπρο

Για την υπόθεση, παραμένει υπό κράτηση ο 54χρονος πρώην αστυνομικός, ο οποίος συνελήφθει την περασμένη εβδομάδα και οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου, ενώ αστυνομικές πηγές δεν αποκλείουν την έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης, αναλόγως των εξελίξεων, αλλά και των καταγγελιών που γίνονται από τους πολίτες. Όπως ανέφερε αστυνομική πηγή, το ενδεχόμενο έκδοσης νέων ενταλμάτων, θα ξεκαθαρίσει μέσα από τη διερεύνηση που γίνεται από τους ανακριτές της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι σε σχέση με τον 54χρονο, που φέρεται να παρουσιαζόταν ως ο «ηγέτης της Metamax στην Κύπρο», συνεχίζει να αρνείται ενοχή στα όσα του καταλογίζουν οι πολίτες που κατήγγειλαν την υπόθεση στην Αστυνομία, ενώ ισχυρίζεται ότι είναι κι ο ίδιος θύμα, αλλά και πως έχει δεχθεί απειλές.

Σχετικά με τις απειλές, αξίζει να σημειωθεί ότι το βράδυ της Δευτέρας, η οικία που διέμενε ο 54χρονος δέχθηκε βομβιστική επίθεση, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές. Οι Αρχές, παρέλαβαν από το σημείο διάφορα τεκμήρια, τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις, ενώ εκτιμάται ότι το κίνητρο των δραστών σχετίζεται με την υπόθεση της Metamax.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Βομβιστική επίθεση στην οικία που διέμενε ο 54χρονος που συνελήφθη για την απάτη Metamax

Πώς λειτουργούσε η Metamax

Στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να βρει αρκετά βίντεο, που περιγράφουν τον τρόπο που λειτουργούσε το Metamax, το οποίο υποσχόταν υψηλά και γρήγορα κέρδη σε όσους επένδυαν.

Ουσιαστικά, ο καθένας μπορούσε να δημιουργήσει ένα λογαριασμό στο Metamax, μέσω του οποίου θα μπορούσε να αγοράσει ένα από τα τέσσερα διαθέσιμα πακέτα που υπήρχαν. Στο πιο μικρό πακέτο κάποιος μπορούσε να επενδύσει 90 δολάρια, ενώ στο πιο μεγάλο το ποσό έφθανε στα 1200 δολάρια.

Αναλόγως του πακέτου που ήθελε να αγοράσει ο κάθε «επενδυτής», στη συνέχεια θα έπρεπε να βαθμολογεί με πέντε αστέρια βίντεο που εμφάνιζε η πλατφόρμα και όταν ολοκλήρωνε τη βαθμολόγησή του, του επιστρέφονταν χρήματα.

Για παράδειγμα στο πακέτο των 90 δολαρίων, θα έπρεπε να βαθμολογήσει πέντε βίντεο με πέντε αστέρια και στη συνέχεια θα του επιστρέφονταν 60 σεντ του δολαρίου για κάθε βίντεο που βαθμολογούσε. Έτσι, με τα πέντε βίντεο ανά ημέρα, θα μπορούσε να λαμβάνει ως κέρδος τρία δολάρια. Ως εκ τούτου, σε ένα μήνα θα έκανε απόσβεση το ποσό που έδωσε, ενώ σε τρεις μήνες, που είναι διαρκεί η συνδρομή, θα κέρδιζε τα τριπλάσια χρήματα απ’ αυτά που επένδυσε, εφόσον έκανε την διαδικασία καθημερινά.

Όπως είναι λογικό, όσο μεγαλύτερο πακέτο αγόραζε κάποιος, τόσο μεγαλύτερο ήταν το κέρδος που του υποσχόταν η πυραμίδα, ώστε να δελεαστεί και να το αγοράσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην αλυσίδα απάτης των 15.000 προσώπων ο πρώην αστυνομικός-Παρουσιαζόταν ως ηγέτης στην Κύπρο

Δειτε Επισης

Ένας χρόνος από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ-Η Μέση Ανατολή στο χείλος της αβύσσου
Ρατσιστικά κίνητρα πίσω από την επίθεση στους ντελιβεράδες βλέπει η Αστυνομία
LIVE: Φλέγεται η Μέση Ανατολή-Το Ισραήλ συνεχίζει το σφυροκόπημα στο Λίβανο, θέμα χρόνου επίθεση στο Ιράν
Ανησυχία για ενδεχόμενες αυξήσεις στις τιμές καυσίμων-«Οι επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσουν το σκηνικό»
Ιδέες και προβληματισμούς συζητά με τα κόμματα ο Πρόεδρος ενόψει τριμερούς
Ο πόλεμος της εικόνας και της προπαγάνδας στα πεδία των μαχών-«Μπορεί να καθορίσει την κρίση των πολιτών»
Κλείνει ανοικτά μέτωπα και αναλαμβάνει την ευθύνη των αλλαγών ο Πρόεδρος
Ασφαλιστικές δεν καλύπτουν ηλικιωμένους για άδειες κυκλοφορίας-Ζητά εξηγήσεις η Βουλή
Ομάδα δεκαπέντε προσώπων επιτέθηκαν, τραυμάτισαν και λήστεψαν αλλοδαπούς-Χειροπέδες σε δύο άτομα
Φωτιά στην επαρχία Πάφου-Στη μάχη εναέρια μέσα