ΒΙΝΤΕΟ: Η δραματική στιγμή της διάσωσης ναυαγού μεταξύ Τήνου και Μυκόνου

Τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν σήμερα (8/7) το απόγευμα εν μέσω θαλασσοταραχής ανάμεσα σε Τήνο και Μύκονο, όταν το πλοίο Super Express κλήθηκε να σώσει άνδρα που είχε ναυαγήσει με το ταχύπλοό του περιέγραψε στο iefimerida.gr ένας εκ των δύο πλοιάρχων του πλοίου, Γιάννης Βουτσελάκος.

Όπως λέει στο iefimerida.gr ο κ. Βουτσελάκος -που μαζί με τον έτερο πλοίαρχο του Super Express, Κωνσταντίνο Γρίβα και το πλήρωμά του πλοίου διέσωσαν τον άνδρα σερβικής καταγωγής που πάλευε με τα κύματα στη μέση του Αιγαίου -όλα έγιναν όταν κατευθυνόντουσαν προς Τήνο με τελικό προορισμό την Ραφήνα.

«Λάβαμε σήμα από το Λιμεναρχείου καθώς εκτελούσαμε το δρομολόγιο μας για άνδρα βρισκόταν στη θάλασσα. Αμέσως κατευθυνθήκαμε προς το στίγμα που μας έδωσαν. Ο άνδρας βρισκόταν ήδη πάνω σε πνευστή σχεδία. Δεν ήταν εύκολη η διάσωση. Κάναμε μηδενικές κινήσεις γιατί λόγω των ανέμων ήταν αρκετά επικίνδυνο να τον πλησιάσουμε. Προσεκτικά ρίξαμε ένα σχοινί και λόγω της κατασκευής του πλοίου το οποίο διαθέτει κάτι σαν μπαλκονάκι εάν θα μπορούσαμε να το πούμε έτσι ο άνδρας κατάφερε και ανέβηκε πάνω», περιγράφει ο πλοίαρχος του Super Express για την στιγμή της διάσωσης.

Σημειώνεται ότι ο κ. Βουτσελάκος ήταν ανάμεσα στους καπετάνιους που κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι στις 23 Ιουλίου 2018 συνέβαλαν αποφασιστικά στη διάσωση ανθρώπων που είχαν βρει καταφύγιο στη θάλασσα προκειμένου να γλιτώσουν από το πύρινο μέτωπο. Τότε, το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Tera Jet» ήταν δεμένο στο λιμάνι της Ραφήνας όταν ο κ. Βουτσελάκος έλαβε εντολή από τον διευθυντή της πλοιοκτήτριας εταιρείας να βγει για έρευνες στη θάλασσα με τη λέμβο ταχείας διάσωσης που διέθετε το πλοίο καταφέρνοντας να σώσει μαζί με τους συναδέλφους του πάνω από 40 ανθρώπους.

Πηγή: iefimerida

Δειτε Επισης

Φίδι τυλίχθηκε γύρω από το τιμόνι της μοτοσικλέτας στην Ηγουμενίτσα (pics)
«Άρπαξε μαχαίρι και με κυνηγούσε»-Σοκάρει η 19χρονη που ξυλοκοπήθηκε από τον σύντροφο της στη Χαλκίδα
Εξοργιστικό περιστατικό στον Βόλο-Ξυλοκόπησε ΑμεΑ για να κλέψει τον πατέρα του
Σε φυλάκιση καταδικάστηκε ο 33χρονος Ρομά που χτύπησε και απείλησε τη σύντροφό του στη Λαμία
Νοσηλευτής ξυλοκόπησε άγρια τη σύζυγό του-Καταγγέλλει κακοποίηση από τη δεκαετία του '90
Προφυλακίστηκαν μητέρα και γιος για τους εμπρησμούς στη Νέα Μάκρη-Ελεύθερος ο 61χρονος ορθοπεδικός
Συγκλονίζει η κατάθεση της 19χρονης που ξυλοκόπησε άγρια ο πρώην της στη Χαλκίδα
Άντρας διασώθηκε στο Άγιο Όρος-Συνελήφθη γιατί είχε καταδικαστεί για ενδοοικογενειακή βία
Τετράχρονη το έσκασε από το σπίτι και περιπλανήθηκε στο Ηράκλειο
Αλλάζει όνομα στο κόμμα ο Κασσελάκης– Σαρωτικές αλλαγές ενόψει Συνεδρίου