Καταπέλτης ο Αναστασιάδης κατά Αβέρωφ-«Δεν θέλω να ασχολούμαι με πικραμένους»

«Πικραμένο» χαρακτήρισε τον Αβέρωφ Νεοφύτου ο Νίκος Αναστασιάδης, βγαίνοντας στην αντεπίθεση. Μιλώντας στο podcast του ΑΝΤ1, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που ως γνωστόν εδώ και πολύ καιρό βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τον διάδοχό του στο κόμμα, η οποία κορυφώθηκε στις Προεδρικές Εκλογές, απάντησε στις πρόσφατες αναφορές του κ. Νεοφύτου στο Κυπριακό αλλά σχολίασε και την έκβαση των εκλογών του 2023.

Κληθείς να διευκρινίσει τι συζήτησε με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο ξενοδοχείο Peninsula, όπως τον είχε προκαλέσει ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι ενημερώθηκε το Εθνικό Συμβούλιο. «Δεν θέλω να ασχολούμε με πικραμένους. Η πικρία, αν θέλετε ένα αίσθημα απογοήτευσης, δεν μπορεί να καθοδηγεί τον πολιτικό λόγο. Παρά τα όσα ακούω, έμαθα να σιωπώ», ανέφερε. Κάλεσε τον κ. Νεοφύτου να ανατρέξει στα ημερολόγιά του για να θυμηθεί αν ενημερώθηκε ή όχι, τι λέχθηκε και τι δεν λέχθηκε το 2018 στη Νέα Υόρκη.

Αυτή δεν ήταν, ωστόσο, η μοναδική αναφορά που έκανε στον Αβέρωφ Νεοφύτου. Σε αναφορά του δημοσιογράφου ότι ο ίδιος υπονοεί ότι ο Νίκος Αναστασιάδης δεν τον στήριξε, απάντησε ότι «αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι αντί να κάνουμε αυτοκριτική γιατί εχάσαμε μια εκλογή, προσπαθούμε να βρούμε ποιος ήταν η αιτία να χάσουμε την εκλογή». «Αν ο ίδιος ήταν πιο κοντά στον κόσμο του ΔΗΣΥ, αφουγκραζόταν τα αισθήματα του ΔΗΣΥ, σήμερα θα ήταν Πρόεδρος. Το γεγονός ότι έγινε δημοσκόπηση την οποία ο ίδιος έκανε και ο ίδιος παραδέχθηκε, που έδειχνε ότι παίρνει 6%, ήταν λόγος ενθαρρυντικός;», διερωτήθηκε.

Προέβη ακολούθως σε αναδρομή στη στήριξη που προσέφερε στον κ. Νεοφύτου, λέγοντας πως «από τον Σεπτέμβριο του 2022, ο συντονιστής του εκλογικού αγώνα, με παρουσία τους στο Προεδρικό και του κ. Νεοφύτου και μελών του Πολιτικού Γραφείου που εκείνος επέλεγε για να φέρει, ήταν ο Αναστασιάδης». Διευκρίνισε ότι αυτό με το οποίο διαφώνησε με τον κ. Νεοφύτου ήταν ότι, πριν από τον δεύτερο γύρο, ενώ συμφώνησαν για ψήφο κατά βούληση, «την ίδια ώρα είπε τους ήρωες η πατρίδα τους ξεχνά, τους προδότες ποτέ».

Ερωτήθηκε γιατί δεν παρουσιάστηκε στο Πολιτικό Γραφείο τότε και επιβεβαίωσε ότι είχε πληροφορίες ότι του είχαν στήσει καρτέρι με στόχο τους τραμπουκισμούς αυτοί που έστησαν στον Πρόδρομο Προδρόμου. «Με λυπεί, ειλικρινά». Ανέφερε ότι αυτό που όμως έχει σημασία είναι πως «δεν μπορείς να κατηγορείς εκείνον που σε στήριζε μέχρι την πρώτη Κυριακή, γιατί δεν επέλεξε εκείνον που επέλεξες εσύ, για λόγους εκδίκησης, τη δεύτερη».

Διερωτήθηκε τι κοινό είχε ο κ. Νεοφύτου με το ΑΚΕΛ, για να θέλει να το επαναφέρει στην εξουσία; «Δεν μπορεί από αισθήματα πικρίας να παίρνεις αποφάσεις», τόνισε, λέγοντας ότι τον συμβούλευσε να μετρήσει ποιες θα είναι οι συνέπειες αν εκλεγεί το ΑΚΕΛ ή ο Νίκος Χριστοδουλίδης. «Επειδή διαφωνήσαμε, θεώρησε ότι έχασε επειδή ο Αναστασιάδης δεν ήθελε να εκλεγεί ο Νεοφύτου. Ε και μη χειρότερα!», είπε. Πρόσθεσε πως ο ίδιος ήταν που είπε τι λέχθηκε κατ’ ιδίαν μεταξύ των τριών.

Δειτε Επισης

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει ο ΥΠΕΣ για επετειακή εκδήλωση της κυπριακής ανεξαρτησίας
Θετική εξέλιξη θεωρεί την άτυπη συνάντηση της Νέας Υόρκης ο Γεραπετρίτης
Ανταλλαγή απόψεων και συντονισμός ενόψει τριμερούς στο Εθνικό τη Δευτέρα
Συγκρατημένη αισιοδοξία για προοπτική επανέναρξης διαβουλεύσεων εξέφρασε ο ΥΠΕΣ
Συνεχίζεται ο αναβρασμός στις Κεντρικές-Νέα φωτιά στην πτέρυγα 4, δεσμοφύλακας στο νοσοκομείο με αναπνευστικά
Τιμήθηκαν οι επτά ήρωες του Φρενάρους-«Δεν δείλιασαν, δεν οπισθοχώρησαν, δεν σκιάχτηκαν»
Πρόεδρος για τριμερή: Γνωρίζω τις κόκκινες μας γραμμές και ευελπιστώ ότι θα έχει θετικά αποτελέσματα
Τα παράλληλα αφηγήματα του Κυπριακού, η προσέγγιση της Τουρκίας και οι σκοπιμότητες Τατάρ
«Σκάνδαλα που αφορούν δημόσιο χρήμα, πρέπει να τιμωρούνται, έτσι θα ανακτήσει ο πολίτης την εμπιστοσύνη»
Διαδοχικά τα επεισόδια στις Φυλακές-Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στο κελί του στην πτέρυγα 1Α