ΥΠΕΞ Ελλάδας: Καινοφανής η απόφαση Αλβανίας για αφαίρεση αξιώματος Μπελέρη

Τη σημερινή απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Αλβανίας για αφαίρεση του αξιώματος του Φρέντι Μπελέρη σχολιάζει, σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, κάνοντας λόγο για μια «καινοφανή πρακτική».

Παράλληλα, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών επαναλαμβάνει τις έντονες ανησυχίες της Ελλάδας για όλη τη νομική μεταχείριση που έχει επιφυλαχθεί στον εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρρας και εκλεγμένο πλέον ευρωβουλευτή, ενώ καλεί τις αλβανικές Αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε ο Φρέντι Μπελέρης να μπορεί να παραστεί στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Η σημερινή απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Αλβανίας για έκπτωση του Φρέντι Μπελέρη χωρίς καν να έχει ορκιστεί Δήμαρχος Χειμάρρας συνιστά καινοφανή πρακτική και την προαναγγελθείσα κατάληξη μίας διαδικασίας με πολλά ερωτηματικά σε σχέση με θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου», αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως σημειώνεται, «η Ελλάδα είχε εγκαίρως εκφράσει την έντονη ανησυχία της για τη στέρηση του τεκμηρίου αθωότητας, την ακεραιότητα της αποδεικτικής διαδικασίας, την απαγόρευση ορκωμοσίας και τη δυσανάλογη ποινή που επιβλήθηκε, καθώς επίσης και για το γεγονός ότι ο Δήμος Χειμάρρας διοικείται για ένα έτος από μη νομιμοποιημένα πρόσωπα».

«Το Υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει εκ νέου την υποχρέωση των αλβανικών αρχών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να δοθεί άμεσα η δυνατότητα στον κ. Μπελέρη, εκλεγμένο πλέον μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να παρίσταται στις εργασίες του, αρχής γενομένης από την Ολομέλειά του στις 16 Ιουλίου στο Στρασβούργο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σοβαρά τραυματισμένος πυροσβέστης που τραυματίστηκε στην Ελλάδα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Με προσδοκία για επανέναρξη των συνομιλιών μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο ΠτΔ-Όσα θέτει στο τραπέζι
Οι φόβοι Ερντογάν για επίθεση Ισραήλ σε Τουρκία-Στοχοποιεί τη Δύση για την αιματοχυσία στη Μέση Ανατολή
«Πίστευε στον Θεό, στην αγάπη, θυσιάστηκε σαν μάρτυρας»-Θρήνος στην οικογένεια του Ιωνά
ΒΙΝΤΕΟ: Σε πύρινο κλοιό η Ηλεία-Ξέσπασαν φωτιές σε τρεις περιοχές, κάηκαν σπίτια
Στην κόψη του ξυραφιού η Μέση Ανατολή-Το μομέντουμ του Νετανιάχου και το ρίσκο για το Ισραήλ
«Ο Χαμενεΐ έδειξε ότι δεν φοβάται το Ισραήλ, εμφανίστηκε κρατώντας τουφέκι μπροστά στους Ιρανούς»
Σε κατάσταση πλήρους εγρήγορσης η Κύπρος λόγω Μέσης Ανατολής-«Εργάζονται όλοι οι μηχανισμοί»
Τα έκαναν γης μαδιάμ στις Φυλακές, ξεσηκωμός για την σίτιση-Ένταση, συμπλοκές και τραυματίες
Νεκρός εντοπίστηκε 63χρονος ψαροντουφεκάς που αγνοούνταν στην Λήμνο