Άγρια συμπλοκή με μαχαίρια στις φυλακές Κορυδαλλού-Ένας νεκρός και ένας τραυματίας

Αγρια συμπλοκή με αιματηρή κατάληξη έγινε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στην τέταρτη πτέρυγα των φυλακών του Κορυδαλλού.

Ο απολογισμός είναι ένας νεκρός, χτυπημένος με μαχαίρι και ένας τραυματίας.

Ο κρατούμενος που έπεσε νεκρός ήταν 35 ετών, καταδικασμένος για δύο δολοφονίες, ενώ ο τραυματίας, 46 ετών, δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει κίνδυνο για τη ζωή του.

Ειδικότερα, ο 35χρονος Αλφόνς Ντότσι που είναι νεκρός είχε σκοτώσει στη διάρκεια ληστείας έναν επιχειρηματία στη Δυτική Αττική το 2017 και λίγο αργότερα μια ηλικιωμένη γυναίκα, επίσης στη διάρκεια ληστείας. Το 2018 στη διάρκεια μεταγωγής του στην Κρήτη είχε αποπειραθεί να αποδράσει.

korydallos-thyma-symploki

Ο τραυματίας που μεταφέρεται στον Ερυθρό έχει καταδικαστεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών.

korydallos-drastis-symploki

Παράλληλα, αναμένεται επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, μαζί με ομάδα σωφρονιστικών υπαλλήλων προκειμένου να καταλαγιαστεί η ένταση στην πτέρυγα που κρατούνται βαρυποινίτες και να απομακρυνθεί ο κρατούμενος που κατά τις έως τώρα πληροφορίες είναι νεκρός, αλλά και να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κι άλλοι τραυματίες.

Παράλληλα, θα γίνει έρευνα για το πώς βρέθηκε το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε στην αιματηρή συμπλοκή, αλλά και για τα αίτια που οδήγησαν σ' αυτή. κατά τις πρώτες πληροφορίες οι κρατούμενοι καυγάδισαν για το αν θα έμπαιναν ή όχι στα κελιά λόγω της ζέστης και ο καυγάς εξελίχθηκε σε συμπλοκή στο ισόγειο της τέταρτης πτέρυγας με τους κρατούμενους να χρησιμοποιούν αυτοσχέδια μαχαίρια και ρόπαλα.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Στην Άγκυρα την ερχόμενη εβδομάδα οι συνομιλίες Ελλάδας-Τουρκίας για πολιτικό διάλογο και θετική ατζέντα
Αυτός είναι ο χάρτης που έδωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον Βαρθολομαίο και εξόργισε τους Τούρκους
Έσπασαν τα ισόβια για το φόνου του ξυλουργού στην Ελλάδα-Κάθειρξη 18 ετών στην 38χρονη
Διασωληνωμένη η 62χρονη μετά τη λάθος μετάγγιση στην Ελλάδα-Πώς έγινε το τραγικό σφάλμα
Σοβαρή αμέλεια νοσηλευτή στην Ελλάδα-Έβαλε λάθος ομάδα αίματος σε ασθενή, υπέστη πολλαπλά εγκεφαλικά
Εντοπίστηκε το όπλο με το οποίο πυροβόλησαν πράκτορες της ΕΥΠ
Αιγύπτιος σκότωσε 25χρονο στον Άγιο Παντελεήμονα επειδή του χρωστούσε 75 ευρώ
Πώς άνοιξε η πόρτα της φυλακής για τρία στελέχη της Πυροσβεστικής και τον τότε Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας
Ισόβια χωρίς ελαφρυντικό στον Κορκονέα για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου-Επιστρέφει στη φυλακή
Στη φυλακή τέσσερα πρώην υψηλόβαθμα στελέχη Πυροσβεστικής και Πολιτικής Προστασίας για τη φωτιά στο Μάτι