Κ. Μητσοτάκης: Τα Σκόπια δεν μπορούν να παίζουν με την Αθήνα

Στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και της στάσης που τηρεί η Βόρεια Μακεδονία αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον Real FM 97,8.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι, ενώ εκτίμησε ότι «ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας θα βρεθεί σε μια άβολη θέση αν επιμείνει σε αυτή τη ρητορική όταν συναντηθούμε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, όπου θα θέσω το θέμα, και πιστεύω θα έχω και πολλούς συμμάχους».

«Να καταλάβουν τα Σκόπια ότι δεν μπορούν να παίζουν με την Αθήνα σε αυτό το θέμα», τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα ζητήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, σημειώνοντας ότι το καλό κλίμα συνεργασίας που υπάρχει αποτελεί ένα θετικό βήμα, παρότι, όπως είπε, «ο πυρήνας της τουρκικής πολιτικής δεν αλλάζει από τη μία μέρα στην άλλη».

«Ας κρατήσουμε τα θετικά, δεν έχουμε παραβιάσεις του εναέριου χώρου, υπάρχει συνεργασία στο μεταναστευτικό, η visa των Τούρκων για τα νησιά», σημείωσε.

Μιλώντας για τα ζητήματα εισοδηματικής στήριξης κοινωνικών ομάδων, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι τα έσοδα από την προσωρινή συνεισφορά στα υπερκέρδη των διϋλιστηρίων θα κατευθυνθούν σε ευάλωτους, όπως στους συνταξιούχους, και ειδικά σε συνταξιούχους που δεν έλαβαν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς.

Όπως εκτίμησε, τα έσοδα από τον έκτακτο αυτό φόρο που θα διατεθούν στους συνταξιούχους θα ανέλθουν στα 300 εκατ. ευρώ.

Ακόμη, αναφερόμενος στα ζητήματα της ακρίβειας έκανε λόγο για «μειώσεις τιμών στο ράφι σε ορισμένα προϊόντα τον τελευταίο μήνα», και σημείωσε ότι ο στόχος είναι ακριβώς και η μείωση των τιμών, όχι μόνο του πληθωρισμού.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Διευκρινίζει ο Στιούαρτ για την επόμενη διευρυμένη-«Δεν μπορεί να είναι επανάληψη της Γενεύης, δεν μιλάμε ακόμα για λύση»
Anadolu: Δεν αντικατοπτρίζει την άποψη της Τουρκίας ο χάρτης ΘΧΣ-«Ξεκίνησε μελέτες το ψευδοκράτος»
Για τεχνάσματα κατηγορεί Οδυσσέα το Προεδρικό-«Από το 2022 η έγκριση, από την προεκλογική η φωτογραφία»
Οι όροι της Κίνας για την έναρξη διαλόγου με τις ΗΠΑ για τους δασμούς-«Να σέβεστε» λέει το Πεκίνο
Tο ζευγάρι των Ελλήνων από την Ελβετία που απανθρακώθηκε στην Εγνατία-Μόλις είχαν φτάσει για τις διακοπές του Πάσχα
Αυτούς επέλεξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τη νέα Τεχνική Επιτροπή για τη Νεολαία
«Μονομερείς ενέργειες» χαρακτηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ το Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχέδιο της Ελλάδας
Έπιασαν… κοτοπουλάκι στο Τμήμα Τελωνείων-Φωτογραφίες από τις ποσότητες κρέατος που κατασχέθηκαν
Αντιμέτωπη με δασμούς έως και 245% η Κίνα λόγω των αντιποίνων της
Ξεκαθαρίζει το σκηνικό ο Ιωάννου για το κέντρο δεξιώσεων-Επί Αναστασιάδη η αδειοδότηση, επενέβη το ΥΠΕΣ το 2024