Προφυλακιστέος ο σφετεριστής Ε/κ περιουσιών-Έδειξε κίνδυνο φυγοδικίας το Δικαστήριο και πιθανή καταδίκη

Στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι νεοτέρας, οδηγήθηκε ο 75χρονος Τουρκο-εβραίος επιχειρηματίας ανάπτυξης γης στα κατεχόμενα σε Ε/κ περιουσίες, Σάιμον Αϊκούτ, ο οποίος παραπέμφθηκε σε δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου, με το Δικαστήριο να απορρίπτει την εισήγηση της υπεράσπισης για να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βαρύ κατηγορητήριο για τον σφετεριστή με τζίρο πάνω από 43 εκατομμύρια-Θέλει να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους

Το Δικαστήριο, εξετάζοντας τα όσα τέθηκαν από τις δύο πλευρές, αποφάσισε πως συντρέχουν λόγοι για προφυλάκιση του 75χρονου, αφού υπάρχει ορατός κίνδυνος φυγοδικίας, όπως ήταν η θέση της Κατηγορούσας Αρχής, που ζήτησε την κράτηση του μέχρι την δίκη, τονίζοντας πως οι δεσμοί του με την Κυπριακή Δημοκρατία «είναι χαλαροί».

Στην αντίπερα όχθη, η υπεράσπιση του κατηγορουμένου ανέφερε πως το σενάριο φυγοδικίας είναι απομακρυσμένο, ζητώντας από το Δικαστήριο όπως αφεθεί ελεύθερος καταβάλλοντας χρηματική εγγύηση και υπογράφοντας σε Αστυνομικό Σταθμό, ενώ υπέδειξε πως έγιναν διευθετήσεις ώστε να διαμένει στη Λάρνακα. Επιπρόσθετα ο δικηγόρος του αναφέρθηκε στα προβλήματα υγείας του, ενώ εξέφρασε φόβους για την ασφάλεια του σε περίπτωση που οδηγηθεί στην φυλακή, λόγω της καταγωγής του.

Το Δικαστήριο, αφού αξιολόγησε τα όσα τέθηκαν ενώπιον του, ανέφερε πως η υπάρχουσα μαρτυρία είναι επαρκής για πιθανή καταδίκη του κατηγορούμενου, ενώ υπέδειξε πως οι «δεσμοί του κατηγορούμενου με την Δημοκρατία είναι ανύπαρκτοι».

Περαιτέρω, το Δικαστήριο ανέφερε πως «ο μοναδικός λόγος που μεταβαίνει στις ελεύθερες περιοχές είναι να χρησιμοποίει το αεροδρόμιο Λάρνακας», ενώ σε σχέση με τα προβλήματα υγείας του επικαλέστηκε η υπεράσπιση, υπέδειξε πως κάθε κρατούμενος στις Κεντρικές Φυλακές έχει δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Επίσης, σε ότι αφορά τον κίνδυνο για την ασφάλεια του, το Δικαστήριο ανέφερε πως είναι θεωρητικό, λέγοντας μάλιστα πως «είναι στην ευθύνη των φυλακών να φροντίσουν για την ασφάλεια των κρατουμένων και πολλοί κρατούμενοι διαφορετικών εθνικοτήτων διαμένουν στο Σωφρονιστικό Ίδρυμα».

Ως εκ τούτου, το Δικαστήριο απέρριψε όλες τις θέσεις που τέθηκαν από την υπεράσπιση του, διατάζοντας την προφυλάκιση του.

Η πρώτη δικάσιμος ενώπιον του Κακουργιοδικείου ορίστηκε στις 9 Σεπτεμβρίου, ενώ υπενθυμίζεται πως ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει συνολικά 124 κατηγορίες, που μεταξύ άλλων αφορούν συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, συνωμοσία για καταδολίευση, δόλιες συναλλαγές σε ακίνητη περιουσία που ανήκει σε άλλο, παράνομη κατοχή, εκμετάλλευση και χρήση γης εγγεγραμμένης σε άλλο πρόσωπο και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Πρόκειται για βαρύ κατηγορητήριο, στο οποίο το Δικαστήριο έκανε αναφορά, λέγοντας πως «ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει αναντίλεκτα σοβαρά αδικήματα για τα οποία κατατέθηκε ογκωδέστατο μαρτυρικό».

Όπως λέχθηκε ενώπιον Δικαστηρίου κατά την προηγούμενη δικάσιμο, τα έσοδα από τις πωλήσεις ή τις επενδύσεις που έγιναν από τον όμιλο του κατηγορούμενου, ξεπερνούν τα 43 εκατομμύρια.

Δειτε Επισης

Έμφραγμα μυοκαρδίου κατέδειξε η νεκροτομή του άτυχου Άλκη
Απάντησε για την φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων σε στέγη ηλικιωμένων η Ευαγγέλου-«Λύση ανάγκης»
Βγάζει offside την Αστυνομία η ΚΟΠ-«Καμία σχέση τα επεισόδια με το μέτρο απαγόρευσης φιλάθλων»
ΒΙΝΤΕΟ: Καταγγελία για ξυλοδαρμό οπαδού σε αμαξίδιο από ΜΜΑΔίτες
Μπορούσε ή δεν μπορούσε, ήθελε ή δεν ήθελε η Αστυνομία να αποτρέψει τα τεκταινόμενα στο Άλφαμεγα;
Συνελήφθησαν για επιθετικά όργανα και κλοπιμαία δύο νεαροί στην Πάφο
Υπέστη εγκαύματα 30χρονος από τη φωτιά σε εργοστάσιο-Συνελήφθη για κλοπή ρεύματος από την ΑΗΚ
Πώς απαντά για τρύπες στα μέτρα της Αστυνομίας ο Χαρτσιώτης-Εγχειρίστηκε τραυματίας αστυνομικός
Δεκαεπτά οι αναζητούμενοι για την «εισβολή» στο Αλφαμέγα-Έξω από το ΣΥΦΑΕΛ οι τέσσερις συλλήψεις (pics)
Στο εδώλιο της Βουλής Αστυνομία και ΥΚΕ για την υπόθεση με τις ανήλικες-Η ώρα των εξηγήσεων