Μαλλιά κουβάρια Λεωνίδου και Χαραλαμπίδου-Οι κουβέντες του καφενέ και η προειδοποίηση για καταγγελία

Μαλλιά κουβάρια έγιναν στην Επιτροπή Θεσμών, η βουλεύτρια του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ, Πανίκος Λεωνίδου, κατά τη συζήτηση για τις τροποποιητικές προτάσεις νόμου για τη νομοθεσία που διέπει τον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης. Όταν η συζήτηση ξέφυγε, ο κ. Λεωνίδου εξέφρασε την πρόθεση να ζητήσει από την Πρόεδρο της Βουλής, να παραπεμφθεί η κα. Χαραλαμπίδου στην Επιτροπή Δεοντολογίας του σώματος.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του κ. Λεωνίδου, για τους κανονισμούς που προωθούνται με πρόταση νόμου των βουλευτών του ΔΗΣΥ, Νίκου Γεωργίου και Κυριάκου Χατζηγιάννη, υποστήριξε πως ο τρόπος που λειτουργεί αυτή τη στιγμή ο Ανεξάρτητος Φορέας Κοινωνικής Στήριξης την παρούσα στιγμή είναι ικανοποιητικός και θα προκαλέσουν προβλήματα οι τροποποιήσεις που προωθούνται. Μάλιστα, ο κ. Λεωνίδου επεσήμανε πως δεν υπάρχει τρόπος κανείς να αρνηθεί τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Μία αναφορά που προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο της βουλεύτριας του ΑΚΕΛ, Ειρήνης Χαραλαμπίδου, όσο και της ανεξάρτητης βουλεύτριας, Αλεξάνδρας Ατταλίδου, που έκαναν αναφορά στη σχετική γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα. Μάλιστα, η κα. Χαραλαμπίδου επεσήμανε πως υπάρχει πρόταση νόμου ενώπιον της Επιτροπής Νομικών και υπέδειξε στον κ. Λεωνίδου ότι την κλείσουν στα συρτάρια και «θα την επαναφέρουμε θέλετε δεν θέλετε».

Η τοποθέτηση της κας. Χαραλαμπίδου ήταν έντονη και ο κ. Λεωνίδου της ζήτησε να μην φωνάζει, και να μην τον διακόπτει και απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Επιτροπής, βουλευτή του ΔΗΣΥ, Δημήτρη Δημητρίου, του ανέφερε πως δεν επιτρέπει σε καμία Ειρήνη Χαραλαμπίδου να τον διακόπτει.

«Παρακαλώ την κα. Χαραλαμπίδου να συγκρατηθεί», ανέφερε ο κ. Λεωνίδου, για να του απαντήσει η κα. Χαραλαμπίδου ότι αυτά είναι «κουβέντες του καφενέ αυτά συνάδελφε και θα σου πω για τις δημόσιες δηλώσεις σου. Για νομικός έχει άρει τη νομική σου ιδιότητα, όταν βγήκες στο ΡΙΚ και είπες ότι δεν μπορεί με πρόταση νόμου να αλλάξει το Σύνταγμα».

Η εν λόγω αναφορά προκάλεσε την έντονη ενόχληση του Πανίκου Λεωνίδου, ο οποίος ζήτησε να ανακαλέσει και απευθυνόμενος στο προεδρείο της Επιτροπής, τόνισε ότι «αν δεν ανακαλέσει η κα. Χαραλαμπίδου, θα ζητήσω από την Πρόεδρο της Βουλής να την παραπέμψει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής».

Η κα. Χαραλαμπίδου απάντησε «να κάνεις ό,τι θέλεις» και ο κ. Λεωνίδου υπέδειξε «δεν είναι φαινόμενα αυτά για τη Βουλή». Η κα. Χαραλαμπίδου συνέχισε ότι θα απαντήσει στον κ. Λεωνίδου «για την βλακεία που είπες», ωστόσο απέσυρε την τελευταία αναφορά. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ ζήτησε όπως διακοπεί η συζήτηση και να έρθει η Πρόεδρος της Βουλής για να επιβάλει την τάξη, ωστόσο η συζήτηση συνεχίστηκε μετά από παρέμβαση του κ. Δημητρίου.

Δειτε Επισης

Σ. Στεφάνου: Το ΑΚΕΛ της εξωστρέφειας είναι μονόδρομος, είναι ένα ποτάμι που δεν έχει γυρισμό
Προσβλέπει σε στενή συνεργασία με τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας ο Κόμπος
Συγχαρητήρια Κόμπου προς νέο υπουργό Εξωτερικών Αιγύπτου
Σημαντική συμφωνία συμπαραγωγής στην Κύπρο βραβευμένου από την FRONTEX συστήματος εντοπισμού και απενεργοποίησης Drones
Ευχαριστίες Kομπου στην Ιταλία για τη συνεισφορά στον θαλάσσιο διάδρομο
Συγχαρητήρια Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας ΗΒ σε Στάρμερ για εκλογική του νίκη
Τατάρ: Πολύ θετική και εποικοδομητική η συνάντηση με Αλίεφ
Το Κυπριακό στην τριμερή συνάντηση Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν-Πακιστάν
Με τον Μπαχτσελί στα κατεχόμενα για τα πανηγύρια της ντροπής ο Ερντογάν
Συνάντηση Αλίεφ-Τατάρ στη Σούσα του Αζερμπαϊτζάν