Στροφή 180 μοιρών από Λεπέν για την αποχώρηση Γαλλίας από το ΝΑΤΟ και σύσφιξη των σχέσεων με Ρωσία

Με διακριτικό τρόπο, η σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν κάνει στροφή 180 μοιρών σε παλαιότερες θέσεις του κόμματός της που αφορούν την αποχώρηση της Γαλλίας από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ και την ενίσχυση των διπλωματικών σχέσεων με τη Ρωσία.

Η διάδοχος του πατριάρχη της γαλλικής Ακροδεξιάς φλερτάρει πλέον και με τις ψήφους της κεντροαριστεράς. Με τις βουλευτικές εκλογές να πλησιάζουν, το κόμμα της, «Εθνική Συσπείρωση», απέσυρε σιωπηρά μια σειρά προτάσεων.

Οι προτάσεις που βάζει στο… συρτάρι

Όπως γράφει το Politico, οι προτάσεις τις οποίες έβαλε στο... συρτάρι αφορούν αμυντικά θέματα που προβληματίζουν έντονα αρκετούς Γάλλους ψηφοφόρους. Πρόκειται για τις προτάσεις της σχετικά με την αποχώρηση της Γαλλίας από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, τη σύσφιξη των διπλωματικών δεσμών με το Κρεμλίνο και τον τερματισμό του σχεδίου συμπαραγωγής εξοπλισμών με τη Γερμανία.

Με τον αέρα του νικητή, η Μαρίν Λεπέν όπως και το πολιτικό της τέκνο, Ζορντάν Μπαρντελά που θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία, θέλουν να ενισχύσουν το κύρος και την αξιοπιστία του κόμματος στη διεθνή πολιτική σκηνή καθώς οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν σημαντική άνοδο της ακροδεξιάς.

Οι προτάσεις που έγιναν καπνός περιλαμβάνονταν στο εκλογικό μανιφέστο της Λεπέν στις προεδρικές εκλογές του 2022.

Διαγράφηκαν οι προτάσεις για την άμυνα

Εκεί, η ακροδεξιά «Εθνική Συσπείρωση» παρέθετε 17 θεματικές ενότητες για όλους τους τομείς. Αν και οι 16 από τις ενότητες αυτές παραμένουν στο διαδίκτυο, αυτή για την άμυνα διαγράφηκε ως δια μαγείας από την ιστοσελίδα του κόμματος κάποια στιγμή μετά τις 11 Ιουνίου.

Στο μανιφέστο αυτό, το κόμμα της Λεπέν εισηγείτο μια αποστασιοποίηση από τις ΗΠΑ, «που δεν συμπεριφέρονται πάντοτε ως σύμμαχοι της Γαλλίας», όπως τόνιζε και πρότεινε «συμμαχία με τη Ρωσία σε συγκεκριμένα θέματα», όπως η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η ασφάλεια της Ευρώπης.

Η γαλλική ακροδεξιά έχει κατεβάσει τους τόνους σε αμφιλεγόμενες θέσεις

Όπως γράφει το Politico, τους τελευταίους μήνες, η Εθνική Συσπείρωση έχει κατεβάσει τους τόνους αναφορικά με ορισμένες από τις πιο αμφιλεγόμενες θέσεις του.

Τον περασμένο Μάρτιο, οι βουλευτές του κόμματος απείχαν από ψηφοφορία για τη χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, ενώ ο πρόεδρος της Εθνικής Συσπείρωσης Ζορντάν Μπαρντελά δήλωσε τον ίδιο μήνα στο Politico ότι η Γαλλία θα πρέπει να περιμένει το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία προτού αποχωρήσει από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ.

Σημειώνεται ότι, το πρόγραμμα για τις ευρωεκλογές το κόμμα της Λεπέν υποστήριξε ότι «η Ρωσία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και προκαλεί αναθεώρηση της διεθνούς τάξης».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Σε κρίσιμη κατάσταση 25χρονος οδηγός μετά από τροχαίο-Κατέπεσε σε χωράφι βάθους 25 μέτρων
Διαφορετικές στάσεις από καθηγητές για το σχέδιο αξιολόγησης-Ζητά συνέχιση διαλόγου η ΠΟΕΔ
Πρώην και νυν ΓΔ του Υπουργείου Μεταφορών ενώπιον της Ερευνητικής για ΤΑΚΑΤΑ-Στο επίκεντρο κενά και παραλείψεις
Απο(Ε)ΔΕΚτηκαν πως οδηγούνται σε εκλογές-Στην Κεντρική Επιτροπή το μπαλάκι για την 1η Ιουνίου
Μηδαμινά τα κίνητρα για εθελοντική στράτευση γυναικών-Νομικά κωλύματα δυσχεραίνουν τις προσπάθειες ΥΠΑΜ
Ενισχύουν την προσπάθεια Ολγκίν οι Ευρωπαίοι-Διορισμός Χαν με πυξίδα τα Ευρωτουρκικά
Κίεβο: Αν δεν εμφανιστεί ο Πούτιν στην Τουρκία, ο Ζελένσκι μπορεί να αποσύρει την ουκρανική αποστολή
Καταθέτει γυναίκα-κλειδί για τους θανάτους στο Ελληνικό-Τι δείχνει η πρώτη ιατροδικαστική στην 98χρονη μητέρα
Βίντεο ντοκουμέντο από την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. στη Νομική Αθηνών
Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στο Καράκας ένα δίχρονο παιδί που έμεινε μόνο του μετά την απέλαση των γονιών του