Κλιματιζόμενοι χώροι για προστασία από καύσωνα σε Δήμους Λατσιών και Στροβόλου

Οι Δήμοι Λατσιών και Στροβόλου ανακοίνωσαν ότι προσφέρουν στους δημοτες τους κλιματιζόμενους χώρους για προστασία από τον καύσωνα που θα είναι ανοιχτοι από το πρωί μέχρι και τις 18:00.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Λατσιών αναφέρει ότι ο κλιματιζόμενος χώρο λειτουργεί στο Πολυδύναμο Κέντρο Λατσιών, ήταν ανοικτό την Πέμπτη 13 Ιουνίου και θα είναι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 6:00 το απόγευμα.

Ο Δήμος Λατσιών σημειώνει ότι σε περίπτωση που θα παραστεί ανάγκη να λειτουργήσει το Κέντρο για περισσότερες μέρες, θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις. Αναφέρει ακόμα πως κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του το Κέντρο εποπτεύεται από προσωπικό και διαθέτει κλιματισμό και δροσερά ροφήματα.

Ο Δήμος Στροβόλου αναφέρει επίσης ότι κλιματιζόμενοι χώροι στο Δημοτικό Μέγαρο θα παραμείνουν ανοικτοί για το κοινό ανάμεσα στις ώρες 8:00 π.μ. και 6:00 μ.μ, την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Ανακοίνωσε επίσης,ότι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) θα παραμείνει κλειστό για κοινό ανάμεσα στις ώρες 12:00μ. και  6:00 μ.μ. την Παρασκευή.

Ο Δήμος Στροβόλου καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, αποφεύγοντας την άσκοπη έκθεση στον ήλιο και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα για προστασία των ευπαθών ομάδων.  

Παράλληλα, καλείται να λάβει μέτρα προστασίας των κατοικιδίων του από τον καύσωνα και συνιστά όπως η βόλτα των σκύλων προσαρμοστεί ώστε να γίνεται αρκετά νωρίς το πρωί και μετά τις 9 το βράδυ και να εξασφαλιστεί ότι θα έχουν πάντοτε πρόσβαση όλα τα ζώα, αδέποτα και δεσποζόμενα σε δροσερό νερό και σκιά, εάν βρίσκονται έξω κατά τις ώρες της ημέρας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Διερεύνηση περιστατικού σε βάρος μαθητή με ΔΕΠΥ ζητά η Ισότητα
Να καταστήσει σαφές τι είναι επιτρεπτό για μεταφορά από κατεχόμενα καλεί Τμ. Τελωνείων η Επ. Διοικήσεως
Ο διάλογος είναι το καλύτερο μέσο για την επίλυση διαφορών, διαμηνύει στους μαθητές ο Χαρτσιώτης
Το πρόβλημα της στέγασης στην Κύπρο-Τι έδειξε η έρευνα της Eurostat και το αποτέλεσμα της εξίσωσης του Μάκη Κεραυνού
Superhome: Πρώτη προτεραιότητα η ασφάλεια των πελατών και του προσωπικού μας-Λύπη για το συμβάν στο Neon Mall of Pafos
Ύψιστη προτεραιότητα μια κοινωνία ισότητας και σεβασμού διαμηνύει η Υπ. Παιδείας
Διαφωνία Δήμου Π. Χρυσοχούς με προτεινόμενες χρεώσεις πόσιμου νερού
Το Τμήμα Γεωργίας διερευνά διάθεση χαλλουμιού κατά παράβαση προδιαγραφών ΠΟΠ
Στο Υπουργικό οι προϋπολογισμοί των ΕΟΑ-Μάχη για διόρθωση των προβλημάτων με τον «Ιππόδαμο»
«Οι εργαζόμενοι βιώνουν βάναυσες συμπεριφορές»-Δέσμη νομοσχεδίων για τη βία στο χώρο εργασίας