Αστυνομικός πυροβόλησε δικαστή μέσα σε αίθουσα δικαστηρίου στο Ναϊρόμπι

Ένας αστυνομικός πυροβόλησε και τραυμάτισε σήμερα μια δικαστή μέσα σε αίθουσα δικαστηρίου στην πρωτεύουσα της Κένυας, το Ναϊρόμπι, προτού πέσει νεκρός από τα πυρά συναδέλφων του.

Η Μόνικα Κιβούτι πυροβολήθηκε μέσα σε δικαστική αίθουσα στη συνοικία Μακαντάρα της κενυατικής πρωτεύουσας, αφότου απέρριψε αίτημα της συζύγου του δράστη να αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση. Επενέβησαν άλλοι αστυνομικοί, οι οποίοι άνοιξαν πυρ εναντίον του δράστη και τον τραυμάτισαν θανάσιμα.

Η δικαστής Κιβούτι και τρεις αστυνομικοί διακομίστηκαν τραυματισμένοι σε νοσοκομείο, αλλά η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία, όπως ενημέρωσε η πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μάρθα Κούμε. «Είναι ξεκάθαρο ότι πρόθεση του δράστη ήταν να σκοτώσει τη δικαστή», τόνισε η Κούμε, ζητώντας αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας σε όλα τα δικαστήρια της χώρας.

Η σύζυγος του αστυνομικού (ο οποίος αργότερα πυροβόλησε τη δικαστή) είχε ομολογήσει την ενοχή της σε υπόθεση παράνομου πλουτισμού, αλλά ζήτησε να αφεθεί ελεύθερη με χρηματική εγγύηση.

Όταν η δικαστής απέρριψε το αίτημα, ο αστυνομικός πυροβόλησε τη Μόνικα Κιβούτι, «τραυματίζοντάς την στον θώρακα και στον αριστερό γοφό». Ακολούθως, ο δράστης «πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα από άλλον αστυνομικό που βρισκόταν στο δικαστήριο», σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρχηγείου της αστυνομίας.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Μακρόν και Μερτς προειδοποιούν τη Ρωσία από το Κίεβο-«Θα υπάρξουν σκληρές κυρώσεις»
Ψάχνουν τους δράστες για τους βανδαλισμούς στα γραφεία του ΔΗΣΥ-«Τέτοιες ενέργειες στρέφονται κατά της Δημοκρατίας»
Στην Κύπρο καταγράφονται 38 νέα περιστατικά μεταστατικού καρκίνου του μαστού ετησίως
ΒΙΝΤΕΟ: Τοξικό νέφος χλωρίου στην Καταλονία–Έκκληση σε πάνω από 160.000 κατοίκους να μείνουν στο σπίτι
Καταδικάζει ο ΔΗΣΥ του βανδαλισμούς στα γραφεία του-«Η Δημοκρατία ούτε φοβάται, ούτε εκβιάζεται»
Εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του Γ. Κωνσταντίνου στο φρεάτιο-Συνελήφθη ο εργολάβος, φαίνεται να κάλυψε τις τρύπες της πτώσης
Ο Μακρόν ζήτησε τη διεξαγωγή άμεσων συνομιλιών μεταξύ Κιέβου και Μόσχας
Υποδέχθηκε τη Μέτσολα ο Προεδρος-«Στοχος η ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν το 2026»
Ζημιές στην είσοδο των γραφείων του ΔΗΣΥ-Άγνωστοι έσπασαν την τζαμαρία
Απάτη με μηνύματα που παριστάνουν το Τμ. Φορολογίας-Ζητούν στοιχεία για δήθεν επιστροφή φόρου