Αναμένονται ανακοινώσεις για το Υφυπουργείο Μετανάστευσης-Επικρατέστερος ο Ιωαννίδης

Θέμα ωρών είναι η ανακοίνωση του ονόματος του προσώπου που θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργείου Μετανάστευσης, καθώς την Δευτέρα ξεκινά τη διοικητική του λειτουργία.

Υπενθυμίζεται ότι έχει αναπτυχθεί αρκετή ψιθυρολογία για το ζήτημα αυτό, η οποία, μάλιστα, εμφιλοχώρησε και στον προεκλογικό σε κάποια στιγμή, καθώς, παρόλο που η δημιουργία του Υφυπουργείου παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως επιτακτική ανάγκη, υπήρχε καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των διαδικασιών και στον διορισμό του Υφυπουργού. Η ανακοίνωση αναμενόταν αυτή την εβδομάδα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει. Το επικρατέστερο όνομα πάντως είναι αυτό του νομικού Νικόλα Ιωάννίδη, στον οποίο φαίνεται να κλειδώνει η θέση.

Με βάση τη γνωστοποίηση του Υπουργού Εσωτερικών, η ημερομηνία έναρξης ισχύος του περί Ίδρυσης Υφυπουργείου Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας και Συναφών Θεμάτων Νόμου είναι η 17η Ιουνίου και η πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να ανακοινωθεί ο/η Υφυπουργός πιο πριν, ώστε να μπορεί η ανάληψη καθηκόντων και η έναρξη λειτουργίας να συμπίπτουν. Ήδη έχει αποφασιστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο πως καθήκοντα Γενικού Διευθυντή θα ασκεί ο Νεόφυτος Παπαδόπουλος.

Η Κυβέρνηση διεμήνυε ότι ο διορισμός Υφυπουργού θα γίνει την κατάλληλη στιγμή, καθώς θεωρείτο εξαιρετικά δύσκολο από το Προεδρικό να αλλάξει πολιτικά χέρια το Μεταναστευτικό εν μέσω της μεγάλης μεταναστευτικής κρίσης των προηγούμενων μηνών, καθώς υπήρχε συνεχής πολιτική, διπλωματική και επιχειρησιακή δραστηριότητα. Ιδιαίτερα, δε, από τη στιγμή που ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, βαθμολογείτο πολύ θετικά για τη διαχείριση που έκανε, δεδομένης της βελτίωσης των αριθμών. Τώρα, ωστόσο, το πρόβλημα έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό και, ως εκ τούτου, προχώρησαν οι διαδικασίες.

Δειτε Επισης

Πρώτη συνάντηση με τη Φον ντερ Λάιεν είχαν οι υποψήφιοι για τη νέα Κομισιόν
Διαβεβαίωση αρμόδιας επιτροπής ΕΚ για Επιτρόπους-«Θα ενεργήσουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες»
Επίσπευση διαδικασίας για αναθεώρησης νομοθεσίας ΡΙΚ ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
ΠτΔ: Ο Κρανιδιώτης ήταν κυνηγός του ονείρου και θιασώτης του εφικτού
Τον ερχόμενο Μάρτιο το συνέδριο του ΡΤΚ-Ξανά υποψήφιος ο Έρχουρμαν
Διεθνές ενδιαφέρον για την απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη (pics)
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας
Αντιδράσεις κομμάτων και πολιτικών προσώπων στην απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη
Σήκωσε το γάντι η Κυβέρνηση και απάντησε στα πυρά Οδυσσέα σε ΠτΔ-«Απορρίπτουμε αυτή την αντίληψη»