Διπλή επίθεση σε Βίκτωρα και Φιλίππα εξαπέλυσε ο Τσίγκης-«Η ΔΗΠΑ έχει μόνο κόστος»

Επανήλθε στις επιθέσεις κατά του προεδρικού περιβάλλοντος το στέλεχος της ΔΗΠΑ Χρίστος Τσίγκης. Μετά την ανάρτηση της Τρίτης, στην οποία υποστήριξε πως «το προεδρικό έχασε τον προσανατολισμό του για το τι ακριβώς υπηρετεί, αφού εργάζεται ως "συμμορία εκλεκτών, συγγενών και κουμπάρων" και δυστυχώς όσοι το κάνουν του πρώτου που κάνουν ζημιά ανεπανόρθωτη είναι του ίδιου του Προέδρου- εξού και τα ποσοστά αποδοχής της κοινής γνώμης που λαμβάνει», σε παρέμβασή του το πρωί της Τετάρτης στο ραδιόφωνο του «Πολίτη», έστρεψε τα πυρά του και κατά συγκεκριμένων προσώπων.

Το ένα πρόσωπο είναι ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, στον οποίο υπέδειξε ο κ. Τσίγκης πως πρέπει να μάθει να μην ψεύδεται. «Είναι ένας από αυτούς που δυστυχώς παρέχουν κακές υπηρεσίες στον Πρόεδρο. Μαζί με την άλλη συμμορία στο Προεδρικό, είναι εξίσου και αυτός», ανέφερε.

Ακολούθως, ο Χρίστος Τσίγκης, ο οποίος έχει μεγάλο παράπονο, επειδή, όπως υποστηρίζει, ενώ υπήρχαν υποψήφιοι από δύο συμπολιτευόμενα κόμματα στον Δήμο Στροβόλου, ο κ. Χριστοδουλίδης και οι συνεργάτες του υποστήριξαν την υποψηφιότητα Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα περιστατικά, βάζοντας στο κάδρο τη σύζυγο του Προέδρου, Φιλίππα Καρσερά. Υποστήριξε ότι είχε ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δώσει οδηγίες να σταματήσουν «αυτή την υπόσκαψη και αυτόν τον ελεεινό πόλεμο» εναντίον του, προειδοποιώντας ότι θα τα πει δημόσια. «Αλλά η Φιλίππα Καρσερά ήταν πιο έντιμη από τον Πρόεδρο. Μου είπε πως ‘δεν μπορούμε να αφήσουμε τα δικά μας παιδιά, είναι φίλοι μας’».

Έκανε λόγο για τραμπουκισμούς και προσπάθεια επιβολής από το περιβάλλον του Νίκου Χριστοδουλίδη. Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες δραστηριότητες οι οποίες θεωρούσε ότι στρέφονταν ενάντια στη δική του υποψηφιότητα, λέγοντας για παράδειγμα πως «όλα τα πάρκα έπρεπε να εγκαινιαστούν στον Στρόβολο», κάνοντας επίσης λόγο για εκκλησιασμούς, τσάγια και τηλεφωνήματα από το Προεδρικό που τον κατηγορούσαν. «Έπαιρναν συγγενείς μου τηλέφωνα», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι του έλεγαν να ψηφίσουν Ανδρέα Παπαχαραλάμπους.

Το τρίτο πρόσωπο που ενέπλεξε από το προεδρικό περιβάλλον ήταν ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Γιάννης Ιωάννου, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook για τον Δήμο Στροβόλου, αφού είπε πως οι υποψήφιοι στον Στρόβολο είναι μόνο δύο, «ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ Σταυρινίδης και ο καθαρόαιμος, αληθινός Συναγερμικός Ανδρέας Παπαχαραλάμπους», σχολίασε πως «αυτοί που πήραν αποφάσεις μέσα σε κλειστά γραφεία προωθώντας ανίερες συμμαχίες που αποδεικνύονται καταστροφικές δεν αντιλήφθησαν ότι ο γνήσιος κόσμος του Συναγερμού δεν εγκαταλείπει τα παιδιά του». Ο Χρίστος Τσίγκης διερωτήθηκε αν «ακόμα δεν τον έπαυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;» και αν «έγινε παλλαϊκό συνέδριο για να μπει ο Ιωάννου πρόεδρος του ΚΟΑ;».

Ο κ. Τσίγκης διερωτήθηκε επίσης αν όντως η ΔΗΠΑ συμμετέχει σήμερα στην Κυβέρνηση, ενώ αρνήθηκε ότι έχουν Υπουργούς στο Υπουργικό. «Σήμερα έχουμε μόνο κόστος από τη συμμετοχή μας στην Κυβέρνηση», είπε. «Εγώ βλέπω πολιτικά ότι η ΔΗΠΑ από αυτή τη συνεργασία έχει κόστος. Και τα κόμματα της συγκυβέρνησης πλήρωσαν κόστος από τον τρόπο της διαχείρισης του Νίκου Χριστοδουλίδη και πήραν τα αποτελέσματα που πήραν», τόνισε. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι ο ίδιος δεν αμφισβητεί τον Μάριο Καρογιάν.

Δειτε Επισης

Μοιραία βουτιά για 87χρονο-Ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα στην Πάφο
Παίζει για τα χαρτοφυλάκια Μεσογείου ή Περιβάλλοντος το όνομα του Καδή
Συνεχίζεται η συζήτηση για τον Τατάρ στα κατεχόμενα
Ελάχιστοι οι Ε/κ που έχουν καταφύγει στην "επιτροπή ακίνητης περιουσίας"
Με ΕΕ και ΟΗΕ απαντά η Κυβέρνηση στις προκλήσεις κατοχικού καθεστώτος
Ησαΐας καλεί Ανδριάνα;
Κλείδωσε η τριμερής των ΥΠΕΞ Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου στη Νέα Υόρκη
Τους 28 Κοινοβουλευτικούς Συνεργάτες του δημοσιοποίησε ο ΔΗΣΥ
Αυτοί είναι οι 26 Κοινοβουλευτικοί Συνεργάτες του ΑΚΕΛ-Οι απολαβές που λαμβάνουν
Στις 11 Σεπτεμβρίου θα συζητήσει με EK τα ονόματα των Επιτρόπων η Φον ντερ Λάιεν